Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 19. únor 2020, 11:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 10:37 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
No to je právě to, o co mi jde. Aby tato volba šla bez instalačního DVD W8.1...

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


Naposledy upravil Jirka_T dne so 19. říjen 2013, 10:40, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 10:40 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
Ked ti system nepojde nabehnut, tak ju spusti.... Mam to odskusane.. Funguje to na 100%.
Pripadne pouzijes na spustenie W8.0 instalaciu ..

Ak si chces tu ponuku na ukazku vyvolat tusim staci napr. prehodit z AHCI na IDE, resp. opacne a spusti ti to :).. vyskusaj...


EDIT: Samozrejme ked ti krachne disk, tak je logicke, ze musis pouzit plnu instalaciu W8 a nasledne 8.1 update.. Prave preto som pisal, ze medium W8.1 ma byt ale asi az roku 2014...

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 10:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
OK, možná to zkusím.
Jinak v klíčových použitích a potřebě co nejrychlejšího uvedení PC do stavu před krachem spoléhám na již popsaný mechanismus: 1x týdně provést mnou vyvolanou bitovou zálohu HD, a z ní ( v případě krachu ) v mé režii provést obnovu HD. Kromě toho denní záloha důležitých dat je samozřejmostí...

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 10:55 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
Ja odkedy mam WP/Lumia, tak pre mna je skydrive zaklad.. skoda, ze nemam 50GB free, uvazujem, ze si to predplatim.

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 11:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
Taky možná zkusím WP8 (Nokia nebo Ativ S), zatím používám Iphone...
Na víc cloudů paralelně taky ukládám...

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 11:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. listopad 2010
Nahoru
Mám dojem že momentálně upgrade přinese víc práce než užitku. Sice se mi Windows 8.1 nainstalovali bez problémů, ale pak je třeba spoustu věcí přenastavovat a není to vždycky intuitivní.

1. Knihovny zcela nepochopitelně zmizely z prohlížeče souborů. Musí se ručně zapnout přepínačem, a chvíli trvalo než jsem na to přišel.
2. Pokud jste do teď používali destkopový SkyDrive smiřte se s tím, že o něj přijdete. Skydrive je ve Windows 8.1 inovativně přepracován, ale některé věci mi tam oproti starší verzi chybí.
3. Google stránky se mi nezobrazují korektně ať dělám co dělám. Pokud dám něco vyhledat výsledek se zobrazí v úzkém asi 5-centimetrovém sloupci. Naprosto nepoužitelné.
4. A další drobnosti o kterých už nechci psát

Já sice věřím že nový upgrade je krokem v před a přínosy budou jistě převažovat, ale momentálně je s ním akorát drbačka. Na svém druhém notebooku zatím upgradovat nebudu.

_________________
Intel i5-3570k, Deska Gigabyte GA-965P-DS4, 16GB DDRIII 1600Mhz, AMD HD 6950 (Asus).


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 11:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
Bum: S tím sloupcem v Googlu: včera to nedělalo, dnes to dělá...(jiné prohlížeče než IE to zobrazují korektně - vše ve W8.1).
Je to chyba v IE11 nebo na straně Googlu ?
Asi největší výhody W8.1 vůči W8 :
- možnost startu PC na plochu
- podklad v metru může být shodný s plochou desktopu
- lepší (ale stále nedostatečná) možnost práce v Metru

EDIT:
- po instalaci zabírají "jen" cca 14 GB...

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


Naposledy upravil Jirka_T dne so 19. říjen 2013, 11:39, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 11:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. listopad 2010
Nahoru
Tak už jsem alespoň přišel na vyřešení problému nekorektního zobrazování Google stránek.
V Internet Exploreru je třeba kliknout na Nástroje - Nastavení kompatibilního zařízení - a zrušit zaškrtnutí Používat seznamy kompatibility od MS.

_________________
Intel i5-3570k, Deska Gigabyte GA-965P-DS4, 16GB DDRIII 1600Mhz, AMD HD 6950 (Asus).


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 11:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
To bývalo v IE nahoře uprostřed, režim kompatibility...

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: so 19. říjen 2013, 18:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. únor 2006
Bydliště: Ostrava/Brno
Nahoru
Netušíte kdy budou krabicové Windows 8.1 v obchodech? Psalo se že od včera, ale nikde nic.

_________________
CPU: Intel Q6600 rev.G0 @3600MHz(9*400), lapped+Collaboratory Liquid Pro+CM GeminII+Xilence fan 120mm MB: MSI Neo2 F(I)R RAM: 4x 1024MB 800MHz DDR2 GK: 9800GT 512MB DDR3 HDD: 2xSeagate 80GB SATA = RAID 0; Seagate 200GB SATA Zdroj: Fortron Epsilon 80plus 600W Monitor: Asus PW201 Další: Nec DVD-RW ND3520A; Nec floppy; 3x Case Fan


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2013, 11:47 
Nováček
Nováček

Založen: 20. říjen 2013
Nahoru
Zdravím, po upgradu mýho PC z 8 na 8.1 mam problém se zobrazením plochy na monitoru. Není využita celá plocha displaye, ale mám okolo černý rámeček, rozliseni obrazovky je nastaveno na 1776x1000 (při nižším 1600x900 je obraz roztažen na celý display, při fullHD je tam stejný rámeček a všechno logicky zmenšeno). Zkoušel sem hledat ovladače pro ten monitor, ale na stránkách výrobce nebyl žádný nový. Stejně tak grafika AMD HD 5670 má podle Catalyst nejnovější ovladače. Co s tím? Díky za rady ;)

Monitor LG IPS237L-BN
MB ASUS P8H77-V
GPU ATI Radeon HD 5670


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2013, 11:51 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
Jirka_T napsal:
Taky možná zkusím WP8 (Nokia nebo Ativ S), zatím používám Iphone...
Na víc cloudů paralelně taky ukládám...



Urcite radsej Nokiu, kvoli podpore..



OT,

ak vam system funguje docasne instalacne subory si mozete odstranit.. tusim okolo 2GB..

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2013, 13:08 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
ap0fys: Monitor LG IPS237L-BN má nativní rozlišení 1920x1080 , nastav toto rozlišení, všechno ostatní je rozmazané...
CageJ: vypadá to na N625...

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2013, 13:28 
Nováček
Nováček

Založen: 20. říjen 2013
Nahoru
Jirka_T napsal:
ap0fys: Monitor LG IPS237L-BN má nativní rozlišení 1920x1080 , nastav toto rozlišení, všechno ostatní je rozmazané...
CageJ: vypadá to na N625...


To samozřejmě vím, problémem je, že při nastavení 1920x1080 je obraz stále jen v plose displaye s rozlišením 1776x1000 a kolem teto plochy je cerny ramecek. Takže potrebuju vyresit to aby se to roztáhlo po celé ploše monitoru.


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2013, 13:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
Co to ukazuje, když se monitor vrazi do DVI na boardu P8H77-V ?

EDIT: koukám, že ten monitor má jen HDMI a VGA ?

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2013, 14:23 
Nováček
Nováček

Založen: 20. říjen 2013
Nahoru
Jirka_T napsal:
Co to ukazuje, když se monitor vrazi do DVI na boardu P8H77-V ?

EDIT: koukám, že ten monitor má jen HDMI a VGA ?


No mam to zapojeny pres HDMI do grafiky, ale kdyz to dam do HDMI na desce tak se nedeje nic, zadnej signal, nevim jestli se to musi nejak "prepnout" ale po restartu se nic nestane porad ten signal de z grafiky...


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: ne 20. říjen 2013, 16:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. únor 2013
Nahoru
Jsem opět u PC. Obecně bývá s připojením monitoru k PC přes HDMI problém. A většinou právě s těmi okraji. Se starými W8 to chodilo správně ?
Pokud lze tlačítky na monitoru zjistit, že to běží v módu 1920x1080, zkusil bych ovládacími prvky na monitoru obraz zvětšit na požadovanou velikost. Monitor si sám pro tento mód nastavení "zapamatuje". Otázka je, jestli to na monitoru při připojení pomocí HDMI jde nastavovat. Záleží na konkrétním monitoru...

_________________
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: po 21. říjen 2013, 08:52 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
Microsoftu se nepovedl start Windows RT 8.1. Systém odstranil z obchodu

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: po 21. říjen 2013, 08:58 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 31. prosinec 2011
Bydliště: Nyíregyháza
Nahoru
Ja som spokojny s WIN 8 , mam akurat na nej nahodeny program Star Menu X.
Nakolko mam Windows 8 za 50 eur, je to super :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Upgrade na Windows 8.1
PříspěvekZaslal v: po 21. říjen 2013, 12:38 
Nováček
Nováček

Založen: 20. říjen 2013
Nahoru
Jirka_T napsal:
Jsem opět u PC. Obecně bývá s připojením monitoru k PC přes HDMI problém. A většinou právě s těmi okraji. Se starými W8 to chodilo správně ?
Pokud lze tlačítky na monitoru zjistit, že to běží v módu 1920x1080, zkusil bych ovládacími prvky na monitoru obraz zvětšit na požadovanou velikost. Monitor si sám pro tento mód nastavení "zapamatuje". Otázka je, jestli to na monitoru při připojení pomocí HDMI jde nastavovat. Záleží na konkrétním monitoru...


Na 8ckach to bylo v pohodě. Teď jsem na jiným PC ale zkusím to ještě pohledat v nastavení toho monitoru, ale moc tomu nevěřím. Ještě mě napadlo, že bych to mohl přes DVI redukci zapojit do DVI výstupu na grafice, ale nevím jestli to pomůže.

Edit: No tak v nastaveni monitoru je psano ze to dostupne jen pri D-SUB signalu :(


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 96 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.