Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je po 16. červenec 2018, 08:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 17:35 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
Zdarec, mám takový problém na netbooku. U stoláku se mi děje něco podobného, akorát s rozdílem, že se CPU na stoláku jen nenechá zatížit na 100%.
Problém spočívá v tom, že na Win8/10 mi běží Atom většinu dobu podtaktovaný a nechá se vytížit jen do 49% a vcelku pravidelně - dejme tomu každých 15sec. se nechá zatížit na 99%, ale nikdy ne 100%. Zvláštní je to, že už při 49% by měl běžet na mnohem na mnohem vyšší frekvenci a né pořád zakladní. O to zvláštnější je to, že se někdy úúúplně náhodou CPU "vzpamatuje" a běží jak má - teda až na to, že pořád max. 99%. Pro lepší představu přidávám screen.

Netbook - Compaq 311C - Atom 270, 3GB RAM, Nvidia ion

stolák - Acer G43T-AM, C2D E8400, 4GB RAM, integrovaná GPU


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 18:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Uherský Brod
Nahoru
No a jaký proces CPU zatěžuje? :?

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: Gigabyte GTX 650 2GD5 @ 1280/6000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 18:27 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
nejde mi o to, co to zatěžuje, ale proč tam jsou výkonové díry a nejede to max. na 100%


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 18:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Uherský Brod
Nahoru
Aha, to je jednoduché, dělá to ten proces.

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: Gigabyte GTX 650 2GD5 @ 1280/6000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 18:40 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
Takže mi chceš říct, že to dělá aida, nebo se pravidelně spouští proces, který to způsobuje? :-D


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:02 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Uherský Brod
Nahoru
Nechápu co máš za problém, máš zapnutý test a divíš se, že je CPU zatížený? To kolísání bude v rámci toho průběhu testu, nebo TDP limitu v případě toho netbooku.

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: Gigabyte GTX 650 2GD5 @ 1280/6000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:05 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
OMFG! znova říkám, že mi nejde o to, že je CPU zatížen, ale že když se zatíží - jakkoli např. Aida64, Prime95, hry... Tak kolísá jeho takt a tím i výkon! A problém nastává pouze po instalaci Win8 - Win10, WinXP a Win7 běží normálně...


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
Hmm, a režim spotřeby máš nastaven jak?

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3 | ASRock Z370 Extreme4 | MSI GTX 1060 6GB | G.SKill Ripjaws V 3200 MHz 2x8GB | Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB| Seasonic SS-620GM2 Evo 620W | Zalman Z3 |
PC2: Core i5 3450 | MSI ZH77-G43 | Asus GTX 1060 3GB | Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB | Seagate Barracuda 7200.14 1TB | WD Red 3TB| Seasonic 430W S12II-430 Bronze | NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+ | MSI KT3V | XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x| 1,5GB DDR 333Mhz | Seagate Barracuda 7200.12 80GB | Sound Blaster Live! 5.1 | Realtek 100/10 | EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:09 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
Zkoušeny různě Vysoký výkon, rovnováha i úspora... baterie i adaptér


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Bydliště: Zlín
Nahoru
A co teploty v průběhu zátěže?

Dá se v biosu vypnout Intel SpeedStep?

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3 | ASRock Z370 Extreme4 | MSI GTX 1060 6GB | G.SKill Ripjaws V 3200 MHz 2x8GB | Samsung 960 EVO 250GB|WD Red 3TB| Seasonic SS-620GM2 Evo 620W | Zalman Z3 |
PC2: Core i5 3450 | MSI ZH77-G43 | Asus GTX 1060 3GB | Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB | Seagate Barracuda 7200.14 1TB | WD Red 3TB| Seasonic 430W S12II-430 Bronze | NZXT Elite 210
PC3: AMD Athlon XP 2200+ | MSI KT3V | XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x| 1,5GB DDR 333Mhz | Seagate Barracuda 7200.12 80GB | Sound Blaster Live! 5.1 | Realtek 100/10 | EC 300W


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:14 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
Ty jsou v pořádku - cca do 70°C, jinak by hlavně blbnul i jiné OS. Nemluvě o tom, že to blbne hnedka po startu


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Uherský Brod
Nahoru
Ten atom zkrátka není na zátěžové testy, TDP 2.5W, slabé jak čaj, to zatíží cokoli, divím se, že na tom jedou desítky "použitelně".

U W8 a výš se mi nezdá, že by fungoval i ovladač na iGPU, pokud s tím pod W7 nemáš problém, není ani důvod dávat novější OS.

_________________
CPU: I5 3570k+D @ 4.3Ghz MB: MSI Z77A G43 RAM: Kingstone 4x4GB DDR3 @ 1600Mhz cl9 GPU: Gigabyte GTX 650 2GD5 @ 1280/6000Mhz HDD: 120GB SSD Fury X + 2x1TB WD, seagate PSU: Delta Electronics 700W OS: W10PRO 64bit Monitor: NEC EA241WM Case: Zalman Z1.


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: ne 17. prosinec 2017, 19:22 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
já se divím, že tě baví tady pořád nesmyslně něco komentovat... Desítky by použitelně jely, kdyby nechaly jet použitelně CPU, na ion drivery nejsou žádný problém. Na stolák taky ne - ikdyž možná tam zrovna byla dedikovaná... Každopádně to pořád neřeší problém....


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: po 18. prosinec 2017, 00:20 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Frekvenci a to zatížení zkoumáš pouze ve správci úloh?

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL


 Profil  
 Předmět: Re: "zaseknutý" CPU
PříspěvekZaslal v: po 18. prosinec 2017, 00:53 
Nováček
Nováček

Založen: 12. červenec 2009
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Nahoru
zatížení ještě teoreticky např. přes aidu, frekvenci ještě přes cpu-z


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina (letní čas)


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.