Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 24. říjen 2020, 12:11

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 16. prosinec 2019, 13:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Jeste jsem snad nevidel router, kde by nesla nastavit IP adresa pro LAN. Prohledej nastaveni poradne.
Verze 'R2-vsechny' taky nebyva problem, viz. muj letity Asus.
In Access Point mode, all 5 Ethernet ports and wireless devices are set to locate in the same local area network. Those WAN related functions are not supported here.


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 16. prosinec 2019, 18:00 
Nováček
Nováček

Založen: 13. září 2017
Nahoru
routr jako svitch nasloucha na puvodni adrese napriklad: 192.168.1.1. Pro pripojeni k tomu routru je potreba v kompu nastavit ip rucne: napr: 192.168.1.2. zadat do vyhledavace adresu routru a hotovo.


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 16. prosinec 2019, 19:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak to prenastav do noveho rozsahu z R1


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 17. prosinec 2019, 05:45 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
A až v tom budeš, tak mu dej adresu mimo DHCP toho prvního, případně si na prvním vytvoř rezervaci.


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: ne 12. leden 2020, 19:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
čaute,

...však jsem nikde nepsal, že nejde nastavit IP pro LAN

...no jinak jsem s tím dělal všelijaké hokusy pokusy ale nic :-(

tak jinak - dám sem screeny z nastavení těch routerů a třeba v tom uvidíte nějakou blbost:

Router1 -ten hlavní router(má fungovat jakou router ne jako switch) - do něj je zapojen R2(ten co má být jako switch)
Obrázek Obrázek Obrázek


Router2 (ten který je jako switch a nemůžu se do něj přihlásit pokud kabel z R1 není připojen do R2 WANu ale do LAN zdířky):
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: ne 12. leden 2020, 20:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Protoze to mas blbe. Router1 ma na LAN veřejnou IP a router dva ma privatni z jiného rozsahu. Oba dva si na LAN sjednot do 192.168.0.x


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: ne 12. leden 2020, 20:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Má pravdu. WAN na druhém routeru nemusíš vůbec vyplňovat. Nastav druhému routeru LAN IP ze stejného rozsahu, jako je v použitý v prvním routeru (nebo navrhuju sjednotit na běžné číslování 192.168.1.x) a připoj do LAN. Samozřejmě DHCP na druhém routeru musí být vypnuté. Druhý router bude mít statickou IP, kterou si nastavil výše a na něj připojená zařízení si načtou IP adresu z DHCP serveru prvního routeru.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.