PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

WIFI Bridge
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=136&t=191134
Stránka 1 z 1

Autor:  kdyrja [ čt 22. listopad 2012, 18:46 ]
Předmět:  WIFI Bridge

Čau potřeboval bych hodně pomoc. Počítačům rozumím fakt dost, ale internet jde trochu mimo mě. Momentálně mam jako routr: comtrend vr-3026e a protože má slabou WIFI tak mam ještě AP: tenda w311r+. Ma ho hned vedle toho comtrendu na kterém mam vyplou wifi a propojený kabelem, ale bohužel potřebuju signál až na druhém konci baráku a tak jsi nemůžu dovolit tahat kabel. Známý mě poradil at si to udělam přes bridge. Comtrend necham na stávajícím místě se zaplou wifi a tu tendu hodim do středu baráku a nastavim na ní bridge. To jsem udělal ale internet jde pouze pokud se mě noutbuk a mobil připojí na ten comtrend, když se připojí na tu tendu tak sice signál je, ale internet nejde. Potřeboval bych pomoct s nastavení našel jsem sice hodně návodů ale nic z toho nefunguje. Potřeboval bych fakt návod pro debila. Dík moc

Autor:  C_shrimpy [ pá 23. listopad 2012, 12:08 ]
Předmět:  Re: WIFI Bridge

Pravdepodobne mas nastaveny klasicky bridge. Ty potrebujes bezdratovy, takze bych u nastaveni hledal neco jako wifi/wireless bridge nebo wireless AP. Idealni bude si procist manual, kde to bude dopodrobna popsano. Ja jsem tohle resil akorat s routerem od ASUSu, ktery staci pouze zapnout a vybrat sit, kterou ma zesilovat, takze zadne nastavovani se vlastne ani nekonalo.

Autor:  kdyrja [ pá 23. listopad 2012, 12:32 ]
Předmět:  Re: WIFI Bridge

No já tam mám pouze AP a WDS Repeater. Tak dám wds repeater a vyberu to AP z comtrendu který chci zesílit, ale internet prostě nějde. Někde píšou že mám vypnout DHCP servr, ale nevím na kterém z těch dvou.

Autor:  C_shrimpy [ pá 23. listopad 2012, 23:55 ]
Předmět:  Re: WIFI Bridge

DHCP na to vliv mit nebude. Problem bude spise v tom WDS, ktere musi podporovat i ten druhy router a pravdepodobne tomu tak neni a proto ti to nefunguje. Idealni by bylo nastavit nejaky universal repeater nebo nejaky rezim bez WDS, paklize je to samozrejme mozne.

Autor:  Smith [ so 24. listopad 2012, 01:29 ]
Předmět:  Re: WIFI Bridge

C_shrimpy napsal:
DHCP na to vliv mit nebude.

Samozřejmě, že DHCP na to bude mít vliv ... když dostane špatnou gateway.

kdyrja: Na repeateru vypni DHCP.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/