Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 5. duben 2020, 05:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 14:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Ahoj.

Mám počítač připojený k ADSL modemu (Comtrend). K tomuto modemu byla zároveň bezdrátově připojena tiskárna Canon Pixma MP560. Síťový bezdrátový tisk fungoval bez problémů.

Jelikož dodávaný modem od O2 má mizerné pokrytí WiFi, koupil jsem navíc router ASUS RT-N12, který jsem zapojil do tohoto modemu. Router má díky dvěma anténám dostatečné pokrytí signálem, takže jsem wifinu na Comtrendu vypnul. Tiskárnu jsem bezdrátově spojil s ASUSem, ale pokud chci tisknout ze svého PC, tak tisk neproběhne.

Nějaké rady, jak zařízení nastavit, aby tisk fungoval? Přikládám pro přehlednost schéma zapojení 1) před a 2) nyní.

Schéma: http://hrubylukas.sweb.cz/tisk.png

PS: Nemám možnost připojit můj počítač napřímo s routerem.

Předem díky za odpovědi.


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 15:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Máš teď dvě sítě, kdy tiskárna je v jiné síti než PC.
Aby to fungovalo, připoj PC k tomu Asus nebo vypni na Asusu DHCP server, stane se tedy jen wifi switchem.
EDIT: Přehlédl jsem P.S., tedy platí jen druhá možnost.
EDIT2: Zapomněl jsem jednu podstatnou věc, kabel z modemu nedávej do WAN portu Asusu, ale do jednoho z jeho LAN portů. :oops:


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 16:22 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
ASUS nepoužívej jako router, ale jako AP ... pokud nemá přímo možnost přepnutí režimu na AP, tak vypnout DHCP a nepoužívat WAN port.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 17:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Díkes :) Tak už mi to funguje


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 17:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Podle mě si za dvojitým NATem.
Nejlepsi rseni pro tebe bude pouzivat to od O2 v rezimu bridge a vsechno rozvadet az z toho asusu, tzn. to PC bude zapojeny taky do toho asus...

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 17:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Udělal jsem to jinak. Celou domácí síť jsem překopal, takže je modem od O2, z něj kabel do routeru od ASUSu, a na ASUS už mám připojené všechny počítače, notebooky a tiskárnu. Zabralo to sice celé odpoledne, ale výsledek za to stojí :)


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 17:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. prosinec 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
No vidis, tak ted jeste ten od O2 hod do rezimu bridge a nastav asus, aby primo "vytacel" pripojeni a mas to uplne idealni.

_________________
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 18:29 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
V tomhle nastavování se až tak nevyznám. Co jsem vygooglil, tak že režim bridge by měl propojit obě sítě do jedné.

Jakou výhodu by to mělo oproti stávajícímu nastavení, když v O2 modemu mám zapojenou akorát přes LAN televizi a PS3?


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 22:49 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2004
Bydliště: někde u UH
Nahoru
Teď máš 2x NAT. Pokud bys potřeboval např. port forwarding, tak ho musíš nastavovat na obou routerech.

_________________
# Desktop i7-5820K [48 GB RAM, GeForce GTX 650 Ti Boost, tripleview 7040x1440(1200), W10 Pro] # Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server powered by Windows Server 2012 R2 # Storage Synology DS1815+
# Samsung Galaxy S7 edge # Canon EOS 5D MkIV, Fuji X-T1, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # photosmith.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Nastavení bezdrátové tiskárny
PříspěvekZaslal v: čt 6. prosinec 2012, 23:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2006
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Tohle je současné zapojení sítě: http://hrubylukas.sweb.cz/sit.png

Je tedy vhodné ten Comtrend dát do bridge režimu nebo bude vadit, že je k němu připojena televize a PS3?

Projížděl jsem fórum, něco jsem se dočetl, něco pochopil, ale raději se i tak zeptám zkušenějších :)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 10 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.