PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Nastavení bezdrátové tiskárny
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=136&t=191704
Stránka 1 z 1

Autor:  pc_user [ čt 6. prosinec 2012, 14:46 ]
Předmět:  Nastavení bezdrátové tiskárny

Ahoj.

Mám počítač připojený k ADSL modemu (Comtrend). K tomuto modemu byla zároveň bezdrátově připojena tiskárna Canon Pixma MP560. Síťový bezdrátový tisk fungoval bez problémů.

Jelikož dodávaný modem od O2 má mizerné pokrytí WiFi, koupil jsem navíc router ASUS RT-N12, který jsem zapojil do tohoto modemu. Router má díky dvěma anténám dostatečné pokrytí signálem, takže jsem wifinu na Comtrendu vypnul. Tiskárnu jsem bezdrátově spojil s ASUSem, ale pokud chci tisknout ze svého PC, tak tisk neproběhne.

Nějaké rady, jak zařízení nastavit, aby tisk fungoval? Přikládám pro přehlednost schéma zapojení 1) před a 2) nyní.

Schéma: http://hrubylukas.sweb.cz/tisk.png

PS: Nemám možnost připojit můj počítač napřímo s routerem.

Předem díky za odpovědi.

Autor:  Lancelot [ čt 6. prosinec 2012, 15:15 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

Máš teď dvě sítě, kdy tiskárna je v jiné síti než PC.
Aby to fungovalo, připoj PC k tomu Asus nebo vypni na Asusu DHCP server, stane se tedy jen wifi switchem.
EDIT: Přehlédl jsem P.S., tedy platí jen druhá možnost.
EDIT2: Zapomněl jsem jednu podstatnou věc, kabel z modemu nedávej do WAN portu Asusu, ale do jednoho z jeho LAN portů. :oops:

Autor:  Smith [ čt 6. prosinec 2012, 16:22 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

ASUS nepoužívej jako router, ale jako AP ... pokud nemá přímo možnost přepnutí režimu na AP, tak vypnout DHCP a nepoužívat WAN port.

Autor:  pc_user [ čt 6. prosinec 2012, 17:30 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

Díkes :) Tak už mi to funguje

Autor:  LiveBomb [ čt 6. prosinec 2012, 17:32 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

Podle mě si za dvojitým NATem.
Nejlepsi rseni pro tebe bude pouzivat to od O2 v rezimu bridge a vsechno rozvadet az z toho asusu, tzn. to PC bude zapojeny taky do toho asus...

Autor:  pc_user [ čt 6. prosinec 2012, 17:35 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

Udělal jsem to jinak. Celou domácí síť jsem překopal, takže je modem od O2, z něj kabel do routeru od ASUSu, a na ASUS už mám připojené všechny počítače, notebooky a tiskárnu. Zabralo to sice celé odpoledne, ale výsledek za to stojí :)

Autor:  LiveBomb [ čt 6. prosinec 2012, 17:41 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

No vidis, tak ted jeste ten od O2 hod do rezimu bridge a nastav asus, aby primo "vytacel" pripojeni a mas to uplne idealni.

Autor:  pc_user [ čt 6. prosinec 2012, 18:29 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

V tomhle nastavování se až tak nevyznám. Co jsem vygooglil, tak že režim bridge by měl propojit obě sítě do jedné.

Jakou výhodu by to mělo oproti stávajícímu nastavení, když v O2 modemu mám zapojenou akorát přes LAN televizi a PS3?

Autor:  Smith [ čt 6. prosinec 2012, 22:49 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

Teď máš 2x NAT. Pokud bys potřeboval např. port forwarding, tak ho musíš nastavovat na obou routerech.

Autor:  pc_user [ čt 6. prosinec 2012, 23:30 ]
Předmět:  Re: Nastavení bezdrátové tiskárny

Tohle je současné zapojení sítě: http://hrubylukas.sweb.cz/sit.png

Je tedy vhodné ten Comtrend dát do bridge režimu nebo bude vadit, že je k němu připojena televize a PS3?

Projížděl jsem fórum, něco jsem se dočetl, něco pochopil, ale raději se i tak zeptám zkušenějších :)

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/