Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 2. prosinec 2020, 08:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 14:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
Dobrý den, řeším už asi dva týdny celkem záludný a stále se nedaří. Na střeše mám AP, ze kterého vede kabel přímo na wan routeru č.1 (TP-Link TL-WR842ND), který je na jednom konci domu (hodně starý dům, silné zdi). Na lan je napojen pc, přes wifi notebook. Další kabel z lan mi vede přes půdu (asi 30 metrů) na druhý konec domu, kde chci mít router č.2 (Zcomax WA-2204A). Bude na něj připojen přes wifi televize, notebook, telefon. Ale když připojím kabel na wan port, tak ip, maska a brána mají hodnotu 0.0.0.0 a píše, že čeká na ip z dhcp. Když ale na kabel napojím notebook, ihned vše dostane a jde všechno jak má. Předem děkuji za odpověď.


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 16:17 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Fuj, takhle ne. Ten druhý router nech pracovat jen jako switch, ten kabel dej do LAN a routovani a DHCP nech jen na tom prvním.


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 16:19 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
Takže by byl router č.2 bez wifi, jestli to chápu dobře?


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 17:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Ne, wifi tam zůstane jako AP, ale přidělovat IP klientům bude ten router č.1 :)

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 18:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
Takže jen na routeru č.2 zakážu DHCP?


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 20:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Přesně tak :)

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 20:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
Ať dělám, co dělám, stále je to omezeno... :(


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 2. září 2013, 20:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Máš ho připojený na LAN portu a ne WAN portu jak psal Holda?
Obdržel router č.2 IP adresu od č.1? Lépe je, když na routeru č.1 vyhradíš u DHCP IP adresu pro č.2 podle MAC.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 3. září 2013, 05:58 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Dostanou ta zařízení na druhém routeru IP? Pokud ano, jaký rozsah? Stejný co dává ten první?


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 3. září 2013, 16:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
Routec č.2 nedostane ip, i když na routeru č.1 ji přiřadím jako 192.168.0.200 a na routeru č.2 jí nastavím staticky u wan nastavení.


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 3. září 2013, 17:12 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A posunul jsi na routeru č.1 End IP Address v DHCP Setting, aby to zahrnovalo tuto adresu?

Ovšem, teď v tom sám poněkud tápu :? , má vůbec druhý router získávat nějakou adresu, pokud se mu připojí kabel z 1. routeru do LAN portu?

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


Naposledy upravil Nagant dne út 3. září 2013, 17:41, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 3. září 2013, 17:24 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2004
Bydliště: Kladno/Praha
Nahoru
Ty to pořád dáváš do WAN?


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 3. září 2013, 18:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
@Nagant: Ano, jako každý aktivní prvek v síti. Ono by jinak ani nebylo možné druhý router (provozovaný jako switch s wifi) adresovat a konfigurovat třeba právě to wifi.
Jinak mi to také připadá, že to chybně strká spíše do WAN, než do LAN portu toho routeru č.2.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 3. září 2013, 19:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
Nene, kabel v routeru č.2 mám připojen na lan port 1


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 3. září 2013, 21:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
To ale nějak nekoresponduje s tím, co jsi dřív napsal:
jaku7 napsal:
Routec č.2 nedostane ip, i když na routeru č.1 ji přiřadím jako 192.168.0.200 a na routeru č.2 jí nastavím staticky u wan nastavení.

U routeru č.2 žádnou statickou IP adresu na WAN nenastavuj. WAN užíván vůbec nebude. Nech být na dynamickém přidělování. Stejně tak na tomto routeru nebude používán DHCP server, proto musí být vypnutý (DHCP běží a přiděluje IP pro celou síť v routeru č.1).
Zapoj router č,2 a kabel z routeru č.1 zastrč do jednoho z LAN portů routeru č.2 (zapojení jako switch).
V tomto okamžiku by měl DHCP server v routeru č.1 přiřadit IP adresu routeru č.2 (na LAN nikoliv WAN) a vše by mělo být funkční.

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: so 14. září 2013, 15:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
Problém vyřešen výměnou kabelu. Ale nastal druhý problém. Oba routery jsou v defaultním nastavení, jen se nastavilo ssid a heslo. Ale na routeru č.1 je rychlost jen 0,89Mb/s, když pc napojím na hlavní kabel, tak mám 12,8Mb/s. Upload rychlost je v obou případech stejná.


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: ne 15. září 2013, 16:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
up :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 16. září 2013, 17:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. únor 2010
Bydliště: Sever Moravy
Nahoru
up :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: út 17. září 2013, 08:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. únor 2010
Bydliště: Buranov vedle Prahy
Nahoru
Hm, to se celkem dost blbě řeší, když člověk nezná ten router a jeho nastavení :sad:
Možná QoS nastavení LAN /WAN?

_________________
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz


 Profil  
 Předmět: Re: Router za routerem
PříspěvekZaslal v: po 16. prosinec 2019, 13:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. leden 2005
Bydliště: Vsetín
Nahoru
Ahojte řeším podobný problém:

na routerč.1(R1) je napojeno: 2PC a routerč.2(R2) s wifi (TP-LINK TL-WR841ND)
na R2 je napojeno - 2PC

z R2 jsem udělal switch - abych měl všechny počítače na jedné síti (aby nebyla podsít vytvořená tím routerem č2) . to jsem udělal tak že jsem na R2 dal "přívodní kabel" z WAN portu do LAN portu a v nastavení jsem vypnul DHCP.

JENŽE jak to tak u mnohých switchů bývá - v sítí se nikde "neobjeví" (ztratí se jim IP adresa) - tak se to stalo i u R2 a PROBLÉM je ten že se nemůžu dostat do nastavení R2 (abych třeba změnil heslo wifi), jelikož vlastně jako switch nemá IP adresu. Jedině zase dát kabel zpět do WAN a tak to jde logicky že.
Jenže já nejsem u toho routeru často a chtěl bych ho spravovat na dálku -což šlo do té doby když byl R2 jako router(z internetu jsem si zadal veřejnou IP R1, na R1 jsem měl nastavený port forwarding a tak jsem se dostal do nastavení R2).


tak mě třeba napadá - šloby aby R2 fungoval jako switch ,přestože by byl kabel z R1 do R2 zapojen do WANu R2 ?

dik za tipy.

_________________
CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm), MB: Biostar TA690G, GK: GAINWARD BLISS HD4850 Goes Like Hell, 512MB DDR5, RAM: 2GB DDR2 (800Mhz), HDD:160GB WD, DVD:LG DVD RW 4082B, cpu chladič: Arctic Cooling Alpine 64, Case: CoolerMaster Elite 331 Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W, LCD: Samsung SyncMaster 205BW


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.