PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Router za routerem
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=136&t=200861
Stránka 2 z 2

Autor:  zsdx [ po 16. prosinec 2019, 13:58 ]
Předmět:  Re: Router za routerem

Jeste jsem snad nevidel router, kde by nesla nastavit IP adresa pro LAN. Prohledej nastaveni poradne.
Verze 'R2-vsechny' taky nebyva problem, viz. muj letity Asus.
In Access Point mode, all 5 Ethernet ports and wireless devices are set to locate in the same local area network. Those WAN related functions are not supported here.

Autor:  nacos [ po 16. prosinec 2019, 18:00 ]
Předmět:  Re: Router za routerem

routr jako svitch nasloucha na puvodni adrese napriklad: 192.168.1.1. Pro pripojeni k tomu routru je potreba v kompu nastavit ip rucne: napr: 192.168.1.2. zadat do vyhledavace adresu routru a hotovo.

Autor:  killerek [ po 16. prosinec 2019, 19:28 ]
Předmět:  Re: Router za routerem

Tak to prenastav do noveho rozsahu z R1

Autor:  Holda [ út 17. prosinec 2019, 05:45 ]
Předmět:  Re: Router za routerem

A až v tom budeš, tak mu dej adresu mimo DHCP toho prvního, případně si na prvním vytvoř rezervaci.

Autor:  dech [ ne 12. leden 2020, 19:22 ]
Předmět:  Re: Router za routerem

čaute,

...však jsem nikde nepsal, že nejde nastavit IP pro LAN

...no jinak jsem s tím dělal všelijaké hokusy pokusy ale nic :-(

tak jinak - dám sem screeny z nastavení těch routerů a třeba v tom uvidíte nějakou blbost:

Router1 -ten hlavní router(má fungovat jakou router ne jako switch) - do něj je zapojen R2(ten co má být jako switch)
Obrázek Obrázek Obrázek


Router2 (ten který je jako switch a nemůžu se do něj přihlásit pokud kabel z R1 není připojen do R2 WANu ale do LAN zdířky):
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Autor:  killerek [ ne 12. leden 2020, 20:00 ]
Předmět:  Re: Router za routerem

Protoze to mas blbe. Router1 ma na LAN veřejnou IP a router dva ma privatni z jiného rozsahu. Oba dva si na LAN sjednot do 192.168.0.x

Autor:  Jey [ ne 12. leden 2020, 20:45 ]
Předmět:  Re: Router za routerem

Má pravdu. WAN na druhém routeru nemusíš vůbec vyplňovat. Nastav druhému routeru LAN IP ze stejného rozsahu, jako je v použitý v prvním routeru (nebo navrhuju sjednotit na běžné číslování 192.168.1.x) a připoj do LAN. Samozřejmě DHCP na druhém routeru musí být vypnuté. Druhý router bude mít statickou IP, kterou si nastavil výše a na něj připojená zařízení si načtou IP adresu z DHCP serveru prvního routeru.

Stránka 2 z 2 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/