Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je čt 13. prosinec 2018, 23:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Wifi router ASUS RT-N12+
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 10:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
Zdravím,
koupil jsem si https://www.alza.cz/asus-rt-n12-d2266257.htm router ale ať jsem zkoušel cokoliv, prostě jsem na to asi úplně levej a nepodařilo se mě ho zprovoznit.
Přibalený návod je k ničemu a na internetu je zase příliš obsáhlý. Abych se přiznal, vůbec netuším, zda jsem to měl dobře zapojený ale jednu chvíli jsem to rozjel jenže... Wifi signál byl vidět, připojil se ale nic to nenačítalo. Zároveň ale přestal nebo spíše blbnul internet na počítači, některé stránky nešli, některé se načítají i několik desítek sekund a celkovĕ to prostě dělalo neplechu. U poskytovatele ( Netbox) MAC adresa byla zaregistrovaná, takže já vůbec nevím, kde je chyba. O co hůř, jsem byl zvyklý na win xp a co mám pár mĕsíců win 8.1, kde se absolutně v ničem nevyznám, nevím jestli to někde nepotřebuje nastavit v připojení...
Prosím o radu zkušenější.
Děkuji

_________________
Intel i5 4460, Asus strix gtx 960 directcu II oc, Gigabyte b85m d3h, Cruciall ballstix 2x4gb cl9 1600mhz, Seasonic energy knight 500w, Win 10 x64bit, Samsung SSD 850 evo.


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router ASUS RT-N12+
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 10:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. únor 2005
Bydliště: Okoli ČR
Nahoru
Neni natom nic sloziteho, navod je jednoduchy pokud jsi postupoval podle neho tak jsi urcite nekde udelal chybu v zapojeni mezi routerem od napr. (kabelovky) a wifi routerem. Pokud mas verejnou IP tak si musi zijstit jeji nastaveni jinak DNS mas nastaveno na primar 8.8.8.8 a secundar 8.8.4.4 ?
Zde mas navod jak zjistit vse potrebne k nastaveni IP atd. http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=1 ... 7#p1171117

_________________
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router ASUS RT-N12+
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 12:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
Až budu doma zkusím dle návodu ještě jednou postupovat. Ale zeptám se jinak. Od poskytovatele internetu jsem dostal switch router kam jde kabel od internetu. Z routeru pak mám kabel do setoboxu a kabel do pc. Teď, když mám wifi router, tak tím náhradím switch od poskytovatele nebo mužů(musím) použít oba dva, aby to fungovalo? Není možné, že to třeba blokuje poskytovatel, aby se výhradně používali jejich zařízení?

Tohle jsou možná pro mnohé hloupé otázky ale já tomudle vůbec nerozumím :-D

_________________
Intel i5 4460, Asus strix gtx 960 directcu II oc, Gigabyte b85m d3h, Cruciall ballstix 2x4gb cl9 1600mhz, Seasonic energy knight 500w, Win 10 x64bit, Samsung SSD 850 evo.


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router ASUS RT-N12+
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 12:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 22. únor 2005
Bydliště: Okoli ČR
Nahoru
Router od poskytovatele nechas ktery propojis s WIFI routerem prez WAN a na Wifi router napojis prez LAN PC. Dalsi postup jak nato http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=8&t=2175

Nezapomen si na wifi routeru:
1) zmenit prihlasovaci jmeno a heslo z admin admin na vlastni.
2) si zabezpec WIFI sit hleslem
3) vyber kanal ktery je nejmin pouzivan ve tvem okoli, nedavaje automatickou volbu kanalu.

_________________
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router ASUS RT-N12+
PříspěvekZaslal v: čt 27. srpen 2015, 18:16 
Začátečník
Začátečník

Založen: 14. leden 2015
Nahoru
Tak jsem úspěšně rozjel wifi. Celé jádro problému bylo, že jsem měl špatně zapojený kabely. Následně jsem provedl restart wifi routeru a ihned naskočila "instalace" nebo registrace a to už jsem zvládl levou zadní. Vše funguje jak má.

Mnohokrát děkuji uživateli Maku za trpělivost a rady.

Můžete Lock.

_________________
Intel i5 4460, Asus strix gtx 960 directcu II oc, Gigabyte b85m d3h, Cruciall ballstix 2x4gb cl9 1600mhz, Seasonic energy knight 500w, Win 10 x64bit, Samsung SSD 850 evo.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.