PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

WDS bridge - nastavení
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=136&t=254549
Stránka 1 z 1

Autor:  Blue Storm [ so 29. duben 2017, 20:54 ]
Předmět:  WDS bridge - nastavení

Má někdo zkušenost s tvorbou WDS bridge? Už jsem v koncích... Mám dva routery, Asus RT-AC750 a TP-Link TL-WDR3500 a potřebuju je oba propojit ale tak, aby vše fungovalo.

Asus mám jako rootový router, TP-Link jako klientský v jiné místnosti. Nastavil jsem Asus klasicky jako běžný router, nastavil fixní kanály a toť vše. U TP-Linku jsem nastavil WiFi, deaktivoval DHCP, nastavil pevnou IP, aby to bylo v podsíti Asusu a aktivoval WDS. Zvolil jsem normálně ten Asus, nastavil WPA2-PSK, zadal heslo, uložil, restartoval a prd. TP-Link píše u WDS, že běží, ale prostě internet nefunguje.

Tušil by někdo, kde je problém?

Autor:  MarekN [ pá 9. červen 2017, 13:57 ]
Předmět:  Re: WDS bridge - nastavení

čus, hele řešil jsem úplně to samý a byl to děsnej vosr.. radši jsem pak koupil normál extender od Asusu. Každopádně co si tak pamatuju, tak jsem udělal to, že jsem na TP linku nastavil router jako AP + WDS, přiřadil tomu ip adresu co jsem měl jako gateway na tom asusu, ale pak jsem měl problém, že mi občas kolidovali IP adresy z důvodu duplicitních (asi to dělalo DHCP), pak to nějakým zázrakem zas šlo :D.


BTW: u toho asusu musíš u WDS najít tu Wifi, kterou vysílá ten TP Link a zároveň je propojit, jak na asusu tak i TP linku

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/