Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 13. prosinec 2019, 11:01

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Wifi router zapojenie
PříspěvekZaslal v: pá 20. duben 2018, 07:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2005
Nahoru
Caute, potrebujem trosku pomoct.
Mam VDSL internet (30/3) od telekomu a ich router ZTE 2i. Wifi tohoto routra je strasne biedne. Vacsinou sa to hybe medzi 15-20 Mbit ale padne to niekedy az na 3 Mbitps.
Vcera som skusil prepojit ten router s PC priamo LAN kablom a rychlost bola konstantna 30 Mbitps takze by som to rad nejak poriesil.
Najprv som zvazoval kupit novy VDSL router ale tie su dost drahe, tak ma napadlo kupit iba WIFI router. Napr ASUS RT-AC53.
Nemam moc skusenosti so sietovymi prvkami a preto sa pytam, je moja predstava spravna, ze ja to moje ZTE 2i spojim LAN kablom s tym ASUSom a WIFI bude vysielat ASUS namiesto toho ZTE ?
Pytam sa skor ako kupim ten ASUS a zistim, ze to tak nefunguje.
Dakujem vopred za rady.


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router zapojenie
PříspěvekZaslal v: pá 20. duben 2018, 08:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Ano, predstava je spravna, staci vypnout wifi na ZTE.
Jsou tri moznosti
- dvoji NAT - ZTE nechas, jak je a kabel v ASUSu zapojis do WAN
- AP - ZTE nechas, v ASUSu vypnes DHCP a pripojis kabel do LAN
- bridge - v ZTE prepnes rezim (pokud umi), kabel do ASUS WAN

Nejsnazsi je 1, nejspolehlivejsi 3.


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router zapojenie
PříspěvekZaslal v: pá 20. duben 2018, 09:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2005
Nahoru
Pekne dakujem ! :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router zapojenie
PříspěvekZaslal v: po 23. duben 2018, 06:44 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2005
Nahoru
Kupil som ten ASUS a fungujem tak ako popisujes v bode 1 - dvoji NAT.
Ten telekomacky ZTE bridge v zaklade nepodporuje, ale docital som sa na fore telekomu, ze sa da po telefonickej dohode s technikmi dohodnut, aby na dialku nahrali firmware, ktory bridge mod podporuje.
Zaujima ma este ci ma zmysel sa tym zaoberat, resp. co by som tym ziskal. V akom zmysle je to spolahlivejsie ?
Kazdopadne cez ten ASUS mi to frci po WIFI max. rychlostou takze max. spokojnost :)


 Profil  
 Předmět: Re: Wifi router zapojenie
PříspěvekZaslal v: po 23. duben 2018, 09:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
V tom, ze cely provoz ridi jedno zarizeni - je pak i snazsi konfigurace vseho mozneho presmerovani apod.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.