PCTuning
http://pctforum.tyden.cz/

Wifi router zapojenie
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=136&t=265273
Stránka 1 z 1

Autor:  vertoooza [ pá 20. duben 2018, 07:45 ]
Předmět:  Wifi router zapojenie

Caute, potrebujem trosku pomoct.
Mam VDSL internet (30/3) od telekomu a ich router ZTE 2i. Wifi tohoto routra je strasne biedne. Vacsinou sa to hybe medzi 15-20 Mbit ale padne to niekedy az na 3 Mbitps.
Vcera som skusil prepojit ten router s PC priamo LAN kablom a rychlost bola konstantna 30 Mbitps takze by som to rad nejak poriesil.
Najprv som zvazoval kupit novy VDSL router ale tie su dost drahe, tak ma napadlo kupit iba WIFI router. Napr ASUS RT-AC53.
Nemam moc skusenosti so sietovymi prvkami a preto sa pytam, je moja predstava spravna, ze ja to moje ZTE 2i spojim LAN kablom s tym ASUSom a WIFI bude vysielat ASUS namiesto toho ZTE ?
Pytam sa skor ako kupim ten ASUS a zistim, ze to tak nefunguje.
Dakujem vopred za rady.

Autor:  zsdx [ pá 20. duben 2018, 08:23 ]
Předmět:  Re: Wifi router zapojenie

Ano, predstava je spravna, staci vypnout wifi na ZTE.
Jsou tri moznosti
- dvoji NAT - ZTE nechas, jak je a kabel v ASUSu zapojis do WAN
- AP - ZTE nechas, v ASUSu vypnes DHCP a pripojis kabel do LAN
- bridge - v ZTE prepnes rezim (pokud umi), kabel do ASUS WAN

Nejsnazsi je 1, nejspolehlivejsi 3.

Autor:  vertoooza [ pá 20. duben 2018, 09:27 ]
Předmět:  Re: Wifi router zapojenie

Pekne dakujem ! :wink:

Autor:  vertoooza [ po 23. duben 2018, 06:44 ]
Předmět:  Re: Wifi router zapojenie

Kupil som ten ASUS a fungujem tak ako popisujes v bode 1 - dvoji NAT.
Ten telekomacky ZTE bridge v zaklade nepodporuje, ale docital som sa na fore telekomu, ze sa da po telefonickej dohode s technikmi dohodnut, aby na dialku nahrali firmware, ktory bridge mod podporuje.
Zaujima ma este ci ma zmysel sa tym zaoberat, resp. co by som tym ziskal. V akom zmysle je to spolahlivejsie ?
Kazdopadne cez ten ASUS mi to frci po WIFI max. rychlostou takze max. spokojnost :)

Autor:  zsdx [ po 23. duben 2018, 09:05 ]
Předmět:  Re: Wifi router zapojenie

V tom, ze cely provoz ridi jedno zarizeni - je pak i snazsi konfigurace vseho mozneho presmerovani apod.

Stránka 1 z 1 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/