Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 10. květen 2021, 18:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: ne 31. leden 2021, 19:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Nahoru
Sháním AP do přízemí, kde jsou asi půl metru tlustý starý zdi, a obyčejnej wifi router to samozřejmě nedává.
Můžete mi doporučit něco stropního, řekněmě do tří tisíc?
Mohlo by to umět PoE, pokud v týhle cenový hladině něco je.


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: ne 31. leden 2021, 20:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Neporadím ti konkrétní HW řešení, ono taky těžko říct, jestli bude existovat.

Ale pokud máš v přízemí 50cm zdi mezi místnostma a máš tenčí stropy, což zcela určitě, tak by bylo nejjednodušší mít AP v patře a otočit ho vzhůru nohama, tj. signál nepůjde do stran a nahoru, ale do stran a dolů do přízemí. Docela se mi tohle řešení osvědčilo.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: ne 31. leden 2021, 21:12 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Nahoru
Strop jsou betonový panely, to nevím jak moc je prostupný.
Zdi jsou opuka a nějaký buchty, teda obvodový. Vnitřní slabší, ale stejně to z pracovny do obýváku obyč router neutáhne.
Asi mě zajímá, jak moc směrový jsou ty stropní APčka, abych si udělal obrázek.


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: út 2. únor 2021, 08:38 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Nahoru
Nikdo nic?


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: út 2. únor 2021, 11:14 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Zkus ubiquiti, nejspíš by ti mohlo stačit AP Lite (případně LR) za cca 2tis., pokud máš toho hodně připojenýho tak AC PRO za cca 3k (celkově asi nejlepší volba).
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/1 ... ns#summary
Možná by ti pomohl router s wifi6 (pokud máš to stejné na druhé straně), nebo powerline, ale celkově je to spíš o vyzkoušení, tohle je tak trochu věštba :)
Ale pokud chceš způsob vyzkoušený, 100% spolehlivý a léty prověřený - natáhni kabel :mrgreen:


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: út 2. únor 2021, 16:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Nahoru
Právě balím AC-LR a nesu zpátky do Alzy :-D
Ta mrdka nemá žádný webový rozhraní na konfiguraci, ovládací soft vyžaduje na instalaci JAvu, a ještě je to podmíněný vyvotřením Unifi účtu. To teda jako ne.

Nějaký další tipy? :D


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: út 2. únor 2021, 16:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Nez to odneses, zkus mobilni apku.


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: út 2. únor 2021, 17:09 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Jojo, mobilní aplikace, nastavis jméno heslo WiFi a máš pokoj. Pak ji můžeš klidně smazat. Žádný účet není potřeba :)
Upřímně nic víc na AP nastavovat nepotřebuješ :)


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: st 3. únor 2021, 09:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2006
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Nahoru
pokud to nehoří počkal bych si na novou WIFI6 verzi... https://www.i4wifi.cz/cs/252337-ubnt-unifi-6-lite
během pár měsíců to bude běžný všude a všechno starší bude shiiit... hlavně je to oproti předchozím generacím fakt velkej pokrok...

_________________
PC: CPU: i7 8700K@5.1|AVX -1|1.355V|delid by lipo (NOCTUA NH-D14), RAM:2x16GB 3,2GHz CL14 G.Skill TridentZ, MB: GA Z370-HD3P, GPU: ASUS STRIX GTX1080Ti, SSD: Samsung 960 PRO 1TB + 970 Evo plus 2TB + 850 EVO 1TB + 2x 860 EVO 500GB, PSU: Seasonic Prime 650W Titanium, Case: Corsair Obsidian 750D, Dell AW3418DW, Logitech G11 + MX518
NAS: ASRock Q1900DC-ITX, 2x4GB DDR3L 1600MHz RAM, 860 EVO 500GB + 4TB WD RED, Xubuntu 16.04 LTS x64


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: st 3. únor 2021, 09:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Nahoru
Jednak nepotřebuju vysoký rychlosti, a za druhý už 5GHz praktiky neprojde zdí, 6 musí být ještě horší, ne?


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: st 3. únor 2021, 15:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Nahoru
TP-LINK EAP245 vypadá dobře. Má to webový rozhraní a dokonce umí VLANy.

Jen teda nejsem schopnej najít nic o směrovosti antény. Skrz jeden relativně tenkej betonovej strop 2,4GHz signál skoro neprojde, a to jsem měl ntb přímo pod AP.


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: čt 4. únor 2021, 10:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2006
Bydliště: Dobrá Voda u Hořic
Nahoru
Octopuss napsal:
Jednak nepotřebuju vysoký rychlosti, a za druhý už 5GHz praktiky neprojde zdí, 6 musí být ještě horší, ne?


WIFI 6 beží na 2,4+5GHz + má jinou "lepší" modulaci OFDMA, takže s prostupností je to lepší než čistě 5GHz, jedno WIFI6 AP mám u rodičů tři zdi(dutá cihla) jsou furt napohodu... není to jen o rychlosti

těch změn tam je hodně a je to fakt velkej krok dopředu a zdá se že i správným směrem...

docela dobře je to rozepsaný např. zde

_________________
PC: CPU: i7 8700K@5.1|AVX -1|1.355V|delid by lipo (NOCTUA NH-D14), RAM:2x16GB 3,2GHz CL14 G.Skill TridentZ, MB: GA Z370-HD3P, GPU: ASUS STRIX GTX1080Ti, SSD: Samsung 960 PRO 1TB + 970 Evo plus 2TB + 850 EVO 1TB + 2x 860 EVO 500GB, PSU: Seasonic Prime 650W Titanium, Case: Corsair Obsidian 750D, Dell AW3418DW, Logitech G11 + MX518
NAS: ASRock Q1900DC-ITX, 2x4GB DDR3L 1600MHz RAM, 860 EVO 500GB + 4TB WD RED, Xubuntu 16.04 LTS x64


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: čt 4. únor 2021, 10:34 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 01. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
EAP225 pouzivam docela dlouho
- SW vyzaduje zvyk je strasne preplacany a neprehledny. starsi verze byla lepsi. ale funguje.
- pokud udelam sit 5/2.4Ghz (pouzivej 5 kdyz neumis tak 2.4) tak nektera starsi zarizeni ji nezvladaji a musim mit dalsi jen 2.4Ghz coz je vopruz, ale nevim jestl ito spis neni problem tech zarizeni protoze to delaji hlavne smart zarovky.
- mam ho dany na strope chodby uprostred bytu (chodba do L) a konecne mam solidni signal po celem byte protoze pres betonovou zed signal proste poradne neprojde
- odmitam resit wifi, chci nastavit site, zabezpeceni a o vic se nestarat a do AP splnuje.

_________________
Asus Z170M, i7-6700k, Scythe Mugen Max, 16GB DDR4 Patriot, Gigabyte Gaming G1 GTX1070, 1x512GB SSD +3x 1TB NVME, TT Core V21 + Corsair RM650X , Corsair K100 MX Speed, Logitech G604, LG 27GL650F-B + 2x Dell P2717H, Sennheiser HD-595 + ModMic, Creative T20 II


 Profil  
 Předmět: Re: AP do bytu
PříspěvekZaslal v: pá 5. únor 2021, 15:40 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2007
Nahoru
To nastavení mi zase tak moc chaotický nepřijde, ale na routeru mi běží pfSense, což mi asi křiví úhel pohledu :D


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.