Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 7. březen 2021, 17:21

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: ne 19. červenec 2009, 12:59 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Chtěl bych si pořídit nové zařízení pro stálé připojení k internetu i na cestách. Po dvou hodinách jsem se ustálil na HTC Touch Pro 2. Telefon bude kromě telefonování sloužit především jako krabička s přístupem na internet. Pak také jako tramvajová kancelář. Nejspíš ho budu používat i jako rádio nebo hudební přehrávač.

Mám několik dotazů, jelikož jsem nikdy neměl složitější mobil než obyč Nokii (volání, SMS, budík, kalkulačka, kalendář)

1) Je tam Windows Mobile 6.1. Jak se na něj instalují programy? Zkopíruju jeden instalační soubor, spustím ho a pak je klasická instalace "OK, OK, next, next next"?

2) Jak se mobil synchronizuje s počítačem? Mám wifi síť, ve které je i můj pracovní počítač. Bylo by ideální, kdyby se mobil automaticky sesynchronizoval, kdyby našel tuto síť a zaplý počítač. Je to možné? Co vše se synchronizuje? Bych byl rád, kdybych mohl třeba nadefinovat složku s dokumentama a komplet Outlook (zprávy, adresář, úkoly...).

3) Koukal jsem ( http://www.ce4you.cz/articles/detail.asp?p=10&a=343&pc= ), že na mobilu asi není Outlook... Je tam nějaká jiná verze se stejnými vlastnostmi, nebo si musí Outlook Mobile koupit? Kde?


Předem dík za odpovědi, určitě si ještě nějaké otázky vymyslím. Nákup plánuji cca za 3 týdny.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX3090, 64GB RAM, 1TB NVMe SSD system, 1TB NVMe SSD RAID 0 video, 112TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: ne 19. červenec 2009, 13:10 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
1, Inštalácie prebiehajú ako píšeš, stiahneš alebo prekopíruješ súbor (obvykle .cab) vyberieš či sa bude inštalovať do telefónu alebo na kartu a hotovo.

2, Zosynchronizovať môžeš všetko, kontakty, maily, hovory, kalendár, atď. Taktiež môžeš zvoliť BT či kábel, WiFi žere baterku najviac.

3, Outlook dostaneš na priloženom CD, je to 30 či 60 dňová verzia, nie je problém cez MS aktivovať (zakúpiť). Osobne nepoužívam, ale ako na Win tak aj WM nájdeš hromadu free softvéru.

Taktiež som uvažoval nad Touch Pro 2 ale nakoniec som sa uspokojil s Touch Pro. Mám síce zariadenie cca mesiac ale som presvedčený že sa dá všetko spraviť na WM čo na obyč PC.


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: ne 19. červenec 2009, 13:35 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Instalace je ještě jednodušší než na Windowsu, žádné "Ano, souhlasím" se nepoužívá, prostě spustíš .cab, vybereš karta/interní paměť a hotovo.

K synchronizaci je potřeba doinstalovat Activesync (XP) nebo jakýsi Mobile Device Center (Vista), jde synchronizovat vše, co na tom telefonu je.

A co se týče absence outlooku - až vyjde oficiální WM6.5 (resp můžeš použít i neoficiální, ty už jsou na světě, chceš-li) update, ten má mail klienta už v sobě integrovaného. Dokonce má i přednastavené profily pro nejznámější servery - u gmailu jsem jen nastavil jméno a heslo.

Touch Pro 2 je dobrý telefon, rychlý, dobrá klávesnice, ale je brutálně lesklý :x . Doporučuju si ho nejdřív někde ozkoušet.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: ne 19. červenec 2009, 13:59 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Dnes se na něj plánuju jít podívat do Electroworldu. Kdyby ho tam neměli, tak bych se na něj kouknul zítra v CZC.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX3090, 64GB RAM, 1TB NVMe SSD system, 1TB NVMe SSD RAID 0 video, 112TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: ne 19. červenec 2009, 14:31 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. srpen 2005
Bydliště: Ústí n.L.
Nahoru
Ad Outlook: všechna WM s GSM modulem zařízení odjakživa v sobě poštovního klienta mají, jen se nejmenuje Outlook, ale je "rozdělen" do aplikací Kontakty(Contacts), Pošta(Mail), Úkoly(Tasks) a Kalendář(Calendar). Novější verze navíc podporují Poznámky(Notes) a Outlook One Notes, známé z Office2007. Navíc s telefonní části spojené SMS/MMS a u příslušně vybaveného stroje (kterým TouchPro 2 jest) ještě videohovory a koferenční hovory.
Co se týče synchronizace se stolním kompem, instalace programů, doplňkových programů jak freewarových tak komerčních, doporučuji krom zmiňovaného webu http://www.ce4you.cz i http://www.wmmania.cz (při hledání přes googla narazíš ještě na spoustu dalších webů, zabývajících se strojky s WM Mobile), z cizojazyčných pak na prvém místě je nesporně http://www.xda-developers.com. Pár dní se jima budeš prokousávat, než poněkud vnikneš do problematiky WM, ale rozhodně tam určitě najdeš vše, co tě bude zajímat.
Jakož i na jiných webech a forech je vhodné před zadáním "smysluplného" dotazu nováčka extensivně využívat funkci Hledat/Search....

Ad seznámení se se strojkem doporučiji spíše než Electroworld či CZC zajít do Sunnysoftu (http://www.sunnysoft.cz), kde krom obecné znalosti problematiky nabízejí i spousty potřebného příslušenství....


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: ne 19. červenec 2009, 15:46 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 04. listopad 2005
Bydliště: Praha
Nahoru
Děkuji za spoustu reakcí.
Budu se prokousávat weby a zajedu i do toho Sunnysoftu.

_________________
Threadripper 1950X @4GHz, RTX3090, 64GB RAM, 1TB NVMe SSD system, 1TB NVMe SSD RAID 0 video, 112TB RAID 6


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: so 1. srpen 2009, 16:25 
Nováček
Nováček

Založen: 06. únor 2007
Nahoru
-HTC Touch Pro 2 je naprosto vynikajici mobil, pul roku jsem mel i verzi Touch Pro, mel jsem ho rad ale 2-jce se nemuze rovnat, jednicka mela spoustu chyb v TouchFlow 3D a telefon byl nepochopitelne pomaly (napriklad jsem neprekousl, ze na dotykovem display se pri hovoru zobrazi tlacitka, ktera se v kapse samozdrejme zmackla=nahodne prijaty/odmitnuty hovor) nastesti diky xda-developers se dalo vsechno doladit a mobil byl nakonec pouzitelny. U TP2 je TouchFlow 3D nove generace podstatne odladenejsi, proste techto chyb + opravdu mnoho funkci navic a na velkem display se bajecne ovlada prsty, ale HLAVNE, celkova odezva telefonu (rychlost) je nepopsatelne sviznejsi, proste konecne mam radost z ovladani, na TP1 to bylo trapeni-bohuzel.

-Idealni synchronizace je prez kolibku pripojenou k pc (synk + nabijeni) synchronizuju Outlook- posta + podslozky, kontakty, poznamky, v dokumentech jednu slozku dokumentu (co do ni nahraju je hned i v mobilu), kalendar, ukoly, jde jeste oblibene polozky a OneNote, mobil jde nastavit samozdrejme pro pristup primo do nekolika mailovych schranek pro prijem i odesilani posty.

-To vse v zakladu - zadny dalsi SW v mobilu neni potreba.

-Telefon primo vybizi k pripojeni na internet, bez trvaleho pripojeni na net je pouzitelny tak na pul, sam jsem online nepretrzite, stahuje se mi posta, nacita pocasi, atualizuji se stavy z facebooku (a to primo zabudovanym napojenim kontaktu v TF3D na facebook) pred-stahuji se tzv push internetove stranky (zobrazeni novinek-stranek pak trva sekundu) a mam online icq a skype.


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: pá 14. srpen 2009, 13:18 
Nováček
Nováček

Založen: 14. srpen 2009
Bydliště: Sokolov, ČR
Nahoru
Hoj. Omlouvám se za lamáckej dotaz, ale jak se dá na HTC Touch pro 2 vypnout touch flow? V původním nastavení jsem ho měl off, ale pak jsem musel bohužel udělat reset a nevím jak ho vypnout. Jsem z něj upřímně zhnusen. Díky za radu.


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: pá 14. srpen 2009, 13:35 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Štart - Settings - Today - items a odfakni Touch flo 3D


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: pá 14. srpen 2009, 13:39 
Nováček
Nováček

Založen: 14. srpen 2009
Bydliště: Sokolov, ČR
Nahoru
děkuju. :-) už je fuč hajzl jeden odpornej :D
//
Ještě bych se rád zeptal, jestli nevíte o nějakých freeware vychytávkách na tenhle telefon. Byl bych moc v


//Stano - edit dvojpost


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: pá 14. srpen 2009, 19:05 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Free vychytávok existuje mnoho, napíš čo konkrétne potrebuješ.


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: pá 14. srpen 2009, 19:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Pro seznameni s WM bych (navic pro prazaka) doporucil obetovat cas a zajit na kazdomesicni sraz fora ce4you. Bude tam spousta lidi se zkusenostmi s WM a skoro jiste tam nekdo prinese nejake nove HTC. A neni problem si na chvili od majitele to zarizeni pujcit a vyzkouset.

Edit:
Nejblizsi sraz je zitra a podle diskuse na ce4you tam minimalne jeden Touch 2 bude.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


Naposledy upravil Zivan dne pá 14. srpen 2009, 19:44, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: pá 14. srpen 2009, 19:32 
Nováček
Nováček

Založen: 14. srpen 2009
Bydliště: Sokolov, ČR
Nahoru
Nepotřebuju ani nic. Jen bych si chtěl s tím telefonem nějak pohrát. Tak co by podle vás mohlo být zajímavý


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: pá 14. srpen 2009, 19:42 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 29. září 2004
Bydliště: SR
Nahoru
Každého zaujíma niečo iné, prejdi si zopár stránok či fór zaoberajúci sa s HTC či WM a na zaujímavé veci určite natrafíš.


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2009, 14:39 
Nováček
Nováček

Založen: 14. srpen 2009
Bydliště: Sokolov, ČR
Nahoru
Hoj. Tak už jsem to nějak vyšpekuloval. Jen jsem se chtěl zeptat, je nějakej program, kde je mapa určitý oblasti? Něco jako google maps, ale aby šla offline? Jde mi jenom o to si naplánovat cestu a pak po ní jet. je mi jasný, že to nebude odečítat ujetou vzdálenost a tak, ale jde mi jen o geografický pohled na oblast se silnicema. Jestli víte co myslím.


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2009, 15:10 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 09. září 2005
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Touch pro 2 je vybaven gps modulem, takže není problém použít nějaký z navigačních programů (iGo, TomTom, Garmin..)

_________________
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2009, 16:40 
Nováček
Nováček

Založen: 14. srpen 2009
Bydliště: Sokolov, ČR
Nahoru
to jo, ale já bych potřeboval nějakej blbu vzdornej. igo8 jsem zkoušel, dám ho tam podle návodu ale pořád se mi to zobrazuje v malinkatým okýnku. :-( Neschází mi něco v tom telefonu? tohle mi dělají i java aplikace.


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2009, 18:06 
Nováček
Nováček

Založen: 14. srpen 2009
Bydliště: Sokolov, ČR
Nahoru
A ještě jsem se chtěl zeptat. Povedlo se mi nstavit libovolný zvuky u příchozího hovoru. Jde nějak nastavit zvuk u smsky a u otevření klávesnice? Myslím můj vlastní. Nebo tam jdou použít jen ty jejich zvuky?


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2009, 18:15 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Settings => Sound => záložka Notifications a pod Event vyber něco s SMS (teď z hlavy přesně nevím), zvuk klávesnice je taky v settings => Personal (?) => Sliding sound.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: HTC Touch Pro 2
PříspěvekZaslal v: út 18. srpen 2009, 18:20 
Nováček
Nováček

Založen: 14. srpen 2009
Bydliště: Sokolov, ČR
Nahoru
to jo , to vím, ale tam jsou jenom ty jejich zvonění. jde nějak nastavit moje mp3?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 98 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.