Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 8. březen 2021, 17:59

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 179 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 09:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. červen 2004
Bydliště: Přerov/Olomouc/Brno
Nahoru
No já nevím, přeci jen se mi zdá být to připojení hodně pomalé, T630 má 4\2 timesloty, tzn. pro download by to mělo být 38,4 KB, takhle nemám ani polovinu, ale jak říkám asi nemůžu mít víc,, když BT komunikuje s NB max 115,2 Kb, tzn 14,4 KB za sekundu. Šlo mi o to, jestli by byl ten daťák do USB rychlejší a podle toho co píšeš asi jo.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 10:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. listopad 2003
Bydliště: Kvilda
Nahoru
SE T630 má GPRS Class 8 tzn. Timesloty 4+1 !!!!!!!!!!!!!!!

_________________
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME


 Profil  
 Předmět: Re: Připojení přes Bluetooth
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 11:34 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
D.U.K.E. napsal:
Zdravím, k netu se připojuji přes mobil s GPRS a mobil notebookem mám spojený pomocí bluetooth. Spojení BT a můj NB má rychlost 115,2Kb\s, což je asi max pro toto spojení. To mě ale asi limituje i k připojení na net, protože mobil s GPRS class 10 musí mít přece víc než 14,4 KB\s. Proto se chci zeptat, jestli je připojení přes kabel nebo irda rychlejší než ten bluetooth. Mám SE T630. Díky za rady či názory.


I přes IRDA ti to stačí, GPRS je pomalé, já se připojuji na noutu pře obojí.Irda je sice pomalejší ale na GPRS to stačí :wink:
Na GPRS nebudeš rychlejši než nejakých 30-54Kb/s v reálu. :)

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


Naposledy upravil Dzin dne so 9. červenec 2005, 12:02, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 11:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. červen 2004
Bydliště: Přerov/Olomouc/Brno
Nahoru
Ok, máš pravdu je to GPRS 8, nějak moc jsem to T630 přál... :D Jen když jsem se díval na mobilmanii.cz, tak jsem znejistěl jestli, když je GPRS 4\1, tak jestli je upload-připojení, jen ten jeden timeslot nebo 4. Jestli je to jen ten jeden, tak můžu být za tu rychlost docela rád. Máte někdo zkušenost s tím, jak je to připojení přes BT stabilní. Mě to už jednou, asi po 4 hodinách spadlo, nějaká chyba licence BT zařízení nebo co.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 11:59 
Nováček
Nováček

Založen: 05. březen 2004
Nahoru
Chlapi, nepletete si nahodou KB s Kb. Mne litat GPRS 38,4 KB, tak sem vysmatej a zavidi mi kdejakej ADSLak. Bluetooth staci fpohode


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 12:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
D.U.K.E. napsal:
Ok, máš pravdu je to GPRS 8, nějak moc jsem to T630 přál... :D Jen když jsem se díval na mobilmanii.cz, tak jsem znejistěl jestli, když je GPRS 4\1, tak jestli je upload-připojení, jen ten jeden timeslot nebo 4. Jestli je to jen ten jeden, tak můžu být za tu rychlost docela rád. Máte někdo zkušenost s tím, jak je to připojení přes BT stabilní. Mě to už jednou, asi po 4 hodinách spadlo, nějaká chyba licence BT zařízení nebo co.


Ty 4 jsou pro download a 1 pro upload! Měl jsem Sonerica a BT nebylo moc stabilní, nekdy to proste zamrzlo a furt neni odpoved, nekdy BT spadlo uplne nebo to taky makalo 3 dny stabilne, ale přes Irda to nespadlo tak pul roku a to sem na netu denne nekolik hodin!

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


Naposledy upravil Dzin dne so 9. červenec 2005, 12:03, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 12:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 24. listopad 2004
Bydliště: Budvar City
Nahoru
Přes bluetooth se dá procpat až 740kb/s (= 92.5 kB/s) co procpeš přes gprs záleží na tom kolik timeslotů umí telefon, jak je vytížená síť (tj. kolik vám jich je přidělených) a samozřejmě na kvalitě signálu

_________________
Ti co si myslí že podnikatelé jsou:
- lidi co nemusí hrábnout, dvě audiny před vilou... ať začnou podnikat sami a uvidí jaký je to med
- hyeny co ohlodají své zaměstnance na kost... ať zkusí nepustit vše z ruky jen co zazní "padla" a podívají se kolik času tráví v práci majitelé firem
(btw... a takový ČEZ není typický podnik :roll:)
- špatní protože Bakala a Háva jsou špatní... ať jdou do prdele, ví o podnikání/podnikatelích s prominutím kulový :angry2:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 12:09 
Nováček
Nováček

Založen: 05. březen 2004
Nahoru
NoTHX napsal:
Přes bluetooth se dá procpat až 740kb/s (= 92.5 kB/s) co procpeš přes gprs záleží na tom kolik timeslotů umí telefon, jak je vytížená síť (tj. kolik vám jich je přidělených) a samozřejmě na kvalitě signálu

no prave, teoreticky maximum u GPRS je neco pres 50 Kbs ne KBs, tudiz bluetooth bez problemu staci. Ja jedu GPRS na modemu, kterej je pripojenej pres COM a ten je o dost pomalejsi nez bluetooth.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 12:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 17. červen 2004
Bydliště: Přerov/Olomouc/Brno
Nahoru
allian napsal:
Chlapi, nepletete si nahodou KB s Kb. Mne litat GPRS 38,4 KB, tak sem vysmatej a zavidi mi kdejakej ADSLak. Bluetooth staci fpohode


jo ale co máš za operátora a jakej máš foun? Já se připojuju přes oskara, tarif připojení Na dlouho. Taky jsem přemýšlel o infra, ale můj nb má integrovanej jen BT a taky s tím netem potřebuji být hodně mobilní, takže by mi asi nevyhovovalo mít pořád foun v přímé viditelnosti.
Mám pocit, že si tu Kb a KB nikdo neplete, prostě BT má max propustnost 115,2Kb, což je 14,4 KB, takže víc s tím přes BT asi nedám a troufám si říct, že v případě infra to bude to samý, jak to je s kabelem na usb nevím, mohlo by to být rychlejší. Je jasné, že mě asi brzdí propustnost BT mezi founem a komplem, protože jsem si jistej, že foun musí dát víc než 14,4KB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 12:31 
Nováček
Nováček

Založen: 05. březen 2004
Nahoru
D.U.K.E. napsal:
allian napsal:
Chlapi, nepletete si nahodou KB s Kb. Mne litat GPRS 38,4 KB, tak sem vysmatej a zavidi mi kdejakej ADSLak. Bluetooth staci fpohode


jo ale co máš za operátora a jakej máš foun? Já se připojuju přes oskara, tarif připojení Na dlouho. Taky jsem přemýšlel o infra, ale můj nb má integrovanej jen BT a taky s tím netem potřebuji být hodně mobilní, takže by mi asi nevyhovovalo mít pořád foun v přímé viditelnosti.
Mám pocit, že si tu Kb a KB nikdo neplete, prostě BT má max propustnost 115,2Kb, což je 14,4 KB, takže víc s tím přes BT asi nedám a troufám si říct, že v případě infra to bude to samý, jak to je s kabelem na usb nevím, mohlo by to být rychlejší. Je jasné, že mě asi brzdí propustnost BT mezi founem a komplem, protože jsem si jistej, že foun musí dát víc než 14,4KB


No vic jak 14,4KB da tak mozna EDGE, ale obycejny GPRS v zadnym pripade, ani s kodovanim CS3, CS4.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 9. červenec 2005, 12:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 24. listopad 2004
Bydliště: Budvar City
Nahoru
D.U.K.E. napsal:
prostě BT má max propustnost 115,2Kb, což je 14,4 K
prostě má 740, věř tomu nebo ne... Můžeš se mnou nesouhlasit, můžeš se mnou vést spory, můžeš se se mnou třeba i hádat, ale to je tak všechno co s tim můžeš dělat :wink:

přes standartní COM se dá afaik procpak 112.5 kbps = cca 14 kBps, což by mělo taky stačit ne?

btw... když už je jasnej rozdíl mezi kb a kB, nutno dodat že 1kB = 1024B, takže v tomhle máš DUKE taky malou botu :wink: (115200b/s = 112.5 kb/s)

//edit to že používáte BT jako virtuální COM port neznamená že z něj rázem máte 112.5kb/s, frčí opravdu až 740kb/s (za ideálních podmínek, např. stejná místnost a vzdálenost tak do 2m)

_________________
Ti co si myslí že podnikatelé jsou:
- lidi co nemusí hrábnout, dvě audiny před vilou... ať začnou podnikat sami a uvidí jaký je to med
- hyeny co ohlodají své zaměstnance na kost... ať zkusí nepustit vše z ruky jen co zazní "padla" a podívají se kolik času tráví v práci majitelé firem
(btw... a takový ČEZ není typický podnik :roll:)
- špatní protože Bakala a Háva jsou špatní... ať jdou do prdele, ví o podnikání/podnikatelích s prominutím kulový :angry2:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 08:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
NoTHX napsal:
//edit to že používáte BT jako virtuální COM port neznamená že z něj rázem máte 112.5kb/s, frčí opravdu až 740kb/s (za ideálních podmínek, např. stejná místnost a vzdálenost tak do 2m)

Tak to je zajimava informace, diky za ni :)

_________________
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 09:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. listopad 2003
Bydliště: Kvilda
Nahoru
Já používám BT modul na připojení N6630 k noutu a stabilita je naprosto perfektní ještě mi to nespadlo.
Používám BT modul od MS.
Jinak používám operátora Oskar a připojení nadlouho.
Všechno šlape jak má, akorát používám standartní ovladače pro modem připojený pomocí bluetooth.Nějak mi nechce fachat ten originál od nokie,nevíte někdo co s tím?

_________________
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 09:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. listopad 2003
Bydliště: Kvilda
Nahoru
Ještě jeden dotaz.Ovladače pro BT modul jsou k dispozici v SP2.Je možné nějak vypnout podporu pro BT v SP2 a nainstalovat si vlastní ovladače do SP2 pro bluetooth?

_________________
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 09:28 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
Parkmanek napsal:
Ještě jeden dotaz.Ovladače pro BT modul jsou k dispozici v SP2.Je možné nějak vypnout podporu pro BT v SP2 a nainstalovat si vlastní ovladače do SP2 pro bluetooth?

Mas MSI BToes?

_________________
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 09:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. listopad 2003
Bydliště: Kvilda
Nahoru
Mam BT modul od MS IntelliMouse Explorer for Bluetooth.

_________________
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 10:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
Jako od Microsoftu - aha ja spatne pochopil tu zkratku. Ale me to s Btoesem facha tak ze pouziju normalne dodavany CD s ovladacema a necham ho to nainstalovat a pak to jede. S tou podporou ve Windows zkusenosti nemam, ale slysel sem ze je to jako kdyby tam nebyla :) .

_________________
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 10:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. listopad 2003
Bydliště: Kvilda
Nahoru
Zajímalo by mě jestli můžu pro ten MS BT modul použít jiný ovladače než od MS V SP2.Dyť mají ty BT moduly všechny stejnej čip,ne?Widcomm?Asi zkusím ty pro MSI Btoes :o)

_________________
Nr.1:ASUS A6JE, Intel Core 2 Duo, Ati Radeon X1450, 1GB PC2 667Mhz RAM,100GB 5400ot./min., WIN XP HOME


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 10:14 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
Parkmanek napsal:
Zajímalo by mě jestli můžu pro ten MS BT modul použít jiný ovladače než od MS V SP2.Dyť mají ty BT moduly všechny stejnej čip,ne?Widcomm?Asi zkusím ty pro MSI Btoes :o)

Ja bych rek ze asi nic nezkazis :) . Na druhou stranu to nemusi fungovat :) .

_________________
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 10. červenec 2005, 10:26 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
Tady
jsem psal jak obejit ten hloupej pokus Microshitu o integraci driverů na BT do SP2. :)

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 179 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.