Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 20:22

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Dálkové ovládání přes mobil
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 14:52 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. říjen 2004
Bydliště: Chrudim, Brno
Nahoru
Nemá někdo z vás odkaz nebo aplikaci v javě, která dovoluje mobilnímu telefonu s infraportem ovládat televizi, popřípadě jiný zařízení? Neslyšel jste o tom někdo?

_________________
1: Core i5 750 @4.0GHz, CM Hyper 212+, Gigabyte P55 UD3R F4, 12GB CL8 DDR3, GTX 1060 6GB, SSD Intel 520 120GB, HDD Seagate 2TB, DVDRW NEC 3520, Seasonic 600W.
"Evil will always triumph over good because good is dumb."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 14:55 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
s mobilama to nejde protoze jejich infra nedosahuje takove sily jako u ovladacu, ale muj kamos s PDA muze ovladat televizi :) . i kdyz mozna na velmi malou vzdalenost to mozna pujde. :)

_________________
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 15:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2004
Bydliště: Olomoucký kraj
Nahoru
Dosah infraportu má každý zařízení jiný např. moje PDA ma větší dosah než ovladač. Jinak kdysi sem se o to taky zajímal a žadnej java program na to nebyl ale na symbian existuje.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 15:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
IMHO to jede jenom se zařízeníma, který mají infra ve standardu FIR, jinak přes Bluetooth se dá pomocí javovejch prográmků ovládat PC (Winamp, Powerpoint etc.)...

_________________
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 15:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. březen 2005
Bydliště: u HK
Nahoru
Don Martinez napsal:
IMHO to jede jenom se zařízeníma, který mají infra ve standardu FIR, jinak přes Bluetooth se dá pomocí javovejch prográmků ovládat PC (Winamp, Powerpoint etc.)...

U Sony-ericssonu nepotřebuješ ani javovej program a umí ovladát PC přes BT :razz: .
NJN zase mej navrch. :roll:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 15:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 02. květen 2005
Bydliště: Kladno
Nahoru
off napsal:
U Sony-ericssonu nepotřebuješ ani javovej program a umí ovladát PC přes BT :razz: .

Hmmm, měl jsem tu teď Z550i a aplikace na ovládání PC byla ve složce společně s dalšíma javovejma aplikacema (tj. předpokládám, že je to taky javová aplikace), takže možná ho sice nemusíš shánět, ale stejně je to v Javě (možná je to u vyšších modelů jinak). Jinak pokud se nepletu tak Nokia E60 má na podobnej prográmek (Symbianovej samozřejmě) taky v základní výbavě...

_________________
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 16:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. říjen 2004
Bydliště: Chrudim, Brno
Nahoru
Sakra přeci to nějak jít musí, však nejde o nic jinýho než poslání pár bitů určitou frekvencí. Zatím jsem našel jen toto:
http://www.gamemobile.co.uk/universalmo ... ontrol.htm ale moc tomu nevěřim. Bluetooth nemám, tím bych ale stejně televizi nepřepl. :)

_________________
1: Core i5 750 @4.0GHz, CM Hyper 212+, Gigabyte P55 UD3R F4, 12GB CL8 DDR3, GTX 1060 6GB, SSD Intel 520 120GB, HDD Seagate 2TB, DVDRW NEC 3520, Seasonic 600W.
"Evil will always triumph over good because good is dumb."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 16:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 24. březen 2005
Bydliště: u HK
Nahoru
Don Martinez napsal:
Hmmm, měl jsem tu teď Z550i a aplikace na ovládání PC byla ve složce společně s dalšíma javovejma aplikacema (tj. předpokládám, že je to taky javová aplikace), takže možná ho sice nemusíš shánět, ale stejně je to v Javě (možná je to u vyšších modelů jinak). Jinak pokud se nepletu tak Nokia E60 má na podobnej prográmek (Symbianovej samozřejmě) taky v základní výbavě...

Co já vim tak t610 i k700 to má ve složce bluetooth a s javou to nemá nic společnýho. Jak je to u novejch typů nevim, protože nejsem postiženej kupováním nových mobilů :lol: .


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 16:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
na svoji NK 7650 jsem mel neco co se jmenovalo Total Remote. melo to knihovnu kodu na ruzna zarizeni, stacilo vybrat a prepinat. ALE. je to na Symbian S60, a IRDA ma hrozne malej dosah (1,5M+-) ale nevim jestli je neco pod JAVU. jinak SE opravdu maj BT ovladani PC, ale nevim co od toho cekat. ale na tel s S60(70) uz by se dalo neco podnikat...bohuzel muj K600i OS nema


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 16:19 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 11. únor 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
jako infrak na ovladani zarizeni ma kamos i v hodinkach a kdyz jsme v hospode, tak furt prepiname televizi a hlasitost a tak a hospodsky je potom nasratej co s tim je. ale jeste na to neprisel :lol: :lol:

_________________
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 16:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. říjen 2004
Bydliště: Chrudim, Brno
Nahoru
Jen k tomu dosahu infra.
Podle mě není problém vyrobit si menší držáček s čočkou a infra záření usměrnit jedním směrem. Tím by se dosah zvýšil. Kdo zná ronju, ten ví.

_________________
1: Core i5 750 @4.0GHz, CM Hyper 212+, Gigabyte P55 UD3R F4, 12GB CL8 DDR3, GTX 1060 6GB, SSD Intel 520 120GB, HDD Seagate 2TB, DVDRW NEC 3520, Seasonic 600W.
"Evil will always triumph over good because good is dumb."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 16:54 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
cockou zmenis smer ale nezvysis vykon (ronju znam)

ale kdesi jsem videl planek na IRDA prodluzak....tzn prijimac+zesilovac+vykonnejsi vysilac IRDA, ale to v tomdle pripade asi nema smysl. nez sebou neco takovyho tahat, to uz je lepsi vstata udelat to ruco


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 17:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. červen 2006
Bydliště: Otrokovice City
Nahoru
Souhlasil bych s kolegy..u mobilu to asi fakt nejde, ale u PDA to jde

_________________
Modul plugin nebyl nalezen, ale presto v nem doslo k chybe. :D Opravdu chcete Tento pocitac vyhodit do kose :P


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 17:51 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. říjen 2004
Bydliště: Chrudim, Brno
Nahoru
srna napsal:
cockou zmenis smer ale nezvysis vykon (ronju znam)

ale kdesi jsem videl planek na IRDA prodluzak....tzn prijimac+zesilovac+vykonnejsi vysilac IRDA, ale to v tomdle pripade asi nema smysl. nez sebou neco takovyho tahat, to uz je lepsi vstata udelat to ruco


Proč by to nešlo? Pokud znáš ronju, tak víš, jaký je rozdíl podívat se ze vzdálenosti 20m na vysilací LEDku bez čočky, která usměrňuje její světlo, a s čočkou (mžitky z toho šajnu před očima). Teď si představ místo oka fotodiodu v televizním přijímači. Fotovoltaický jev zde doufám nemusím popisovat.

Možná by stálo za to sehnat ten prográmek na který jsem sem hodil link. Až poté bych dělal konečné závěry.

_________________
1: Core i5 750 @4.0GHz, CM Hyper 212+, Gigabyte P55 UD3R F4, 12GB CL8 DDR3, GTX 1060 6GB, SSD Intel 520 120GB, HDD Seagate 2TB, DVDRW NEC 3520, Seasonic 600W.
"Evil will always triumph over good because good is dumb."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 17:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
ta cocka ti tok svetka jen usmerni. presne tak to je v Ronje. pokud je v IRDA modulu na telefonu rozptylka tak by to mohlo pomoct, ale stejne to IMHO nema moc ceny

jinak se ten program jmenoval asi jinak....ted to nemuzu najit :oops:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 18:55 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Nevím jak Java MIDP 2, ale jednička neumí ovládat hardwarové prostředky telefonu, takže na starším telefonu s MIDP 1 na ovládání můžeš pravděpodobně rovnou zapomenout. Pro Symbian S60 je již zmíněný Total IR Remote. Na Nokii 3650 fungoval velmi dobře přes půl školní třídy, tedy cca cca 3-4 metry. Ještě mi tady chybí jedna informace... jaký máš telefon? :roll:

_________________
Asus Maximus VII Ranger, Core i7 4790K delid @ 4.8 GHz, 1.33 V, Scythe Mugen 4, MSI GTX 980Ti Gaming 6G, Crucial Ballistix Tactical LP 2x8 GB, Crucial M500, WD Black... Benq 2765HT, Logitech MX Master, Logitech K270, Corsair TX750W, Zalman Z1


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 19:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 07. říjen 2004
Bydliště: Chrudim, Brno
Nahoru
Nokia 5100 :)
Ale zajímá mě to i z obecnýho hlediska. Avšak jestli ten telefon nedovolí java aplikaci sáhnout na hw, nemá smysl něco hledat nebo se snažit něco vlastnoručně napsat...

_________________
1: Core i5 750 @4.0GHz, CM Hyper 212+, Gigabyte P55 UD3R F4, 12GB CL8 DDR3, GTX 1060 6GB, SSD Intel 520 120GB, HDD Seagate 2TB, DVDRW NEC 3520, Seasonic 600W.
"Evil will always triumph over good because good is dumb."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 19:23 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Pro Sony ericsson existuje program FMA - floAt's Mobile Agent, je to opensource, kdyz si zvolite ten spravny .vbs skript, tak vam do mobilu docasne uploadne utilitku z ktere je mozne ovladat a) nekolik prednastavenych programu, b) mys..

Je to dostupne na sourceforgi, na SE T630 to beha skvele, FMA ve spojeni s MOBILEdit! je nejlepsi kombinace

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 19:29 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 28. prosinec 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
prf.KuBA napsal:
Na Nokii 3650 fungoval velmi dobře přes půl školní třídy, tedy cca cca 3-4 metry.


tak to asi 7650 ma jiny infra....me to jelo jen asi na 1,5-2M


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 29. říjen 2006, 20:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. červen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
WoiTa napsal:
Nokia 5100 :)

To nevidím dobře. Většina těchto S40 modelů od Nokie nemůže posílat obrázky, natož ovládat elektrospotřebiče. :)

srna napsal:
tak to asi 7650 ma jiny infra....me to jelo jen asi na 1,5-2M

Spolužákovi to tenkrát se 7650kou jelo taky docela dobře, stejně jako mě. Spíše záleží na citlivosti spotřebiče zachytit signál z telefonu, protože ne na každý spotřebič mi to šlo z takové dálky. Na některé to nešlo vůbec (i když v nabídce byly) a na některé jenom z několika centimetrů.

_________________
Asus Maximus VII Ranger, Core i7 4790K delid @ 4.8 GHz, 1.33 V, Scythe Mugen 4, MSI GTX 980Ti Gaming 6G, Crucial Ballistix Tactical LP 2x8 GB, Crucial M500, WD Black... Benq 2765HT, Logitech MX Master, Logitech K270, Corsair TX750W, Zalman Z1


Naposledy upravil prf.KuBA dne ne 29. říjen 2006, 20:43, celkem upraveno 4x.

 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.