Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 15. duben 2021, 23:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 21:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Zdravím. Pořídil jsm si nove (druhé) ssd nvme Barracuda q5 M.2 Pcie Gen3 x4
Moje základní deska: asrock b450 fatal1ty gaming k4.
Na systém mám již ssd nvme XPG 500GB.

Problém je v tom ze ani bios ani správce disků ho nevydí . A co je nejhorší tak když ho dám do desky tak od zapnutí pc do najetí Win 10 to trvá zhruba 4min.
A kdyz ho vyndám tak 10sekund.
Nevím v čem je problém.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 21:51 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Nějaké SATA disky?

* M2_2, SATA3_3 and SATA3_4 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 21:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Bez_n1ck napsal:
Nějaké SATA disky?

* M2_2, SATA3_3 and SATA3_4 share lanes. If either one of them is in use, the others will be disabled.


Ano vím o tom. Žádné jine ssd,hdd nemam pouze ty dva. Nechapu v čem je problém. Deska by tomela podporovat. A nevím kde v Biosu to mam nastavit,povolit


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 22:28 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Když zapojíš jen ten nový do M2_1 tak to jede? Pokud ano, tak jede to i pokud zapojíš ten dový do M2_2 a ten starý nezapojíš?

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 22:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
To jsem neskoušel.
Na starým mám systém a nevím když ho vyndám a pak zandám jestli system mi pak najede.
A není to tím ze ten druhý slot je M.2 Sata??


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 22:53 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Tím by to bylo, ale co jsem koukal do manuálu, tak by měl bejt obojetnej. Možná potřeba v BIOSu přepnout?

Když ho vyndáš a zandáš, tak by neměl být problém s najetím.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 23:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Jo ale nevím co přepnout v BIOSu. Ještě mi napadli aktualizovat bios. Mám teď verzi 3.50 a už je 4.20 myslím


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: st 7. duben 2021, 23:47 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
V manuálu jsem nic k přepnutí módu M2 nenašel (což neznamená, že se to ručně nepřepíná). Aktualizací BIOSu asi nic nezkazíš.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 03:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Trochu se bojím aktualizovat BIOS. Mrknes, se mi prosím jakou verzi tam mám dát?? Mám procesor 2700x amd


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 07:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Našel jsi ten svůj disk na Storage QVL?
https://www.asrock.com/mb/amd/fatal1ty% ... sp#Storage

K updatu BIOSu.
Co tam píšou, tak pro tvoje CPU (Pinnacle Ridge) by se BIOS updatovat neměl (předpokládám, že ten 3.50 je tam už od koupě).

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 09:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Ano ta verze je tam už od koupě.
Podle toho seznamu by to mělo ale fungovat
No není tam. Na tom seznamu


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 10:21 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
A nemůže se tlouct s něčím v některém PCIE slotu?
Obdobně jako M.2_1 vs PCIE4, jak píšou v manuálu.
("** If M2_1 is occupied, PCIE4 will be disabled.")

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 10:26 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Nagant:: nechápu jak by se měl tlouct. Mám pouze GPu 1x nic víc tam nemám.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 10:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Nagant napsal:
A nemůže se tlouct s něčím v některém PCIE slotu?
Obdobně jako M.2_1 vs PCIE4, jak píšou v manuálu.
("** If M2_1 is occupied, PCIE4 will be disabled.")

tim je myslen PCIE slot na desce...

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 10:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Ano chápu krom GPu tam na mám nic jiného


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 10:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Tak jsem dal ten SSD do M. 2_1 a funguje. Ale v M. 2_2 nejde tudíž není kompatibilní asi.

SSd jsem prohodil a funguje.Sice Starší ssd je skoro o 50% pomalejší ale fungujou oba.
Takže se omlouvám.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 13:17 
Nováček
Nováček

Založen: 06. březen 2014
Nahoru
Máš tam Ultra M.2 socket (M2_1) up to Gen3 x4 a M.2 Socket (M2_2) up to Gen3 x2 asi pro to ti to jede o 50% pomaleji.

Ale je divný, že ti to bootuje z M2_2 a vidíš disk z M2_1 a opačně to nejde.
Nemůže být problém nvme/ahci/sata něco z toho u toho M2_2?


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 16:47 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
fotula napsal:
Máš tam Ultra M.2 socket (M2_1) up to Gen3 x4 a M.2 Socket (M2_2) up to Gen3 x2 asi pro to ti to jede o 50% pomaleji.

Ale je divný, že ti to bootuje z M2_2 a vidíš disk z M2_1 a opačně to nejde.
Nemůže být problém nvme/ahci/sata něco z toho u toho M2_2?


To nevím jestli je problém ahci. Nejvíc mi vadí že SSD které má rychlost 3500/2700 má ji teď poloviční.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 19:23 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. září 2012
Bydliště: Kryry
Nahoru
Ještě mi napadlo co zapnout sata Hot plug?? Jak jsem psal vadí mi že původní SSD je rychlost o dost pomalejší.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s ssd nvme
PříspěvekZaslal v: čt 8. duben 2021, 20:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ty tam zadny SATA disk nemas, ne? Tak proc zapinat moznost odpojeni/pripojeni SATA disku za behu?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


Naposledy upravil Zivan dne pá 9. duben 2021, 09:09, celkem upraveno 1x.

 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 40 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.