Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 28. červenec 2021, 09:56

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: so 12. červen 2021, 17:02 
Červená karta
Červená karta

Založen: 28. červen 2015
Bydliště: Pardubice
Nahoru
zdravim mam problem s radicem asr 71605 1g a deskou MSI MAG B550M MORTAR procik 3700x a 32g ram

kdyz radic zasunu do spodniho slotu 16x a pripojim baterku tak radic sviti ale deska nedetekuje v biosu ze je neco v tom slotu ani kdyz nastavim ze sloty maj bejt 8x 8x 4x 4x ve win 10 me to take kartu nedetekuje mam tam i ssd v spodnim nvme

nekdo nejaka rada?


 Profil  
 Předmět: Re: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: so 12. červen 2021, 17:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
V (evropském) manuálu k MB píšou, na 16. straně PDF dokumentu:
"** PCI_E4 will be unavailable when an M.2 SSD is installed in the M2_2 slot."
(https://download.msi.com/archive/mnu_ex ... 2-EURO.pdf)

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: so 12. červen 2021, 18:10 
Červená karta
Červená karta

Založen: 28. červen 2015
Bydliště: Pardubice
Nahoru
pokud to dobre teda chapu tak kdyz mam v tom spodnim slotu nvme disk tak nejde ten druhej pcie16 slot ale kdyz to dam do slotu co je nad tim prvnim tak by to jit melo

jinak dekuju za radu


 Profil  
 Předmět: Re: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: so 12. červen 2021, 18:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 23. květen 2007
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Taky to tak chápu. :)

_________________
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Huawei B535s-232 alias HUAWEI 4G Router 3 Pro (Datamánie.cz O2)


 Profil  
 Předmět: Re: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: so 12. červen 2021, 20:06 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano je to tak. Spodní slot se bude dělit s linkama se spodnim M2, oba jdou ze southbridge a jsou GEN 3.0. B550 nemá dost linek na to aby pokryla vše najednou.

Horní slot je GEN4 a jde z NB, to samé horní M2. To dělení v biosu na 8x8 a nebo 4x4x4x4 platí pro ten horní slot, dělá se to pro použití takovejch těch PCI-E karet co na sobě maj třeba 4 M2 sloty, ale nemaj žádnej vlastní PLX čip a jsou závislý na tom aby to deska dokázala rozdělit sama. Říká se tomu PCIe Bifurcation. To tě ale zajímat nyní nemusí protože to tvůj problém neovlivní.


 Profil  
 Předmět: Re: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: so 12. červen 2021, 20:08 
Červená karta
Červená karta

Založen: 28. červen 2015
Bydliště: Pardubice
Nahoru
s x570 deskou na tom budu lepe? jina dekuju upgraduju na 5950x a x 570 desku


 Profil  
 Předmět: Re: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: so 12. červen 2021, 20:16 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano ty obvykle mívaj dost linek na všechno + všechny linky jsou GEN4. Ale neplatí to obecně, pokud koupíš ňákej předraženej krám co na sobě bude mít 10Gbit LAN, wifi a exra řadiče a tři dlouhý PCI-E sloty tak se i tam můžeš dostat do ouzkejch s linkama, musíš se dívat na to co kupuješ.


 Profil  
 Předmět: Re: problem s radicem
PříspěvekZaslal v: ne 13. červen 2021, 19:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. duben 2005
Nahoru
brambora81 napsal:
s x570 deskou na tom budu lepe? jina dekuju upgraduju na 5950x a x 570 desku


Před koupí pročti manuál k desce, tam je toto omezení většinou zmíněno (i Nagant z něj i postoval).

_________________
PC1: Core i7 8700K + SilentiumPC Fera 3|ASRock Z370 Extreme4|Gainward RTX 3060 Ti Ghost|Kingston HyperX Fury Black 2x16 GB DDR4 3200|Samsung 960 EVO 250GB|Samsung 970 EVO Plus 2TB|WD Red 3TB|Seasonic SS-620GM2 Evo 620W|Zalman Z3
HTPC: Core i5 3450|MSI ZH77-G43|Asus GTX 1060 3GB|Kingston HyperX Savage 1600 Mhz 2x8GB|ADATA SU650 240GB|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|WD Red 3TB|Seasonic 430W S12II-430 Bronze|NZXT Elite 210
Retro PC AMD Athlon XP 2200+|MSI KT3V|XFX Geforce 4 Ti 4200 64MB AGP8x|1,5GB DDR 333Mhz|Seagate Barracuda 7200.12 80GB|Sound Blaster Live! 5.1|Realtek 100/10|EC 300W


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 5 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.