Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 12. prosinec 2019, 11:41

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 2736 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 137  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 17:37 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 04. leden 2006
Bydliště: Praha - Štěrboholy, Hloubětín
Nahoru
ElCondor napsal:
...WD 80GB AAKS neexistuje :-D , písmenka AA v názvu znamenají 160GB/plotnu. Nejnižší model je tedy WD1600AAJS 160GB, 8MB cache, 1 plotna. Ale jinak máš pravdu, male disky mají nízký výkon.

Raptora jsem slyšel, a je to fakt humus, záleží co zde pánové diskutující představují pod pojmem ticho. :wink: ...



Předem bych tě rád poprosil, aby ses naučil quotovat jako normální člověk.

1) http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42709 - ano, přepsal jsem se, AAJS

2) Ticho pro mne znamená ABSOLUTNÍ ticho. Můj PC je hodně tichý, slyším jen disky - grafika neslyšitelná, chladič Noctua na 800 rpm, Seasonic M12 zdroj... Slyším jen disk a to né nijak výrazně (v druhém, absolutně tichém PC, mám 2.5" Seagate disky, IceQ 2600Pro, Noctua 800rpm a Seasonic M12 zdroj, takže vím, co je to absolutně tiché PC) a ve srovnání se 150GB Raptorem to není o moc tišší.

Vůbec, nejspíš jsi slyšel nějaký hodně vadný kousek Raptora.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 18:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
h4__ napsal:

Vůbec, nejspíš jsi slyšel nějaký hodně vadný kousek Raptora.


To je možné. Na druhou stranu lidé které znám z internetu také Raptora nepovažují za něco extra tichého :wink: Těžko říct. 20 Raptorů pro porovnání jsem neměl. Ale pro klid tvé duše, čekám na SSD :twisted:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 18:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
ElCondor napsal:
...
WD 80GB AAKS neexistuje :-D , písmenka AA v názvu znamenají 160GB/plotnu. Nejnižší model je tedy WD1600AAJS 160GB, 8MB cache, 1 plotna. Ale jinak máš pravdu, male disky mají nízký výkon.
...

To není tak úplně pravda, např. WD7500AAKS má 188GB plotny. AAčka jsou modernizované nonAA se defaultně zapnutým AAM (snížení hluku hlaviček za cenu o trochu pomalejšího seeku).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 19:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
Caderom napsal:
ElCondor napsal:
...
WD 80GB AAKS neexistuje :-D , písmenka AA v názvu znamenají 160GB/plotnu. Nejnižší model je tedy WD1600AAJS 160GB, 8MB cache, 1 plotna. Ale jinak máš pravdu, male disky mají nízký výkon.
...

To není tak úplně pravda, např. WD7500AAKS má 188GB plotny. AAčka jsou modernizované nonAA se defaultně zapnutým AAM (snížení hluku hlaviček za cenu o trochu pomalejšího seeku).


Ano to je pravda. Jenže 7500AAKS je nový model. A posunu ze 166 na 188GB nedosáhli zhuštěním, ale kolmým zápisem (což je ale de facto taky zhuštění zápisu). V podstatě používají stejné plotny, jen na ně jinak zapisují.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 20:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
Lipsak napsal:
Cau chci si do novyho pc koupit tajten disk Western Digital Caviar SE WD2500JS - 250GB SATA II nebo si mam radsi vybrat nakej jinej??? Kdyztak mi reknete jakej. Dik


Tak jsem důkladně porovnal nejnovější WDčka AAKS s tím 250GB Seagate 7200.10 ST3250410AS a jednoznačně doporučuju tento 250GB Seagate. WDčkastrašně chrochtají při seeku, což je slyšet při nabíhání OS. Tenhle Seagate je absolutně tichý!

http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514000J000000E91

Jak vypadá ve srovnání s ostatními se můžeš podívat zde:

http://www23.tomshardware.com/storage.html?modelx=33&model1=1015&model2=136&chart=36

Jednoznačně doporučuji! :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. prosinec 2007, 22:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Do jednoho lowednu jsem daval tento Samsung.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46899
Jedna plotna,velmi tlumeny seek,chladny.Prijemne.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 08:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
godlike napsal:
Do jednoho lowednu jsem daval tento Samsung.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46899
Jedna plotna,velmi tlumeny seek,chladny.Prijemne.


Jednoplotnové disky bývajíobecně dost zajímavé :wink:

_________________
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 10:21 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Zatimco 1TB s 4ma plotnama nijak neoslnila.Pokud cloveku vadi seek,tak jednoplotny.Pokud vykon,tak dnes WD.AAKS jsou moc povedene,maji vyrovnany vykon v testech.Pokud by me vadil hlucnejsi seek,lze si pohrat s AAM.Nebo vzit GP radu,pry jsou velmi tiche.Hlavne nevibruji coz je asi nejhorsi vec.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 12:00 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
godlike napsal:
Zatimco 1TB s 4ma plotnama nijak neoslnila.Pokud cloveku vadi seek,tak jednoplotny.Pokud vykon,tak dnes WD.AAKS jsou moc povedene,maji vyrovnany vykon v testech.Pokud by me vadil hlucnejsi seek,lze si pohrat s AAM.Nebo vzit GP radu,pry jsou velmi tiche.Hlavne nevibruji coz je asi nejhorsi vec.


Co jsem tak zjišťoval, tak u AAKS je taky maly zádrhel. Defaultně mají zaplé AAM, takže jsoufakt tiché, ale výkon zas tak závratný není. Ten můj Seagate je rychlejší jak WD5000AAKS. Testoval jsem to, když jsem zkoumal, kam dat system. Když se u WD vypne AAM, má vyšší výkon, ale zase hlučí. :wink:

_________________
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 12:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
ElCondor napsal:
Co jsem tak zjišťoval, tak u AAKS je taky maly zádrhel. Defaultně mají zaplé AAM, takže jsoufakt tiché, ale výkon zas tak závratný není. Ten můj Seagate je rychlejší jak WD5000AAKS. Testoval jsem to, když jsem zkoumal, kam dat system. Když se u WD vypne AAM, má vyšší výkon, ale zase hlučí. :wink:


Ale aspon tu moznost ma. 7200.10 ziadne AAM nema.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 13:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
faugusztin napsal:
ElCondor napsal:
Co jsem tak zjišťoval, tak u AAKS je taky maly zádrhel. Defaultně mají zaplé AAM, takže jsoufakt tiché, ale výkon zas tak závratný není. Ten můj Seagate je rychlejší jak WD5000AAKS. Testoval jsem to, když jsem zkoumal, kam dat system. Když se u WD vypne AAM, má vyšší výkon, ale zase hlučí. :wink:


Ale aspon tu moznost ma. 7200.10 ziadne AAM nema.


Mám tu WD5000AAKS a Seagate 7200.10 ST3250410. WDčko je tiché, ale při seeku, zvláště start OS docela chrchle. Tenhle Seagate je ovšem 100% tichý a neslyšitelný. Takový HDD jsem jaktěživ neviděl! Ale je fakt, že celá řada 7200.10 má 160GB plotny, ale tenhle jediný má 250GB plotnu, takže nechápu, proč ho označili za 7200.10, je to spíš 7200.11 :roll:

_________________
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 14:01 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
11cky jsou az od 500Gb cili asi nechteli lidi poplest.Tento disk se da mezi starymi Sea lehce prehlednout to je fakt.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 14:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
godlike napsal:
11cky jsou az od 500Gb cili asi nechteli lidi poplest.Tento disk se da mezi starymi Sea lehce prehlednout to je fakt.


No podle toho, jaky maji v 11-tkach bordel, ani nevim jestli jde o věc prodeje, nesrovnalost, či omyl :-D Každopádně je docela sranda, že njelepší disk z řady 7200.11 nese označení žady 7200.10 :lol:

_________________
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 15:02 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
ElCondor napsal:
Mám tu WD5000AAKS a Seagate 7200.10 ST3250410. WDčko je tiché, ale při seeku, zvláště start OS docela chrchle. Tenhle Seagate je ovšem 100% tichý a neslyšitelný. Takový HDD jsem jaktěživ neviděl! Ale je fakt, že celá řada 7200.10 má 160GB plotny, ale tenhle jediný má 250GB plotnu, takže nechápu, proč ho označili za 7200.10, je to spíš 7200.11 :roll:


Ja som zas mal 400GB ST3400620AS. Pri seeku mal hlas ako ked robis popcorn a o vibraciach radsej ani nehovorim, bez problemov dokazal rozvibrovat 10kg skrinku, pricom bol ulozeny na antivibracnych podlozkach dodavanych so skrinkou Antec Solo. Pravdepodobne je rozdiel v tej poslednej trojici cisiel (410 vs 620), v kapacitach (nizsie kapacity robia menej vibracii a hluku pri seeku), pripadne je mozne ze v Seagate su babraci a proste nevedia vyrobit 2 disky rovnako. Tu je napr. zvukovy zaznam 750GB SATA 7200.10 (10 sekund ticho a potom hlas disku).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 31. prosinec 2007, 15:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
faugusztin napsal:
ElCondor napsal:
Mám tu WD5000AAKS a Seagate 7200.10 ST3250410. WDčko je tiché, ale při seeku, zvláště start OS docela chrchle. Tenhle Seagate je ovšem 100% tichý a neslyšitelný. Takový HDD jsem jaktěživ neviděl! Ale je fakt, že celá řada 7200.10 má 160GB plotny, ale tenhle jediný má 250GB plotnu, takže nechápu, proč ho označili za 7200.10, je to spíš 7200.11 :roll:


Ja som zas mal 400GB ST3400620AS. Pri seeku mal hlas ako ked robis popcorn a o vibraciach radsej ani nehovorim, bez problemov dokazal rozvibrovat 10kg skrinku, pricom bol ulozeny na antivibracnych podlozkach dodavanych so skrinkou Antec Solo. Pravdepodobne je rozdiel v tej poslednej trojici cisiel (410 vs 620), v kapacitach (nizsie kapacity robia menej vibracii a hluku pri seeku), pripadne je mozne ze v Seagate su babraci a proste nevedia vyrobit 2 disky rovnako. Tu je napr. zvukovy zaznam 750GB SATA 7200.10 (10 sekund ticho a potom hlas disku).


ST3250410AS - 10 znamena 1 plotna, 250 znamena 250GB, a 4 je model s 16MB cache. Jeste existuje 3250310AS a ta ma cache 8MB. :wink:

_________________
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2008, 12:32 
Nováček
Nováček

Založen: 23. duben 2004
Nahoru
Ja som nedavno kupil disk WD 250GB model AVJS...a v PC ho hravo prehlusia dalsia 2 co tam mam...Hitachi a Seagate...fakt podareny kusok

_________________
Gigabyte 965P-DS4, C2D E4400, Arctic Freezer 7 Pro New, Sapphire HD 3850 512MB + Accelero S1 pasivne, 4x1GB A-Data Vitesta 800MHz, Samsung SH-183A SATA, Hitachi 320GB SATAII, Seagete 160GB IDE, WD 250GB AVJS SATAII, Enermax Liberty 500W, Akasa Zen black


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2008, 14:08 
Nováček
Nováček

Založen: 28. listopad 2007
Bydliště: Sedlec-Prčice
Nahoru
Potřeboval bych poradit, který z těchto dvou disků mi doporučíte, nemaji sice stejnou kapacitu ale to nevadí.

http://www.alza.cz/pevny-disk-samsung-spinpoint-s250-d82353.htm
nebo:
http://www.alza.cz/western-digital-caviar-se16-320gb-sata-ii-16mb-cache-7200ot-8-9ms-wd3200aaks-d70921.htm

Kdybyste doporučovali jinej disk, na alza.cz tak do 2000,- tak ho sem hoďte.
díky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2008, 14:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. březen 2007
Bydliště: Brno
Nahoru
Ahoj
Bude lepší koupit ATA nebo SATAII?

ATA: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39928
SATAII: http://cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&Shortcut=HIT-129374

Jinak SATA konektory jsou tyhle že? :oops:
Obrázek

A jak je to s připojenim ATA a SATA zároven. Mam na IDE napojený už jeden HDD tak stačí když ten SATA připojím na ten konektor s označením "sata 1"?
Díky


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2008, 15:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. listopad 2007
Nahoru
Ano. To jsou SATA. A kup si SATA disk.

_________________
Intel C2D E4500@3,025GHz, Gigabyte P35-DS3, 4GB RAM A-Data@880MHz, ASUS EN8600GT, Seagate 7200.10 ST3250410AS 250GB, WD5000AAKS, Samsung SH-203B, Fortron 500W, OpenSUSE 10.3 x86-64


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. leden 2008, 15:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 23. říjen 2003
Nahoru
Turbo napsal:
Bude lepší koupit ATA nebo SATAII?

Urcite SATA.. jednak se zbavis nemotorneho sirokeho datoveho kabelu, druhak je to i s ohledem do budoucna, kdy PATA zarizeni pomalu mizi, jistejsi..

Turbo napsal:
Jinak SATA konektory jsou tyhle že? :oops:

jj.. presne

Turbo napsal:
A jak je to s připojenim ATA a SATA zároven. Mam na IDE napojený už jeden HDD tak stačí když ten SATA připojím na ten konektor s označením "sata 1"?
Díky

Zapojeno muze byt zaroven cokoli.. radice jsou oddeleny, kazdy z nich je rizen samostatne, tzn. nezavisi na tom, co ve kterem je, ci neni.. vsechno pojede..


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 2736 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 137  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.