Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 29. březen 2020, 23:20

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Problém s RAID 5
PříspěvekZaslal v: po 20. leden 2020, 22:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. září 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
zdravím mám docela velký problém s RAID 5

měl jsem udělané RAID 5 pole ze 3 totožných 2TB disků přes BIOS.
Dneska jsem přidával paměti a grafickou kartu, ale přidané paměti mi nechtěli vůbec rozběhnout PC tak jsem zkoušel resnout BIOS a to byla chyba, chyba pamětí se tím nevyřešila, ale nastala horší věc resetem biosu se rozhodil RAID. V biosu jsem nastavil zpět RAID, ale při Ctrl+I mi to tam vyhodí "raid 5 status failed" systém najede (mám ho zvláště na SSD) v tento počítač to ukazuje pouze systémový disk (SSD) a dva plotnové disky třetí není zobrazen. Recovery Raid pole přes ctrl+I nelze máčknout je odznačené. Už nevím co s tím. Lze to nějak nahodit zpět?


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s RAID 5
PříspěvekZaslal v: po 20. leden 2020, 23:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Vybudovat nové pole a data obnovit ze zálohy. Snadné a rychlé.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s RAID 5
PříspěvekZaslal v: út 21. leden 2020, 07:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 19. září 2004
Bydliště: České Budějovice
Nahoru
jo to bych musel mít zálohu :x
nic stáhnul jsem ReclaiMe File Recovery Standard, který to pole RAID dočasně opravil / stáhnul jsem data na externí disk a udělal nové pole a už to jede.


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s RAID 5
PříspěvekZaslal v: út 21. leden 2020, 09:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
V dnešní době cloudu a ceny HDD které jsou velmi nízko, se najdou lidí co nemají zálohu? Navíc se pokouší udělat nějaký SW R5... nechápu.

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: Problém s RAID 5
PříspěvekZaslal v: út 21. leden 2020, 10:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Asi tak, dělat jakejkoliv SW raid krom 1 je dost otřes a risk.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Bez_n1ck a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.