Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 1. duben 2020, 07:08

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 13:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
FuWU napsal:
muzete sem nekdo nahazet linky na ty dvouplotnovy hdd od WD protoze sem nasel tu 320ku ale prodava se skoro uz rok, diky


Nie nemozme. Keby si si to bol precital, tak vies ze nove a stare verzie 320/640GB diskov od WD sa nedaju rozpoznat - maju rovnake hlavne tipove cislo. Rozdiel je iba v serii, ale tu ti standardne predavajuci nepovie (a ak ho nemaju na sklade, tak ani nemoze).


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 13:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
je to jednoduché - nový disk má označení WD6400AAKS ... toto stačí napsat třeba do Seznam.cz / zboží a máte spoustu linků na obchody ... akorát teď není nikde skladem :)

já si chci koupit ještě jeden - když vidím že je to jeden z nejlepších 7200 disků vůbec - ale bohužel lidi tu 1. várku ihned skoupili :)

EDIT: 320GB verze má označení WD3200AAKS ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 15:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2004
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
Fuck8r napsal:
je to jednoduché - nový disk má označení WD6400AAKS ... toto stačí napsat třeba do Seznam.cz / zboží a máte spoustu linků na obchody ... akorát teď není nikde skladem :)

já si chci koupit ještě jeden - když vidím že je to jeden z nejlepších 7200 disků vůbec - ale bohužel lidi tu 1. várku ihned skoupili :)

EDIT: 320GB verze má označení WD3200AAKS ...



Ale dyk to není pravda. Ten starej více plotnovej, kterej se prodává víc jak rok, a ten novej mají stejný označení. Ten novej se tu ještě neprodává. Až bude tak se s tím eShopy podle mě pochlubí. Pokud ne, musíš chtít kompletní označení, abys to poznal.

_________________

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 16:50 
Začátečník
Začátečník

Založen: 26. červen 2005
Bydliště: M. Boleslav
Nahoru
WD6400AAKS existuje pouze 2 plotnový

WD3200AAKS se dodává do ČR již pouze jednoplotnový, ale na skladech jsou ještě i staré 2 plotnové verze. Jednoplotnový má označení WD3200AAKS-00B3A0

_________________
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 17:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
WD6400AAKS je první 640GB kousek od firmy WD a je to novinka prodávaná u nás ani ne 2 měsíce. Předtím žádnej jinej (starší) model nebyl - toto je jediné označení jediného 640GB modelu od WD. :)

320GB modelů je o hodně víc jako třeba: WD3200AAJS, WD3200AAJB, WD3200AVJS, WD3200AAKB a jednoplotnová novinka WD3200AAKS.

Když jsem kupoval (3 týdny) WD6400AAKS - byl ještě v CZC označen červeně jako novinka.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 18:07 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2004
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
OK, to že nejsou dostupné (640GB)beru zpět, zrovna v tohle případě jsem se díval všude možně jen na CZC ne :-)
Ale trvám na svém že existuje stará verze 3200AAKS:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43105
Nebo mi chcete říct, že ta jednoplotnová verze se prodávala už před rokem??

_________________

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 18:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Viz. první post, jednoplotnové WD3200AAKS-00B3A0 jsou na trhu teprve pár dní ... starší WD3200AAKS-00SBA0 jsou dvouplotnové.

Zajímalo by mě, jak je to s ostatními disky z řady ... jestli jsou také inovovány ... WD to tají, z jejich webu to zjistit nelze ...

BTW:
AA ... PC
AV ... video zařízení
K ... 16MB cache
J ... 8MB cache
S ... SATA
B ... PATA


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 19:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Karlos.s napsal:
Ale trvám na svém že existuje stará verze 3200AAKS:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43105
Nebo mi chcete říct, že ta jednoplotnová verze se prodávala už před rokem??


Problemom je ale, ze v tomto threade nikoho dvojplotnova 3200AAKS nezaujima. A jednoplotnovu od dvojplotnovej verzie cez eshop nerozoznas.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 19:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 24. duben 2004
Bydliště: Mladá Boleslav
Nahoru
faugusztin napsal:
Karlos.s napsal:
Ale trvám na svém že existuje stará verze 3200AAKS:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43105
Nebo mi chcete říct, že ta jednoplotnová verze se prodávala už před rokem??


Problemom je ale, ze v tomto threade nikoho dvojplotnova 3200AAKS nezaujima. A jednoplotnovu od dvojplotnovej verzie cez eshop nerozoznas.


Přečti si moje dva předchozí posty pls. To že je bez znalosti série nerozeznáš celou dobu tvrdím.

_________________

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 20:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. říjen 2007
Nahoru
No jo 320GB má 2 verze: starší 2pl a novinku 1pl.
To je potom dost loterie = jistota je jít do 640GB verze - tam můžete natrefit pouze na tu super novinku. :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 24. březen 2008, 20:47 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Fuck8r napsal:
než o pár milisekund rychlejší odezva systému a navíc rozdíl mezi Raptorem a běžným diskem není zdaleka tak brutální jak si všichni myslí a operační systém je vždy na začátku HDD a tam je ta odezva cca 9ms - takže: Raptor dostal přes držku :)

Predstav si,ze jsem mel 30GB oddil pro win na 750GB WD(na zacatku kde jinde zejo) a pak jsem tech 30GB zkopiroval na 30GB oddil Raptora(opet na zacatek(kde jinde ty win muzou bejt ze)cili ten Raptor bude mit taky nizsi odezvu,5 nebo 6?ms) a win jsou celkem sviznejsi.Zajimave co?Mas pro to vysvetleni? :wink: Neni nad realnou zkusenost.
PS.Samozrejme tim tu 640MB nehanim,je prijemne rychlej,2plotny cili ticho,jako zalohu pro bordel zauvazuji.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 25. březen 2008, 15:15 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. září 2007
Bydliště: Žilina, Slovensko
Nahoru
Mate prosim nekdo skusenosti se 640GB Samsungem? Co sem se dival, tak zatim neni jeste ani na czc, ale u nas na Slovensku je normalne skladem. Mel by mit taky 320GB plotny... popripade jak hodnotite samsung disky?:)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. březen 2008, 01:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
http://www.anandtech.com/storage/showdo ... i=3269&p=1

:?:

Obrázek

EDIT: Těm 111,5MB/s u Samsungu něvěřím. Samsung má dle všeho trochu rychlejší přístup, ale přenosová rychlost je u Samsungu HD753LJ o dost nižší ...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. březen 2008, 13:30 
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Založen: 01. září 2007
Bydliště: Žilina, Slovensko
Nahoru
No ten samsung ma co vim 3 plotny... spise by me zajimalo porovnani dvouplotnoveho WD 640 a Samsung 640 F1... to ale asi zatim nikde neni :sad: Objednal sem toho samsung kdyz bude zapojeny tak urco pisnu :wink:


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 26. březen 2008, 13:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Western Digital's Caviar SE16 640GB hard drive

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 29. březen 2008, 22:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Prevzato odjinud.Mluvi me z duse :)
Trochu zvláštně přistupují výrobci k udávání přístupové doby, jež je bezesporu jedním z klíčových atributů dnešních disků. Zatímco přenosové rychlosti v posledním desetiletí stouply téměř na desetinásobek, přístupová doba se stále ne a ne hnout z místa. Jedná se o pověstnou žábu na prameni výkonu pevných disků klasické konstrukce


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 30. březen 2008, 01:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Dovodom je to, ze zatial co hustotu dat sa dari vcelku dobre zvysovat (a teda zvysovat rychlost sekvecneho citania, ked sa za rovnake otocenie disku precita viacnasobne vacsie mnozstvo dat oproti starsim diskom), tak rychlost hlaviciek (to urcuje pristupovu dobu) je dana fyzikalnymi moznostami a na omnoho nizsie pristupove doby by sa muselo vymysliet nieco velmi odlisne. Ale to uz vlastne vymyslene je, vola sa to SSD.


Poprosim tych, co uz tento disk maju - ako je to s vibraciami disku ?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. duben 2008, 21:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. květen 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
Bude vykonnejsie 2x 3200AAKS 1platnove v RAID0 ci 1x 6400AAKS ???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 1. duben 2008, 21:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. červenec 2007
Nahoru
Ty 2 v RAIDU.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 5. duben 2008, 22:09 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Tak jsem ho vymenil za predchozi 750GB AAKS.Rekl bych ze ma tissi seek,nulove vibrace,samo read/write dost lepsi.Jsem velmi spokojen.Cena?2400kc.Luxus.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.