Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 1. duben 2020, 06:29

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 6. duben 2008, 14:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 20. květen 2004
Bydliště: Bratislava
Nahoru
Ma uz niekto 3200AAKS 1 platnovu verziu ???


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 27. duben 2008, 10:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. leden 2007
Bydliště: Blava
Nahoru
WD6400AAKS + ICH8R

Obrázek

Obrázek

Absolútna spokojnosť :-D

_________________
DOSKA: Asus Maximus V Gene CPU + COOLER:Intel Core i5 3570K@4.9GHZ/1.290V + Prolimatech Megahalems RAM:2x4GB, 1600MHz CL9 Corsair XMS3 HDD: Samsung SM961 256GB Nvme VGA + COOLER:GTX 980 Ti Audio: Asus Xonar DX CASE + ZDROJ:FRACTAL Define Mini+CoolerMaster Real Power M620 MONITOR:Dell U3415


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 10:15 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Ten disk je proste skvelej.Puvodne jsem uvazoval o VelociRaptoru ale cena je celkem husta,mam proto druhej 640GB za 2000kc a je to skvelej,rychlej a nesmirne tichej disk.WD ted u mne boduje.Jina znacka se podle me nevyplati kupovat.

EDIT:chyba


Naposledy upravil godlike dne st 30. duben 2008, 17:42, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 15:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
godlike napsal:
Ten disk je proste skvelej.Puvodne jsem uvazoval o Velocity Raptoru ale cena je celkem husta,mam proto druhej 640GB za 2000kc a je to skvelej,rychlej a nesmirne tichej disk.WD ted u mne boduje.Jina znacka se podle me nevyplati kupovat.


no flame

proc WD a ne smasung F1?

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 16:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. červenec 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
No, mel sem doma raptora 160gb a do 6 tejdnů sem se ho zbavil.

Proč ? Skutečně je slyšet a nechutný je to při burstu.Mám absolutně tichý počítač ve kterém jsou skutečně slyšet z metru jen disky.Rychlost raptoru sem zaznamenal hlavně v testech, jinak při normální práci v windows jsem čekal zrychlení na místech, kde se to nejčastěji zdržuje, ale nezaznamenal jsem to.

Používám jako systémovej 250gb Seagate 7200.10 a je neslyšnej, nevibruje, nijak jsem pokles rychlosti neznamenal a jsem velmi spokojen.

Pravda že, je zpravidla každý dva měsíce reinstaluju kvůli jinému hardware, nebo něco blbě pošteluju, možná rozdíl mezi půl roku starým systémem na běžnym HDD a půl roku na Raptorovi by byl znát, ale mě se ty prachy za to nevyplatí dát.

TYhle novy disky me potesily, 2 plotny, 640gb a ticho :-)

_________________
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 17:41 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
durod napsal:
no flame
proc WD a ne smasung F1?

Nezavrhuji Samsung ale ve vetsine testu byl WD 640GB rychlejsi.Navic ma dost mizernej access.Posledni 2 roky uz kupuji jen WD.Ja jsem prekopiroval system z Raptora na 640GB a prijde me to stejny.I kdyz jsem tvrdil opak.Ticho ted je neuveritelny.Jak jsem byl zvyklej na rachot Raptoru.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 19:03 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
godlike napsal:
Nezavrhuji Samsung ale ve vetsine testu byl WD 640GB rychlejsi.Navic ma dost mizernej access.....


No ja jsem chtel koupit Samsung F1 640, myslel jsem , ze je lepsi nez WD :?

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 19:13 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Spis jsem myslel 1TB Samsung.Ten 640GB je dost lepsi,asi bude +- jako WD 640GB.Chybu asi neudelas..


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 20:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 13. červenec 2006
Bydliště: Praha
Nahoru
godlike : vidis, ono ten raptor ma vazne pouze specificke moznosti, kdy se priplatek za neho vyplati, v vetsine pripadu tomu tak ale neni...;)Zlatý ticho

_________________
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 30. duben 2008, 21:12 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Je to tak no.Navic cena velociRaptora je tak uchylna,ze jsem radeji koupil druhej AAKS.Za 3,5k bez dane bych o nem uvazoval.Za 6000kc mas tri 640GB.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 4. květen 2008, 16:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. březen 2007
Bydliště: Štúrovo, SR
Nahoru
Moje 2ks WD6400AAKS :

Obrázek
Obrázek

Spokojnost.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 27. květen 2008, 22:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Cenová hlídka

WD6400AAKS 640GB
CZC - 1888Kč
Mironet - 1852Kč
Alza - 1903Kč
Alfa Comp - 2030Kč

Včetně poplatků


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: st 28. květen 2008, 08:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Založen: 30. červen 2004
Nahoru
Sileny ceny,za 1800kc nej pomer cena vykon.Me stal pred cca 1,5m 2,4 a druhej 2k.Hruza :)


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 1. červen 2008, 23:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
3x WD6400AAKS AAM vypnuto
Intel ICH8R Matrix RAID
Pole 1 RAID0 644GB (64kB stripe)
Pole 2 RAID5 1276GB (851GB) (64kB stripe)
Na disku je spuštěný Windows XP SP3, proto ty větší propady

Zápis do mezipaměti svazku vypnut / zapnut
RAID0
Obrázek
Obrázek

RAID5
Obrázek
Obrázek

Kopírování v rámci RAID0 pole
Obrázek
Obrázek

Kopírování v rámci RAID5 pole
Obrázek
Obrázek

Zapnutí mezipaměti svazku tedy rapidně zvedlo výkon, ale i vytížení CPU.

Pro srovnání kopírování na single WD3200AAKS-00SBA0 (2x166GB plotny) v AHCI módu
Obrázek

Zápis do mezipaměti svazku zapnut
Kopírování z RAID0 na RAID5
Obrázek

Kopírování z RAID5 na RAID0
Obrázek

Kopírování probíhalo vždy na partition o velikosti 20GB na začátku pole (pozice na discích tedy RAID0 - 0-7GB; RAID5 - 215-225GB; WD3200AAKS - 0-20GB)

PCMark04
Obrázek

EDIT:
Celých 1920GB v RAID0 (64kB bloky)
HDTune 2.53
Obrázek

h2benchw 3.12 (pouze čtení)
Kód:
C:\>h2benchw 0 -p
H2bench -- by Harald Bögeholz & Lars Bremer / c't Magazin für Computertechnik
Version 3.12/Win32, Copyright (C) 2005 Heise Zeitschriften Verlag GmbH & Co. KG
...
Kapazität: 3750759810 Sektoren=1831426 MByte
10 Sekunden Timerüberprüfung (Win32) ............. Ok.
Timerauflösung: 0.000 Šs, 3825.050 MHz
Timerstatistik: 27833092 Aufrufe, min 0.15 Šs, mittel 0.16 Šs, max 1.97 Šs
Einige Sektoren lesen zum Aufwärmen... Fertig.
Anwendungsprofil `Swappen' ... 21387.7 KByte/s
Anwendungsprofil `Installieren' ... 24750.1 KByte/s
Anwendungsprofil `Word' ... 50636.6 KByte/s
Anwendungsprofil `Photoshop' ... 43898.9 KByte/s
Anwendungsprofil `Kopieren' ... 266840.4 KByte/s
Anwendungsprofil `F-Prot' ... 13839.8 KByte/s
Gesamtergebnis: Anwendungsindex = 39.4
!!! WARNUNG: Anwendungsprofile ungenau, da nur lesend gemessen

S pomocí výsledků od Kamikadzeho ještě srovnání s VelociRaptorem v profilovém čtení h2benchw
Vzato odsud - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... c&start=20
Více byste se měli dozvědět v budoucím testu RAID polí, který Kamikadze připraví
Obrázek


Naposledy upravil Caderom dne st 18. červen 2008, 15:28, celkem upraveno 2x.

 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. červen 2008, 10:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
Ako je to s tými revíziami? WD robí súbežne 320ku popri jednoplatňovej aj dvojplatňovú???

Som mal v pláne kúpiť 320GB, ale pre istotu som sa opýtal u obchodníka, čo má na sklade.. a teraz vraj obdržal toto:
WD3200AAKS-00VYA0 production date 1. april 2008

Podľa údajov z netu sa jedná o dve platne.. aj obchodník mi povedal, že podľa hmotnosti v porovnaní s jednoplatňovým samsungom to vyzerá na dve platne..

Ako zaručene získať jednoplatňový WD3200AAKS? :D

_________________
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. červen 2008, 13:03 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2007
Nahoru
1-paltňový WD 3200AAKS spoznáš práve podľa identifikátora 00B3AO ...

_________________
CPU: AMD Athlon X2 4000+@ 3000Mhz | Cooler: Noctua NH-U12P| MoBo: ASUS M2N Sli Deluxe | RAM: Kingston 2*1GB@1000Mhz | GK: ASUS EN 8800GT 512MB @ 735/1760/2050+AC Accelero S1| PSU: Corsair VX 550W+ Noctua NF-P12


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 17. červen 2008, 13:14 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. červen 2003
Nahoru
To číslo viem, ale problém je v tom, že asi ani jeden predajca mi nevie zaručiť, čo mu pošlú z veľkoskladu.......... aspoň v mojom okolí nie. :(

A najviac ma zarazilo, že WD podľa všetkého súčasne vyrába aj jednoplatňové aj dvojplatňové verzie.. (resp. na striedačku).. čiže kupovať tento disk v bežných podmienkach (tj. ak nemáte žiadneho kamaráta v obchode) je ako kupovať mačku vo vreci. :oops:

_________________
Intel Core2Duo E6750 | Scythe Ninja Plus Rev. B | ASUS MAXIMUS FORMULA | Corsair 4×1GB DDR2-800 TWIN2X 4-4-4-12 | ASUS EN8800GT/G/HTDP/512M | 3x Western Digital WD6400AAKS 640GB 16MB 3Gb/s + Western Digital WD5001ASYB 500GB 16MB SATA 3Gb/s | Samsung 203D | MSI megaSKY 580 DVB-T | Enermax Liberty ELT500AWT | CoolerMaster CM-690 | Eizo S1731 | default | oc
icq je mŕtve, nech žije jabber


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 4. červenec 2008, 10:57 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
640AAKS se delaji jenom 2plotnove , nebo i 3plot?

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 19. červenec 2008, 12:58 
Nováček
Nováček

Založen: 15. únor 2006
Bydliště: Břeclav
Nahoru
durod napsal:
640AAKS se delaji jenom 2plotnove , nebo i 3plot?

640AAKS se delaji jenom 2plotnove


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: st 23. červenec 2008, 18:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2007
Bydliště: Most
Nahoru
lepší je koupit WD6400AAKS než WD3200AAKS !!!
(1200 versus 1550 kč vč dph)
navíc 640 verze je rychlejší než 320 !
(mluvím o verzích, které jsou nyní akutálně v prodeji)
alespoň mě to v nových PC takto vychází a litoval jsem že jsem 320 GB vůbec kupoval

_________________
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot] a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.