Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 1. duben 2020, 07:06

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: st 23. červenec 2008, 21:47 
Nováček
Nováček

Založen: 23. červenec 2008
Nahoru
Ahoj všichni, potřebuji pomoc.
Instaluji winxp na nový disk wdc wd3200js, sata II, ale mám desku sata I.
Při instalaci mi nabídne velikost disku jen 131 GB místo 320 GB.
Co s tím ? Děkuji za každou radu.
davidrie


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: pá 25. červenec 2008, 11:01 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
To vypada na starej BIOS, zkus aktualizovat. Ty XP co instalujes maj predpokladam aspon SP1, uplne puvodni mely taky problem s velkejma diskama (nad 120GB).

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: ne 27. červenec 2008, 18:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2007
Bydliště: Most
Nahoru
testy rychlosti mých WD6400AAKS pevných disků

system
http://puschpull.org/root/pc_testy/snag-0002.png

data (RAID1 / Asus DriveXpert / EZ Backup)
http://puschpull.org/root/pc_testy/snag-0003.png

:-)

_________________
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: ne 3. srpen 2008, 11:22 
Nováček
Nováček

Založen: 03. srpen 2008
Nahoru
vazne sa predavaju 640GB disky iba v tej najnovsej 2-platnovej verzii? :?:
...mam v plane si objednat tento: http://www.alza.sk/SK/western-digital-c ... d89454.htm
alebo to iste za 1990,-Sk v Ageme ...

nakolko som fanatik do "ticha" (ved v skrini mam len jeden utratichy 12cm vetrak Noctua so znizenym napätim + vetrak v zdroji Seasonic S12-380 - inak ide vsetko na pasivoch), tak som snival o jednoplatnovom disku - teda verzii 320GB, len ma strasi skutocnost, ze sa predava aj 2-platnova starsia verzia... :(

...otazka je, ci by bol 1-platnovy 320GB disk realne pocutelne tichsi ako 2-platnovy 640GB :?: nikde sa mi nepodarilo najst nejake porovnanie tychto 2-diskov...

momentalne mam iba jeden 250GB WD ulozeny v stisujucom antivibracnom boxe Scythe a polozeny na pruznych podlozkach na dne skrine...


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: ne 3. srpen 2008, 11:52 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 28. únor 2004
Bydliště: BlackworlD
Nahoru
Marcelino2 napsal:
...otazka je, ci by bol 1-platnovy 320GB disk realne pocutelne tichsi ako 2-platnovy 640GB :?: nikde sa mi nepodarilo najst nejake porovnanie tychto 2-diskov...
Ten rozdíl je naprosto minimální...

_________________
Bathory


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: ne 3. srpen 2008, 17:21 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. květen 2007
Bydliště: Most
Nahoru
320 GB (použil jsem nedávno 2x do jednoho PC)
a také jsem v minulých 3 měsících koupil celkem už 7x 640 GB HDD
mohu říci toto:
WD3200AAKS je o něco pomalejší a o trochu hlučnější než WD6400AAKS !!
320 GB bych nikomu dnes nedoporučoval
za minimální cenový rozdíl lze koupit WD6400AAKS (již zhruba 1500 Kč včetně DPH)

Moje závěry jsou jen na základě osobních zkušeností v posledních měsících, nechci je paušalizovat ...

http://puschpull.org/doc/testy_hw/SNAG-0019.png
http://puschpull.org/doc/testy_hw/SNAG-0021.png

WD CAVIAR BLUE WD6400AAKS 640GB SATA/300 7200 RPM, 16MB cache
http://bluebridge.orchidej.biz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=238375

_________________
http://puschpull.org
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: ne 3. srpen 2008, 19:37 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 04. červen 2003
Bydliště: Prostějov
Nahoru
Nevím jestli to uslyšíš rád, ale jestli chceš 100% jednoplotnový disk tak kup Samsung HD322HJ - super tichej disk, mrkni se do vedlejšího threadu o serii Samsung F1.
U WD mě taky právě docela štve že označují svý disky furt stejně, a přitom samozřejmě třeba poslední 1600JB má pramálo společného s tím prvním kterej kdy udělali.

_________________
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, 120GB Intel SSD 320, Samsung 1TB 103SJ, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Corsair HX520W


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 9. srpen 2008, 15:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 27. únor 2004
Bydliště: Cabaj-Čápor
Nahoru
Jája napsal:
Nevím jestli to uslyšíš rád, ale jestli chceš 100% jednoplotnový disk tak kup Samsung HD322HJ - super tichej disk, mrkni se do vedlejšího threadu o serii Samsung F1.
U WD mě taky právě docela štve že označují svý disky furt stejně, a přitom samozřejmě třeba poslední 1600JB má pramálo společného s tím prvním kterej kdy udělali.
...no ci kupim WD alebo Samsung je jedno (este pred cca 2 rokmi som bol fanusik seagate - ale teraz mam WD250GB - vid popis moje zostavy)

... takze posledna otazka - je tichsi Samsung320GB alebo WD640GB ;-) :idea:

_________________
Asus K8V-XE; Sempron64 2800+@2GHz; pasiv Tt SilentTower, 2x512MB DDR400; MSI X1950Pro Pasiv; WD SE16 250GB SATAII stiseny v Scythe SQD-1000; Teac DV516D; Teac W552; DVDRW Samsung183A Sata, SeasonicS12 380W, Noctua NF-S12@5V, Eizo L568;...


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 9. srpen 2008, 16:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Jestli ti jde hlavně o ticho, tak kup nový WD6400AACS ze série GP.


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 9. srpen 2008, 17:57 
Nováček
Nováček

Založen: 10. srpen 2007
Nahoru
Caderom napsal:
Jestli ti jde hlavně o ticho, tak kup nový WD6400AACS ze série GP.

Jaký je rozdíl mezi WD6400AAKS a WD6400AACS, díky


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 9. srpen 2008, 18:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
AACS ma jen 5400 otacek, takze je tissi a min zere, ale zas ma o neco slabsi vykon

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 9. srpen 2008, 18:16 
Nováček
Nováček

Založen: 10. srpen 2007
Nahoru
Baneshee napsal:
AACS ma jen 5400 otacek, takze je tissi a min zere, ale zas ma o neco slabsi vykon

A jaký disk bys bral teď pořád WD6400AAKS ? nebo jiný? :)


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 9. srpen 2008, 18:32 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Na system, hry a tak urcite AAKS, prijde mi dostatecne tichej vzhledem ke zbytku PC a o vykon bych se nechtel pripravit. Na odkladani dat, do HTPC nebo do boxu bych uvazoval o AACS :)

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 9. srpen 2008, 19:20 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
Marcelino napsal:
.. takze posledna otazka - je tichsi Samsung320GB alebo WD640GB ;-) :idea:


muzu porovnat jenom Samsung F1 640GB a WD640GB

Samsung byl asi o 5% rychlejsi(nevim proc,ale muj WDC ma access time 16ms),ale seek je tizsi u WDC, sekvenci cteni nastejno- neslysitelne oba

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: út 12. srpen 2008, 09:43 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Tak sem si taky pořídil WD 640GB (časem přikoupím ještě jeden) a je to tichý ďábel, měl jsem ho položený kousek od klávesnice a nebyl vůbec slyšet, seek jen když jsem dal ucho k němu...

Ale ta práce, než se mi povedlo rozjet Windowsy okopírované Acronisem z původního disku :mrgreen: ...

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2008, 18:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2004
Bydliště: Olomoucký kraj
Nahoru
Bacha na to já sem měl na tom disku po koupi zaply AMM. Po vypnutí se trochu zvedla hlučnost při seeku ale i tak to je ticho oproti mýmu starýmu disku hitachy.


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2008, 21:50 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 01. únor 2005
Bydliště: OV
Nahoru
KAR napsal:
Bacha na to já sem měl na tom disku po koupi zaply AMM. Po vypnutí se trochu zvedla hlučnost při seeku ale i tak to je ticho oproti mýmu starýmu disku hitachy.


jak vypnout AMM?

_________________
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2008, 22:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 03. prosinec 2005
Bydliště: Beroun
Nahoru
Je to AAM a vypnout to můžeš například pomocí Hitachi FTool. Více Google.

EDIT:
WD6400AAKS-00A7B0 - vypnutý AAM (vyšší výkon, vyšší hlučnost)
WD6400AAKS-65A7B0 - zapnutý AAM (nižší výkon, nižší hlučnost)

EDIT2:
Nebo si sosni (dočasně dostupné) - http://www.poddedem.cz/silentdrive.zip


Naposledy upravil Caderom dne pá 15. srpen 2008, 22:15, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: pá 15. srpen 2008, 22:13 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. květen 2004
Bydliště: Olomoucký kraj
Nahoru
Ja sem to vypl pomocí Hitachy feature tool ale teď sem googlil a zistil sem že sem to dělal asi zbytečně složitě. Nějaké info tady a nějaký program tady ale ten sem nikdy nezkoušl.


//tak jsem ten program vyskoušel a zdá se být naprosto super :lookround:


 Profil  
 Předmět: Re: Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
PříspěvekZaslal v: so 16. srpen 2008, 22:33 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 22. únor 2006
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Nahoru
Caderom: Mě ten SilentDrive nenajde žádný disk, ani když ho spustím pod správcem :(.

_________________
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 85 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.