PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=14&t=117688
Stránka 1 z 5

Autor:  Caderom [ út 4. březen 2008, 23:49 ]
Předmět:  Vše o nových WD s 320GB/plotna (aneb vražda bratra Raptora)

První testy dvouplotnového 640GB 7200rpm disku od WD aneb Raptor na dosah ruky

Převzato z
http://www.planet3dnow.de/vbulletin/sho ... ?p=3530851 (WD6400AAKS, T7K500)
http://www.zive.cz/Titulni-strana/Za-vy ... fault.aspx (WD1500ADFD, WD5000KS)

Obrázek

Anwendungsprofil `Swappen': 17206.3 KByte/s (19354.0 KByte/s) (10932.0 KByte/s)
Anwendungsprofil `Installieren': 38022.7 KByte/s (42123.0 KByte/s) (28893.0 KByte/s)
Anwendungsprofil `Word': 52352.3 KByte/s (60098.0 KByte/s) (32647.0 KByte/s)
Anwendungsprofil `Photoshop': 40760.0 KByte/s
Anwendungsprofil `Kopieren': 163922.7 KByte/s
Anwendungsprofil `F-Prot': 17440.5 KByte/s
Gesamtergebnis: Anwendungsindex = 38.9 (28.3 - Hitachi T7K500 320GB)
ATA-Platte: WDC WD6400AAKS-00A7B0 (Raptor WD1500ADFD-00NLR1) (Caviar WD5000KS-00MNB0)

HD Tune s deaktivovaným AAM
Average: 90,4MB/s, Access Time: 12,2ms
HD Tune s aktivovaným AAM
Average: 90,8MB/s, Access Time: 15,8ms

Obrázek
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52302

Cena s DPH: 3 113,- Kč
Cena za GB: 4,87Kč


_______________________________________

V obchodech by již měly být dostupné nové 320GB WD3200AAKS, 320GB plotnu poznáte podle zakončení 00B3A0 (původní jsou WD3200AAKS-00SBA0)
Testy zatím nejsou, pouze na Anandtechu otestovali disk v HD Tune se zapnutým AAM
Average: 87,3MB/s (640GB 90,4MB/s), Access Time: 16,3ms (640GB 15,8ms)
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3236

_______________________________________

Autor:  volkovski [ čt 6. březen 2008, 16:44 ]
Předmět: 

Samsungy rady F1 budu aj tak lepsie.... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=109463 :roll:

Autor:  Fuck8r [ ne 16. březen 2008, 11:33 ]
Předmět: 

tak a tady jsem ho testnul já:

Obrázek

docela rychlej ne ? :D

Autor:  Ruka [ ne 16. březen 2008, 21:14 ]
Předmět: 

kuk na nej http://img181.imageshack.us/my.php?imag ... zeknc9.jpg

Autor:  godlike [ ne 16. březen 2008, 22:17 ]
Předmět: 

Mam Raptor a avg 80MB a hlavne zadnej 7200rpm disk nebude nikdy rychlej jako Raptor,kterej ma access 8ms a ne fujtajbl 12 nebo kolik :) Pravda cena/GB je jasne na strane 640GB.Pro me je ale furt idealni mit widle na Raptoru a bordel na 750GB disku.Nechapu pro si kazdej mysli,ze rychlost disku je o write/copy. :)

Autor:  Caderom [ ne 16. březen 2008, 22:34 ]
Předmět: 

Testy hovoří jasně, aplikační výkon dosahuje 90% výkonu Raptora a přenosová rychlost pro práci s videem a přesuny velkých souborů je na 116%, přičemž za 1GB zaplatíš pouze 16,5% ceny u Raptora ...

BTW: Pokud si na Caviaru uděláš 150GB partition (tedy velikost Raptora), tak budeš mít přístupovou dobu pod 10ms. Viz. např. obrázek Fuck8ra ... přístupová doba je brána průměrná z celých 640GB, na prvních 150GB je mnohem menší.

Autor:  Fuck8r [ po 17. březen 2008, 07:45 ]
Předmět: 

Třeba mě víc zajímá za jak dlouho se mně udělá práce (např. editování/ripování DVD, kopírování) tzn. write/read než za jak dlouho po kliknutí na ikonu se mně ten Ripovací program spustí tzn. access :lol:

Raptor prostě dostal od mladšího brášky přes držku :)

volkovski napsal:
Samsungy rady F1 budu aj tak lepsie.... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=109463 :roll:


opravdu ? ... tak tady jsem udělal jen pro tebe test v HD Tach (odezva i rychlost nepatrně lepší)

Obrázek

Autor:  Brcaka [ st 19. březen 2008, 15:13 ]
Předmět: 

Teď ještě jak to bude se spolehlivostí a ..é..životností...
I když je pravda že skoro lituju že jsem koupil raptora...

Autor:  spajdr [ čt 20. březen 2008, 22:54 ]
Předmět: 

Vidíte někde už v obchodech tu verzi 320GB s jednou plotnou? :)

Autor:  bob159 [ čt 20. březen 2008, 23:16 ]
Předmět: 

a ako su na tom s hlukom?

Autor:  SpeedyGT [ pá 21. březen 2008, 00:06 ]
Předmět: 

spajdr napsal:
Vidíte někde už v obchodech tu verzi 320GB s jednou plotnou? :)

Není to on?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000CSP

//ajo, toho dat jsem si nevšiml...

Autor:  hadr [ pá 21. březen 2008, 09:53 ]
Předmět: 

SpeedyGT napsal:

Diky znaceni WD nejde rozlisit, jestli jde o novou nebo starsi verzi. Zajemce by musel pozadat obchod o kompletni seriove cislo (viz prvni post).

Autor:  mpod [ so 22. březen 2008, 09:40 ]
Předmět: 

SpeedyGT napsal:
spajdr napsal:
Vidíte někde už v obchodech tu verzi 320GB s jednou plotnou? :)

Není to on?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000CSP


no vzhledem k tomu ze je v prodeji od 7.3.2007 tak bych rek ze to neni on....

Autor:  hadr [ so 22. březen 2008, 14:13 ]
Předmět: 

mpod napsal:
no vzhledem k tomu ze je v prodeji od 7.3.2007 tak bych rek ze to neni on....

To jeste nemusi nic znamenat. Disk ma v shopu stejny oznaceni, tj. neni potreba nic menit, jen se zacne prodavat "novejsi revize". U WD to tak funguje myslim bezne...

Autor:  Fuck8r [ so 22. březen 2008, 18:57 ]
Předmět: 

bob159 napsal:
a ako su na tom s hlukom?


hluk je rozhodně nižší než u Seagate 7200.11 500GB 32MB který jsem měl cca 2 týdny doma ...

Autor:  MK [ so 22. březen 2008, 19:42 ]
Předmět: 

WD6400AAKS co mám doma je znatelně tišší než původní WD3200AAKS, je taky mnohem chladnější a netrpí vibracemi

Autor:  godlike [ ne 23. březen 2008, 22:42 ]
Předmět: 

Caderom napsal:
BTW: Pokud si na Caviaru uděláš 150GB partition (tedy velikost Raptora), tak budeš mít přístupovou dobu pod 10ms. Viz. např. obrázek Fuck8ra ... přístupová doba je brána průměrná z celých 640GB, na prvních 150GB je mnohem menší.

A pokud si udelam treba 40GB particion na zacatku Raptora budu mit?6?5ms? :-)
Je to furt dokola.Pokud denne presouvas 200GB,tak si kup disk s rychlym read/write.Bezny clovek oceni prave tu odezvu.Nechapu na co potrebujes 100MB cteni/zapis.

Fuck8r napsal:
Raptor prostě dostal od mladšího brášky přes držku :)

Kde?

Autor:  Caderom [ ne 23. březen 2008, 23:35 ]
Předmět: 

godlike napsal:
...
A pokud si udelam treba 40GB particion na zacatku Raptora budu mit?6?5ms? :-)
...

Pokud si uděláš 40GB partition, tak budeš mít přístupovou dobu menší, nevím jestli 5ms nebo 6ms, ale menší. Jenomže 40GB partition si můžeš udělat i na Caviaru 320GBpp a taky se přístupová doba zmenší.

Raptor má pořád nejvyšší aplikační výkon v desktop sféře, ale ten rozdíl od Caviaru 320GBpp není extra velký ani velký. Zato cena/GB je u Raptora je více než extra velká. Pomineme-li přenosovou rychlost, tak Caviar 320GBpp
je téměř neslyšitelný a nevibruje.

* spolu se Samsungem HD103UJ, v aplikačním je Samsung dle mě o trochu pomalejší, ale v těsném závěsu (žádné přesné srovnávací testy nemám, takže nevím, pouze můj názor)

Ad. běžný člověk
Pokud je běžný člověk běžný uživatel, tak ten určitě nepozná jestli má Raptora nebo Caviar 320GBpp podle rychlosti, ale pozná to sluchem a velikostí disku.

Autor:  Fuck8r [ po 24. březen 2008, 09:12 ]
Předmět: 

godlike napsal:
Fuck8r napsal:
Raptor prostě dostal od mladšího brášky přes držku :)

Kde?


Kapacita/Rychlost/Hlučnost/Cena = a máme tu vítěze - novinku od WD :)

Raptora ocení leda člověk s amatérským serverem - jinak nevím k čemu by měl sloužit ostatním lidem ...

Běžného člověka spíš zajímá kolik se mu tam vejde věcí (kapacita), za jak dlouho rozbalí archív, udělá DVD Rip a nebo něco zkopíruje (rychlost čtení/zápisu), jak moc mu v PC bude řvát (hlučnost) a kolik zaplatí za 1GB ... než o pár milisekund rychlejší odezva systému a navíc rozdíl mezi Raptorem a běžným diskem není zdaleka tak brutální jak si všichni myslí a operační systém je vždy na začátku HDD a tam je ta odezva cca 9ms - takže: Raptor dostal přes držku :)

Autor:  FuWU [ po 24. březen 2008, 13:10 ]
Předmět: 

muzete sem nekdo nahazet linky na ty dvouplotnovy hdd od WD protoze sem nasel tu 320ku ale prodava se skoro uz rok, diky

Stránka 1 z 5 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/