Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 19. leden 2021, 02:16

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nelze nainstalovat Windows 7 na desku od Gygabite - pomoc !
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2010, 16:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. říjen 2009
Nahoru
Dobrý den, ve čtvrtek jsem si koupil základní desku Gigabyte GA-790XTA-UD4 s procesorem Phenom II X4 945 a pevným diskem Seagate 500GB SATA. Při instalaci systému Windows 7 Ultimate vše probíhá vpořádku do doby kdy si mám vybrat disk na který chci provést instalaci. Bohužel žádný si nevyberu protože ho to nevidí. Nastavení v BIOSu prozkoušeno RAID, AHCI, Native IDE, ani jedno nefunguje. Zvláštní věc, instalace systému Windows XP disk vidí a vpohodě naistaluje. V manuálu je ještě návod jak zavést ovladače z disku od desky. Bohužel nic nefunguje. Prosím poraďte. Děkuji

S pozdravem Jiří Ryvola


//edit Wilik - presun z AM3 desek


 Profil  
 Předmět: Re: Nelze nainstalovat Windows 7 na desku od Gygabite - pomoc !
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2010, 18:37 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Stáhni si Seatools ze stránek Seagate a v Seatools bude volba buď přepsat MBR nebo přepsat nultou stopu (už si to přesně nepamatuji). Pak už by měla instalace W7 v pohodě vidět disk.


 Profil  
 Předmět: Re: Nelze nainstalovat Windows 7 na desku od Gygabite - pomoc !
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2010, 20:24 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. říjen 2009
Nahoru
Dobrý den, děkuji za cenou radu jen doplním že to že jde naistalovat Windows XP byl pouze předpoklad. Protože ten disk byl v instalaci viděn bohužel instalace XP taky selhala. Ale zkusím ten Seatools. Nevítě jestli by fungoval v Linuxu ? Druhé Pc co mám tak tam je Linux. Děkuji


tak jsem naistaloval SEATOOLS ovšem nikde nevidím žádné přepsání jsou tam jen nějaké testy.


 Profil  
 Předmět: Re: Nelze nainstalovat Windows 7 na desku od Gygabite - pomoc !
PříspěvekZaslal v: út 16. březen 2010, 22:03 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Ale jsou tam...

Volby "Advanced" :wink:


 Profil  
 Předmět: Re: Nelze nainstalovat Windows 7 na desku od Gygabite - pomoc !
PříspěvekZaslal v: st 17. březen 2010, 15:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 18. říjen 2009
Nahoru
Díky !!! Už to funguje !


 Profil  
 Předmět: Re: Nelze nainstalovat Windows 7 na desku od Gygabite - pomoc !
PříspěvekZaslal v: čt 18. březen 2010, 08:59 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 20. prosinec 2003
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Docela se divím, že se musí použít tento postup, ale pomáhá to obecně, jen se musí použít disk. utilita od konkrétního výrobce HDD.

Ten samý postup též pomáhá v případě, když původně byl HDD v RAIDu a nyní má makat na jiném chipsetu jako "single".


 Profil  
 Předmět: Re: Nelze nainstalovat Windows 7 na desku od Gygabite - pomoc !
PříspěvekZaslal v: út 23. březen 2010, 00:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 31. červenec 2004
Bydliště: Hrob
Nahoru
muze se taky pouzit utilita MHDD :) .ta se mi uz osvedcila mnohokrat


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.