Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 14. listopad 2019, 14:51

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 1449 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 73  další
Autor Zpráva
 Předmět: Je disk vadný? Rady + výpisy ze SMARTu
PříspěvekZaslal v: po 27. prosinec 2010, 21:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. květen 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Hard Disk Sentinel mi hlasi ze mam asi v haji disk, ale pritom se mi zda se vse funguje jak ma? je takovy vypis z programu dovud k reklamaci? Pripadne jak to resit dal? Disk mam jen chvili....

HD Tune ukazuje tohle...


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
FatalDooM PC: AMD X2 6400 [16x210] 3360 MHz, standard Vcore 1,35 + cooling Zalman 9500Cu 1200ot. --> 32/47C !!! MSI | 6GB DDR800 Corsair CL4 | Sapphire 5770 Vapor-X 1024MB[xxx/xxx | Celkem 9TB HDD | Chieftec 560W | Case:Tuning AOpen H700A + ZALMAN ZM-MFC1 - 6xFan 80x80 | 3DMark 2001SE: xxxxx Marks | Win7 Ultimate 64bit | Notebook Lenovo Thinkpad T410S | www: http://www.idoom.cz/ | Record: Abit KG-7 Noname DDR266 133@172 Opteron146@3050 MHz


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 27. prosinec 2010, 21:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. květen 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Druhy program ukazuje tohle...


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
FatalDooM PC: AMD X2 6400 [16x210] 3360 MHz, standard Vcore 1,35 + cooling Zalman 9500Cu 1200ot. --> 32/47C !!! MSI | 6GB DDR800 Corsair CL4 | Sapphire 5770 Vapor-X 1024MB[xxx/xxx | Celkem 9TB HDD | Chieftec 560W | Case:Tuning AOpen H700A + ZALMAN ZM-MFC1 - 6xFan 80x80 | 3DMark 2001SE: xxxxx Marks | Win7 Ultimate 64bit | Notebook Lenovo Thinkpad T410S | www: http://www.idoom.cz/ | Record: Abit KG-7 Noname DDR266 133@172 Opteron146@3050 MHz


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 27. prosinec 2010, 21:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 24. červenec 2004
Bydliště: Tábor
Nahoru
Reallocated sector count může, ale nemusí znamenat, že disk odchází - záleží na tom, zda sektory přibývají a jak rychle. Já bych mu už ale nevěřil. Měl by to být důvod k reklamaci, disk rozhodně není v pořádku.


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 3. leden 2011, 21:20 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. květen 2004
Bydliště: Valašské Meziříčí
Nahoru
Tak druhý den co jsem napsal tenhle prizpevek se disk prestal hlasit pod Windows7. Nastesti nebehnul pod Win XP. Stihl jsem zazalohovat 3/4 nejdulezitejsich dat. Dalsi den uz zacal disk pri startu cvakat... bios ho detekuje, ale v XPckach se uz neobjevi. Pujde na reklamaci....

Kazdopadne uz se mi v PC toci 2TB disk od WD a bude se radne zalohovat!

_________________
FatalDooM PC: AMD X2 6400 [16x210] 3360 MHz, standard Vcore 1,35 + cooling Zalman 9500Cu 1200ot. --> 32/47C !!! MSI | 6GB DDR800 Corsair CL4 | Sapphire 5770 Vapor-X 1024MB[xxx/xxx | Celkem 9TB HDD | Chieftec 560W | Case:Tuning AOpen H700A + ZALMAN ZM-MFC1 - 6xFan 80x80 | 3DMark 2001SE: xxxxx Marks | Win7 Ultimate 64bit | Notebook Lenovo Thinkpad T410S | www: http://www.idoom.cz/ | Record: Abit KG-7 Noname DDR266 133@172 Opteron146@3050 MHz


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 3. leden 2011, 21:47 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Ty velký disky maj jednu velkou nevýhodu: kam pak ustájit ty 2TB dat? :lol:
Mimo smartu taky o disku dost ukáže kontrola povrchu

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: út 4. leden 2011, 19:07 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Bez_n1ck napsal:
Ty velký disky maj jednu velkou nevýhodu: kam pak ustájit ty 2TB dat? :lol:
Mimo smartu taky o disku dost ukáže kontrola povrchu

koupíš za pár šušňů další 2TB a jedeš dál... jinak mě taky přijde že tenhle to má za sebou

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: st 5. leden 2011, 04:21 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Data zazálohuj, odstraň oddíl a pusť zero fill formát. Následně proveď test rychlosti zápisu. Pokud se to nějak zasekne, nebo padne rychlost třeba na 10 MB/s, reklamuj ho.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 08:25 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 15. leden 2009
Bydliště: Klatovy, Ústí nad Labem
Nahoru
Ahoj, jestli nevadí, využil bych téma.

Je to spíše planý poplach, ale znamená to něco? Je to jen v HDTune.

Příloha:
disk.JPG


Příloha:
disk2.JPG


díky za odpovědi :wink:


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 08:48 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Zkontroluj si, zda v disku sedí napájecí kabel a zda si někde nežvejknul SATA kabel. Pokud hodnota průběžně nenarůstá, mělo by to být OK. Preventivně pusť v HD Tune test povrchu a test sekvenčního čtení. Povrch by měl projít celý zelený, Sekvenční čtení by mělo být bez větších zubů (pokles na 10 MB/s je špatně).

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 14:06 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Taky to tu zneužiju
Co říkáte na toto? (Povrch by měl bejt fajn, ale poslední dobou ten disk dost popiskuje)
http://dl.dropbox.com/u/2360129/Odpad/320_1.PNG

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 17:32 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
@Bez_n1ck: pokud máš na něm systém, udělej defragmentaci. Pokud je na data, zazálohuj, udělej Zero Fill, potom Secure Erase a nakonec plný formát ve Windows, pokud to bude dělat stejné zuby, je na odpis.

To pískání odpovídá buď rekalibraci hlaviček (špatný povrch) nebo jen rychlému hledání na různých místech (což je ta lepší varianta a vyřešíš ji právě defragmentací).

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 17:41 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Je to systémovej. Defragoval jsem asi před tejdnem (i když jen ve windowsáckym defragu), takže by to mělo bejt OK. Dále pozoruju třeba půlminutový otvírání složky na tom disku, ve foxu doskakování již napsanýho textu, nerozsvicení prvků ve firefoxu po přejetí myší a tak. Takže odhaduju, že brzo chcípne, leč záruka mu padla před třema tejdnama :(

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 17:59 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Ovladače grafiky a čipsetu máš správně nainstalované? Jestli platí, to co v podpise, tak používáš dva monitory, zkus den fungovat pouze s jením.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 18:17 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Ovladače grafiky jsou dobré, asi dvě verze dozadu jsem dělal i čistou instalaci. To v podpisu platí jeden monitor bych zkusit mohl, ale momentálně opravdu potřebuji dost místa po ploše (různé zdroje odkud se učím). Ovladač chipsetu mám už od instalace ten co si vybraly windowsy a problémy s diskem (dlouhé otvírání složky) pozoruju asi 14 dní, nereagování programů (především FF) cca 2-3 dny.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 18:30 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Zkus ještě vrátit Intel iastor/RST na msahci.sys (správce zařízení -> řadiče IDE ATA/ATAPI -> aktualizovat ovladače -> ručně vyber Standardní Řadič AHCI 1.0). Ale pokud to ten disk dřív nedělal, tak jde asi opravdu do křemíkového nebe, nicméně na přenášení dat by se dal ještě nějakou dobu používat.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: po 10. leden 2011, 18:58 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Právě že cca 14 dní dozadu byl uplně v pohodě a do systému jsem už nějakej měsíc nehrabal (žádný ovladače, nic). Takže to spíš tipuju na to že chcípá právě disk. Přibližně před půl rokem jsem si to prožil s 500GB Maxtorem a bylo to podobný. Přístupový doby, sekání systému, pak se to zhoršovalo, bad sektory, špatnej smart, ... Teď defacto to samý, akorát bad sektory nejsou, SMART je v pohodě a jen ty rychlosti :(

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: út 11. leden 2011, 07:43 
Nováček
Nováček

Založen: 16. leden 2009
Nahoru
Ahoj, moje téma bylo zamknuto velmi milým moderátorem, tak jsem hážu odkaz. Prosím od odpověď do tohoto tématu :)
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=14&t=165920

Díky


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadny ?
PříspěvekZaslal v: út 11. leden 2011, 09:48 
Moderátor
Moderátor

Založen: 10. leden 2007
Bydliště: Vysocina - Jihlava
Nahoru
ten milej moderator sem ja. Aspon si trefil na spravne misto :)

podle SMATR to vypada ze HDD je sice starsi,ale mel by bejt ok.
muzes udelat test SMART programem HD Tune a poslat sem vysledky,nebo obrazek?
je prehlednejsi a lepsi nez to co si poslal ty :)

_________________
R7 1700 na vodě / 16GB DDR4 3200MHz / Vega 56 8GB / SSD Samsung m.2 EVO 500GB / X370 GAMING PRO CARBON


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadný? Sem dávejte výpisy ze SMARTu
PříspěvekZaslal v: st 12. leden 2011, 00:03 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Tak já zatím vyčistil prachovej filtr, teplota padla na 35°C a disk je trochu lepší. Grafy rychlosti se trochu srovnaly, ale záseky mám pořád, i když míň často a kratší.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 1x16 GB Crucial Ballistix Sport LT Red 2666MHz ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Logitech G910 Orion Spectrum ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Je disk vadný? Sem dávejte výpisy ze SMARTu
PříspěvekZaslal v: st 12. leden 2011, 00:36 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 22. duben 2004
Bydliště: Brno
Nahoru
Zkus zazálohovat systém (udělej image disku) a v jiném počítači udělej disku zero fill, mohlo by to zregenerovat povrch a pak image přenes zpět.

_________________
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 1449 příspěvků ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 73  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Jackal a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.