Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 22:40

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 41 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: čt 7. únor 2013, 12:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Pro běžného usera který se musí zeptat tak ne. Jinak až přijdu domu tak ti udělam benchmark třeba v AS SSD bencharku a uvidíš "rozdíl".


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: čt 7. únor 2013, 21:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. leden 2005
Bydliště: chotebuz
Nahoru
as ssd na ramdisku mi hodi 4428 bodu, coz je proti +-1000 na SSD docela skok :-)

podle me teda (slusne ssd + ramdisk) vs (ramdisk na vsechno) zas takovy rozdil nebude

_________________
FD202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718, NH-L9i, 2x8, 1050ti , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, missing gtx275/285


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: pá 8. únor 2013, 01:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Asi takhle...

Obrázek

Obrázek

Ale taky nesmíš zapomínat, že toto je rychlost RAM, = rychlost systému. Kdyby jsi měl disk tak rychlej, při čtení by byl CPU vyloadovanej jen tím co se hrne do ram. To už jsou hodnoty které klasickej SW nikdy nedovede využít. Můžu dát příklad, teleportace do davu lidí v Lineage2 (mmo hra) je dejme tomu z disku na 16 sekund, z SSD na 4 sekundy a z ramdrive na 3 než se vše načte. A to jsem musel editovat některé soubory na zmenšení prodlevy mezi loadováním objektů. Ten program prostě funguje stylem "až se načte tohle čti tohle" A neni připravenej na stav že co řekne "načti" tak už je hotovo", takže na to prostě neni ready. Proto ačkoliv je to 10x rychlejší než nej SSD, tak ehm... soft na to neni optimalizovanej. Ten rozdíl už pak prostě neni výraznej. Ramdisk je dobrej pro offload, na odklad věcí, něco kde se bude tvrdě furt dokola zapisovat, atd, aby toto nebylo na SSD což mu škodí. Tak já svůj ramdisk provozuji. Ale já mam 64GB Ram a když jdu hrát hru napřed jí hodim tam, aby pak bylo vše instant...

Ale i menší ramdisk, třeba jen 8GB velkej, hodil bych tam swap, tempy, browser cache a nechal ještě trochu místa na bordel co necheš aby byl ever a zanechal stopu na disku a aby s vypnutim PC navždy zmizel, což se občas taky hodí.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: so 9. únor 2013, 23:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
To DOC_ZENIT: Pěkné rychlosti. To je na SandyBridge-E s čtyřkanálovým řadičem? Jinak naprostý souhlas, že nejlepší je asi spouštět systém z SSD a Ramdisk používat buď na urychlení programů, které se do ramdisku narvou před spuštěním nebo pro temp. Swap nemá moc smysl do ramdisku rvát, protože se tím degraduje výkon, který by paměť jinak mohla mít. Něž to, tak raději 64bit systém bez omezené velikosti paměti na 16GB a swap úplně zrušit nebo maximálně nechat obligátní 1GB na ramdisku, aby systém neřval. Jediný systém, který má jakž takž smysl při fungování čistě z ramdisku jsou XP.

Některé programy se opravdu při puštění z ramdisku chovají podivně a jakoby přibržděně, ale obecně mi příjde, že hlavně při práci ve Windows a kancelářských nebo profi aplikacích komp výrazně ožije. Normálnímu smrtelníkovi ale bude stačit rychle SSD na SATA3 a bude taky spokojený. Komplet systém z Ramdisku je spíš alternativa pro lidi, kteří zvažují SSD do PCIe slotu a jiné extrémní řešení.

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: ne 10. únor 2013, 00:36 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ano, je to SB-E, 64GB ram, provozuju to ale jen 1066Mhz CL7. Rychlose ramdisku co nezměnila oproti klasickýmu SB do 1155, a jen maliliko oproti Nehalemu co jsem měl předtim. Rychlost ramdisku je u těchto systémů limitována CPU( výkon na 1 thread kterej obsuluje ramdrive), ne samotnou prostupností do RAM.

Swap tam mam, protože nic nebrzdí, dokud paměť nedojde tak se nebude aktivně používat, takže se nic neděje. Mam ho tam jen pro starej soft, kterej bez něj buguje (roller coaster tycon například) a taky proto že některé win32 aplikace co nejsou LAA dovedou pro svůj proces užrat max +- 1,6GB ram, ale naswapovat dovedou plnej prostor. Je to vesměs fuk, dobrý ale je že ten driver co používám umí PAE, takže s ním jde naadresovat nevyužitá paměť i pokud člověk má 32-bit OS. Já jsem na 64-bit přešel teprve loni kvůli zvukovce. A ten ramdisk ty 32-bit OS defakto držel nad vodou.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 10:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
Jo na 32bitových woknech je ramdisk pro swap asi nutnost. Můžu se zeptat co za ovladač používáš, že zvládá 64GB ram? Je zdarma nebo placený?

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 12:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Koukni na screen HDtune.

Ano je placený, má 2 verze a jen ta drašší dovede adresovat přes PAE v 32-bit OS.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: po 11. únor 2013, 17:11 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
ok díky moc. Já jsem byl hlavně zvyklý na freewarový Gavotte, ale tam PAE neběhá a Grub4Dos, který by právě mohl být taky schopný při startu vytvořit a naformátovat prázdný disk, nebo ho nahrát z obrazu. Tam PAE v 32 bitových woknech je ale, zase dělá problém nepodepsaný ovladač v 64bitovém systému :D. Nojo, za něco má smysl si připlatit :D. škoda jen, že botovatelný ramdrive se zpětnou zálohou před vypnutím počítače tuším nikdo komerčně nedělá a musí se to různě obcházet. Aspoň jsem to zatím nenašel.

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 11:33 
Nováček
Nováček

Založen: 04. říjen 2009
Nahoru
Mne po namapovani vhd/img do pameti v Grub4dosu mi Firadisk vytvari Ramdisk o stejne velikosti jako vhd/img, takze pri velikosti instalace 3GB mi zbydou 2 GB volne pameti pri instalovane 8GB RAM. Jel jsem podle karyonixova navodu: http://reboot.pro/topic/10234-read/
Ve VM se mi podle toho navodu naistaluje pouze Firadisk, ale ne Ramdisk po restartu. Potom namapuji windows vhd do pameti v Grub4dosu a Ramdisk se doinstaluje. Mohl bys nejak poradit?
Zkousel jsem Windows 7 x86 SP1 Home i Ultimate.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 13:49 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
Abychom si to ujasnili, protože nevím, jestli jsem tě pochopil správně. Máš 8GB RAM. Dole pro systém zůstanou cca 3,5GB, pak je nějaký prostor zabraný ovladači, biosem a podobným odpadem a nad tím máš zhruba 5GB, do kterých chceš dostat windows 7 32bit.

Takže vytvoříš přes widowsovský diskpart 8GB velký VHD virtuální disk, zformátuješ jako jeden oddíl a odpojíš. Následně ho připojíš do virtualního stroje, nainstaluješ windows 7, vypneš swap, hybernaci, promažeš temp, odstraníš pozůstatky po updatech a zkomprimuješ ho tak, že windows zabírá zhruba 3,5GB. Pak zpět v diskpartu pripojíš VHD obraz disku s nainstalovanými a konprimovanými windows 7 a zmenšíš velikost partition z 8 na cca 5GB, které se ti maximálně vejdou do horní části paměti. Celý VHD ale stále zůstává veliký 8GB. Pak pomocí dd přeneseš obsah změnšené partition do jiného VHD souboru, který má už jen 5GB, aby se vešel do horní paměti. Ten připojíš do virtuálního stroje místo původního 8GB velkého, normálně funguje, a potřebuješ do něj nainstalovat Firadisk pomocí té metody dvou virtuálních disků, před tím, než zkusíš nastartovat widnows z ramdisku a tady ti to někde fizne?

Celá instalace Firadisku probíhá ve virtuálním stroji. Kromě změnšeného systémové disku připojíš do virtuálního straje ještě druhý obraz, ve kterém máš ovladače, digitální certifikát, testovací obraz a zavedené Grub4Dos. Nastartuješ do windows, otevřeš si druhý disk a z něj nainstaluješ digitální certifikát a pak INF. soubor. Restartuješ virtuální stroj. Po restartu se dokončí instalace ovladače. Vypneš virtuální stroj a přehodíš v něm pořadí startování disků, tak aby jsi startoval z toho druhého instalačního obrazu. Pustíš virtuální stroj, před spuštěním Windows se ti pripojí 16MB ramdisk (musíš mít dost paměti vyhrazné pro Virtuální stroj) a pak se spustí windows 7 ve virtuálním stroji. Měli by najít ramdisk a připojit ho do systému. Takže ve virtuálním stroji budeš mít celkem tři disky. Systémový, instalační a 16MB ramdisk. Teprve až se tohle dokončí, vypneš virtuální stroj a můžeš zkusit při startu celého počítače zavést takto připravený 5GB velký obraz disku do horní části paměti (parametr Grub4Dos map --mem-min=4G)

Ten samý návod, jako má karyonix, je trochu upravený a popsaný ve třetím příspěvku tohoto vlákna ve variantě C. Instalace Firadisku do Windows 7 je v kapitole C.3. Opravil jsem tam překlep v názvu jednoho disku. Zkus si to projít a dej mi vědět, na čem přesně ses zasekl.

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 14:45 
Nováček
Nováček

Založen: 04. říjen 2009
Nahoru
Dik za rychlou reakci. Jsem rad, ze vlakno jeste zije :)
Mam upravene windows 7 ultimate, takze mi stacilo vytvorit 2,5GB VHD pres diskpart. Provedl jsem instalaci ve VM a z druheho VHD jsem nainstaloval Firadisk, certifikat jsem neinstaloval. Restartoval jsem VM, vymenil poradi disku ve VM a nabootoval pres Grub4dos, namapoval jsem do pameti 16MB vhd a po nabehnuti systemu se neinstaluje ramdisk, ale pamet vyhrazena ve VM je o 16MB chudsi. :)
Abych si overil, ze to neni orezanym Windows, zkusil jsem plnou verzi se stejnym postupem a stejnym vysledkem.
Pak jsem zkusil na realnem HW namapovat (neresil do ktere casti pameti) 2,5GB vhd s tim nainstalovanym firadiskem a po prihlaseni se doinstaloval Ramdisk. Pak se podivam do taskmanageru a v pameti je volne neco malo pres 2GB.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 16:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
Ok. Napadají mě tři věci.
1) digitální podpis je potřeba nainstalovat ještě před ovladačem.
2) po instalaci certifikatu a inf. souboru je potřeba ještě jeden restart než se prohodí pořadí bootovaní!
3) ramdisk nemá přiřazené písmeno a proto není vidět mezi disky. To se dá prověřit ve správě disků.

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 18:12 
Nováček
Nováček

Založen: 04. říjen 2009
Nahoru
Ted jsem sice na notebooku, kde mam pouze 5GB RAM, ale da se to prezit, kdyz vhd ma jen 2,24GB. Ve VM se mi podarilo pripojit 16MB vhd jako disk G. Chtelo to ten restart navic. Ted tedy bezim na Windows v RAM, ale nevim, jestli tedy nenastala kolize pismen, kdyz mam na fyzickem disku vice oddilu, nez ve VM. Jeste jsem si prepocital jednotlive casti pameti, pouzitelne bloky jsou o velikosti 2048M a 2973M. Takze to VHD pouziva ten nejvetsi blok + RAM a ty 2GB jsou nevyuzite?
Tady je screen z aktualni plochy, kde je videt, ze system muze vyuzit jen 674MB RAM.
Příloha:
Untitled.jpg


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 20:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
Win 7 co maji jen 1,7GB? Wow!

Jinak s pamětí je to složité, protože je tam vždy blok, ve kterém je kde co z biosu. To, co je před ním je obvykle ponecháno pro systém a to co je za ním se dá použít pro ramdrive. Bohužel 5GB je dost atypických. Obvykle je ten předěl těsně před 4GB, takže se dá pomocí příkazu min=4GB Grub4Dos říct, kam s ramdiskem.

Předpokládám, že ten 3GB blok je na začátku a do 2GB se ten disk nevejde. Takže ramdisk se nacpe tam kam to jde, a pro 32 bitový systém pak zbude to do 3GB. Kdyby byl disk menší a vešel se nahoru, tak bys měl 3GB systémové paměti.

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 20:44 
Nováček
Nováček

Založen: 04. říjen 2009
Nahoru
Tak alespon ze na desktopu to pobezi. Na notebooku mi asi nezbyde nic jineho nez komprese a dat to do horni casti. Protoze takhle bezi jen 2 zalozky chromu a je to tak akorat, ale za to vse plynule :)
Jinak mas odzkousene i 64bit verze? A dalsi otazka, pokud bych na PC s 16GB RAM nevyplnil komplet horni cast pameti, bude i ta volna cast z horni casti prirazena systemu jako volna pamet?


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: út 10. červen 2014, 20:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
64 bit wokna mají problém s certifikací Firadisku, protože ten ovladač není digitálně podepsaný. Taky jsou výrazně větší a když jsem je testoval, tak s 8GB paměti to nebyl žádný zázrak. A jsem obecně zvědavý, jak se ti osvědčí windows 7, protože mají tendenci hodně věcí instalovat až při vypnutí, takže v okamžiku, kdy už ramdrive nemůžeš uložit.

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2014, 14:05 
Nováček
Nováček

Založen: 04. říjen 2009
Nahoru
Ja jsem ten system spis chtel jako takove lepsi LiveWindows, takze krom ovladacu uz nic instalovat nebudu :) Jeste by se hodil nejaky ten navod na native boot pro ostatni verze Windows 7.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2014, 15:00 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
thorgal napsal:
64 bit wokna mají problém s certifikací Firadisku, protože ten ovladač není digitálně podepsaný. Taky jsou výrazně větší a když jsem je testoval, tak s 8GB paměti to nebyl žádný zázrak. A jsem obecně zvědavý, jak se ti osvědčí windows 7, protože mají tendenci hodně věcí instalovat až při vypnutí, takže v okamžiku, kdy už ramdrive nemůžeš uložit.

Můžeš použít:

http://fyyre.ivory-tower.de/

Bez problémů odstraní driver dignature enforcement z win7 64. Používám už roky.


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2014, 15:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 25. červen 2008
Bydliště: Zlín, ČR
Nahoru
To Ben: Bootování ostatních systémů zvládá Grub celkem bez problémů. Stačí přidat pár položek do menu.

To DOC_ZENIT: Jasný, ale to u ramdrive řeší tu nejmenší komplikaci :D.

_________________
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC


 Profil  
 Předmět: Re: Grub4Dos - bootovatelný ramdrive s rychlostí 1700MB/s
PříspěvekZaslal v: st 11. červen 2014, 18:44 
Nováček
Nováček

Založen: 04. říjen 2009
Nahoru
A nemusi byt nahodou to VHD defragmentovane, kdyz nepouziju --mem prikaz?
No a pro srovnani s ramdiskem od SoftPerfect a Firadisku takovy benchmark. Ani nejak nejde o ty ,,vysoke hodnoty'' jako o ty rozdily. Vlevo na obrazku Firadisk a vpravo SoftPerfect.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 41 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 9 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.