Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 17. listopad 2019, 15:58

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 97 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 30. srpen 2016, 16:08 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
tak ještě update. v CZC mi disk vzali v pohodě zpátky, jen dneska mi mezi řečí technik řekl, že na něm byla znát opravdu velká rána, takže někde někomu nejspíš spadl nebo s ním fláknul. takže nejspíš byl načatej a teď jen doumřel. RIP.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: st 31. srpen 2016, 17:55 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak je to Seagate žejo, tam je jich už 1/3 z výroby "načatá". :P


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: st 31. srpen 2016, 19:27 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jo, to by sedělo :lol: nicméně, 8TB Desktop HDD je bez problémů naplněný, divné zvuky se nekonaly, hlučnost musím ještě porovnat, zatím mi běží současně 9 harddisků v tiché skříni, takže dokážu odhadnout prdlajz, až to poruším a část vyhážu ven, bude to reprezentativnější. mám možnost i přímo porovnat 8TB Desktop a 8TB Archive, pokusím se k tomu něco říct. už teď vím, že rozdíl je v přístupové době při browsení obsahu - klasický PMR disk zobrazuje obsah celkem instantně, SMR má mírné zpoždění při browsení složek, kde člověk dlouho nebyl (ale je to max sekunda, takže nic otravujícího).

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: ne 23. říjen 2016, 18:15 
Nováček
Nováček

Založen: 10. únor 2013
Bydliště: Kolín
Nahoru
Hele nestrašte s tím Seagatem.

Zítra mi má přijít 10 Tb Iron Wolf na který chci naházet domácí videa a fotky za poslední roky.

V recenzích vycházel bezproblémově.


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 25. říjen 2016, 12:07 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
Ake strasenie. Disky proste odchadzaju a jedno aka znacka alebo model. Mat data v jednej kopii je proste hazard.


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: po 13. únor 2017, 18:00 
Nováček
Nováček

Založen: 19. leden 2014
Bydliště: Usti nad Orlici
Nahoru
Tak po roce pouzivani musim rict, ze disk je stale v dobrem stavu a svemu nazvu vcelku odpovida, tedy "archive". Pristupova doba je krapet s prodlevou.. nicmene tu sekundu navic cloveka nezabije...
Zvuky v norme, zadne cvakani nic..
Za 6 tisic 8TB dobra koupe, skoda, ze ted jsou lehce drazsi.


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: po 13. únor 2017, 18:05 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
ano, i u mě frčí bez problému, ceny šly bohužel dost razantně nahoru.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 4. červenec 2017, 11:51 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
aktuálně ceny zase klesly pod 6000 s DPH. tak jsem vzal další kousek, má už nový firmware AR17, byť se jedná pořád o ten původní model ST8000AS00002. chová se způsobně, i ty dropy při dlouhodobějším zápisu jsou o něco menší.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 4. červenec 2017, 12:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2007
Nahoru
taky jsem koupil, model i firmware dtto, chovani jak je zde popsano pro novy firmware. Akorat jsem zjistil po nakopirovani cca 4TB dat, ze asi osm souboru melo poskozeny cca 1B (kontrola porovnanim). Jestli to vzniklo pri prenosu, nebo zapisu, nebo naslednem cteni neni jasne. Tipuji na prenos/zapis, protoze disk nehlasi ve smartu unrecoverable errors (ani zadne jine chyby), coz by pri selhani ecc mechanismu hlasil.
Takze vsem doporucuji ulozena data ihned zkontrolovat.

_________________
MB: Asrock Z370 Taichi CPU: Core i7-8700K cooler: Scythe Yasya RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL17 G.Skill TridentZ, VGA: Zotac 2080 Ti AMP SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS, Intel 320 300GB, HDD: 2x3TB Toshiba, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: Silverstone Fortress FT-02 v2012 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Roccat Kave XTD 5.1 analog, OS: Win10/64 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 4. červenec 2017, 12:27 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jak to kontroluješ? folder sync v Total Commanderu je použitelný? rozdíl byl ve velikosti, nebo byl odlišný byte ve stejně velkém souboru?

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 4. červenec 2017, 12:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2007
Nahoru
Obe slozky mely stejny obsah, stejna velikost souboru, odlisny B, kontrolovano CDCheck, ale poslouzi cokoliv. Poskozene soubory pak manualne TC.

_________________
MB: Asrock Z370 Taichi CPU: Core i7-8700K cooler: Scythe Yasya RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL17 G.Skill TridentZ, VGA: Zotac 2080 Ti AMP SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS, Intel 320 300GB, HDD: 2x3TB Toshiba, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: Silverstone Fortress FT-02 v2012 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Roccat Kave XTD 5.1 analog, OS: Win10/64 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: st 5. červenec 2017, 09:08 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
OK, prověřím to pro zajímavost taky. cca 7TB se zapsalo bez problému, dropy byly menší, je fakt že jsem po minulých zkušenostech radši omezil rychlost na 100MB/s. zatím mám prověřeno cca 1,5TB a bitové rozdíly nevidím. zatím.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: čt 6. červenec 2017, 05:34 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
otestováno. ze 7TB 100% v pořádku, nula odlišných bytů. problém u tebe nejspíš způsobilo něco jiného.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: čt 6. červenec 2017, 10:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2007
Nahoru
Tipuju ten Marvell radic, na kterym je to poveseny. Jsem rad ze se tech 8TB vubec dopocital. Asi mu nedelaj dobre ty lagy pri zapisu.

_________________
MB: Asrock Z370 Taichi CPU: Core i7-8700K cooler: Scythe Yasya RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL17 G.Skill TridentZ, VGA: Zotac 2080 Ti AMP SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS, Intel 320 300GB, HDD: 2x3TB Toshiba, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: Silverstone Fortress FT-02 v2012 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Roccat Kave XTD 5.1 analog, OS: Win10/64 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: čt 6. červenec 2017, 10:49 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jo, může bejt. u mě jsou oba disky pověšený na ICH8R.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: čt 6. červenec 2017, 14:38 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2006
Nahoru
Chtěl jsem napsat, že data může náhodně mrvit i síťovka, mám s tím čerstvou zkušenost, ale hnizdo to asi má přímo v PC a ne v NASu.
Pomohlo u té síťovky vypnout "task offload", ať už to znamená cokoliv.


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2017, 07:46 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
i s druhým kouskem spokojenost, šlape jak má. jen mě stejně čeká ještě koupě klasický PMR... nejspíš zase sýgejt Ironwolf (tj. obdoba WD Red, jen sympaticky levnější). tenhle Archive prostě nejde používat jako běžnej disk... cena je krásná, ale pokud na tom disku je hodně složek, ke kterým člověk náhodně přistupuje (typicky - roztříděné fotky, hudba, seriály a já nevím co ještě), tak hodně rychle začne lézt na nervy prodleva při přístupu tam, kde jsem dlouho nebyl. chová se to "jakoby" hlavičky usnuly, je to samozřejmě nesmysl, ale prostě jdete do nějaké složky kterou disk "jakoby" nemá uloženou v krátkodobé cache, Total Commander se na chvíli zamyslí a zobrazí okýnko "připojování k úložišti", jako kdyby to hledal někde na síti.
to není nic proti tomuhle disku - tahle technologie prostě je inzerována a určena jako archivní, s tím že člověk to občas zapne, naleje tam data a zase vypne. při běžném provozu to má svoje mrzutosti, ale opakuju znovu, že to na něj není určené :)

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2017, 07:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2007
Nahoru
zombux napsal:
chová se to "jakoby" hlavičky usnuly, je to samozřejmě nesmysl


Jsi si jisty? Podle load/unload/retract cyklu disk usina dost casto. Navic ani SMR disky nemaji zadnu duvod delat cache na cteni. Cteni probiha uplne stejne jako u normalniho disku, cteci hlavicka je malinka. Dokonce diky vysoke hustote dat je kontinualni cteni a to i random asi nejrychlejsi, co jsem u desktop plotnace zatim videl.

_________________
MB: Asrock Z370 Taichi CPU: Core i7-8700K cooler: Scythe Yasya RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL17 G.Skill TridentZ, VGA: Zotac 2080 Ti AMP SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS, Intel 320 300GB, HDD: 2x3TB Toshiba, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: Silverstone Fortress FT-02 v2012 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Roccat Kave XTD 5.1 analog, OS: Win10/64 Pro


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2017, 08:02 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
no, jasně že nejsem, ale předpokládám to - vzhledem k tomu, že po disku normálně "surfuju" a přístup je OK když jdu tam kde to disk čerstvě zobrazil, a pak chci jít v souborové struktuře jinam, kde jsem ještě nebyl, a disk se na chvíli zamyslí. kdyby hlavičky usínaly, předpokládal bych že vždycky když na disk přistoupím, tak se zamyslí bez ohledu na to kam chci jít, a pak jede pořád, taky bez ohledu na to kam kouknu.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Seagate Archive 8TB - zkusenosti s provozem? - divné zvu
PříspěvekZaslal v: út 25. červenec 2017, 08:06 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2007
Nahoru
budu to taky sledovat. u mne mi zatim pripada, ze tohle probouzeni nastava jen po delsi dobe, kdyz se na disk neleze.

_________________
MB: Asrock Z370 Taichi CPU: Core i7-8700K cooler: Scythe Yasya RAM: 32GB 2x16 DDR4-3600 CL17 G.Skill TridentZ, VGA: Zotac 2080 Ti AMP SSD: Samsung 960Pro 1TB + EK-M.2 HS, Intel 320 300GB, HDD: 2x3TB Toshiba, 8TB Seagate SMR, 2x12TB HGST DC HC520 - RAID1, Optical: LG BH16NS55 BR-RW , Mouse: Roccat Kone XTD Keyb.: Logitech G15+G13+F710, Case: Silverstone Fortress FT-02 v2012 PSU: Seasonic Platinum 860W SS-860XP2, Monitor: Asus PG27UQ, Repro: Logitech Z-5500, Headset: Roccat Kave XTD 5.1 analog, OS: Win10/64 Pro


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 97 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.