Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 2. březen 2021, 18:45

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 19. prosinec 2017, 00:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Dobrý den.

Vzal jsem si z ALZY na skoušku jejich PC sestavu a chystám se ji vrátit.
Oni požadujou zboží uvést do původního stavu. Původní stav byl PC bez operačního systému.
Ja nainstaloval WIN10. Takže teď musím uvést HDD do původního stavu.
Jsem laik a vůbec nevím jak to udělat, poradíte? díky


 Profil  
 Předmět: Re: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 19. prosinec 2017, 00:17 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. prosinec 2006
Bydliště: Praha - Vinohrady
Nahoru
Spustit znovu instalaci windows, doklepat se až ke kroku s výběrem oddílu, tam všechny oddíly odebrat (případně i vytvořit nový a naformátovat) a instalaci zrušit. Pak reset CMOS pomocí jumperu, nebo tlačítka na desce, nebo pokud se s tím nechceš moc crcat, tak jen obnovit defaultní nastavení.

_________________
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 1,5GB + WD Green 2,5GB + WD Red 4TB + WD Red 8TB ; CASE: Lian-Li PC-7FNW ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Sony VAIO F11M1E ; CPU: Intel Core i5 2,4GHz ; GPU: nVidia GT330M 1GB ; DDR3: 2x4096MB 1066MHz ; HDD: Samsung SSD 840 EVO 120GB; FullHD


 Profil  
 Předmět: Re: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 19. prosinec 2017, 00:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
Bez_n1ck napsal:
Pak reset CMOS pomocí jumperu, nebo tlačítka na desce, nebo pokud se s tím nechceš moc crcat, tak jen obnovit defaultní nastavení.


No sem laik, takže ani nevím co je CMOS? ale asi to bude jumper na disku ale ja nemůžu PC rozmontovávat.

Obnovit defaultní nastavení - to vůbec nevím co tím myslíš?

Nejde nějaký prográmek nabootovat z CD mechaniky a disk uplně vrátit do továrního nastavení?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 19. prosinec 2017, 01:37 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Měnil jsi něco v BIOSu? Ne? Akorát máš default nastavení. Nebo Ano? Pak se v nejnebezpečnějším nejspíš orientujeme a jistě najdeš i volbu pro default nastavení. Vymazání dát již popsal beznick, prostě znovu instalaci a tam disk zformátovat.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 19. prosinec 2017, 02:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
PKBO napsal:
Měnil jsi něco v BIOSu? Ne? Akorát máš default nastavení. Nebo Ano? Pak se v nejnebezpečnějším nejspíš orientujeme a jistě najdeš i volbu pro default nastavení. Vymazání dát již popsal beznick, prostě znovu instalaci a tam disk zformátovat.


v BIOSu sem nic neměnil, ten disk bude nejlepší formátovat asi WIN10 instalačkou? tam mi to najde všechny oddíly? ale kdy to přerušit aby na disku nezůstaly žádná data?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 19. prosinec 2017, 02:51 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Při instalaci si přeci vybiras, kam se má co nainstalovat, tak v té tabulce s výběrem disků prostě uděláš formát, nebo odstranis oddíly, to úplně stačí.

_________________
HWBOT PROFIL Facebook OC PROFIL Crypto Binance 20% doživotní Payback


 Profil  
 Předmět: Re: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 19. prosinec 2017, 03:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
PKBO napsal:
Při instalaci si přeci vybiras, kam se má co nainstalovat, tak v té tabulce s výběrem disků prostě uděláš formát, nebo odstranis oddíly, to úplně stačí.


Jj udělám to jak říkáš,dík za radu.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak uvést Hard disk a bios do původního stavu?
PříspěvekZaslal v: út 2. leden 2018, 23:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 17. prosinec 2004
Bydliště: Ostrava
Nahoru
PKBO napsal:
Při instalaci si přeci vybiras, kam se má co nainstalovat, tak v té tabulce s výběrem disků prostě uděláš formát, nebo odstranis oddíly, to úplně stačí.

Udělal jsem to takhle odstranil oddily vytvořil jeden celý ten zformátoval a zase vše odebral.
Dík za odpověď


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.