Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 17. listopad 2019, 16:07

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Nový disk SSD - padání Windows
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2018, 13:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2005
Bydliště: Krnov
Nahoru
Zdravím, potřeboval bych poradit. Do svého starého PC (NF4, Athlon 64 X2) jsem koupil disk Crucial MX500, klasický WD dosluhoval a od ssd jsem si sliboval zrychlení, což se více méně potvrdilo, takže potud spokojenost. Bohužel prakticky hned od instalace se začalo objevovat nepravidelné padání Windows 7, nejprve jednou za několik dní, postupně v kratších a kratších termínech. Pokaždé pak při restartu najela kontrola disku, oprava vadných sektorů a poté došlo ke spuštění Windows, až jednou se prostě nespustily. Provedl jsem tedy přeinstalaci, v té chvíli již přímo na Windows 10, chvíli byl klid, myslel jsem si, že vyřešeno, ale nyní opět stejná písnička, padání a stále častěji, někdy se zprávou Memory management, nebo tak nějak. A opět už naposledy málem nenajely. Mám samozřejmě podezření, že na vině je onen nový ssd disk. Jednak to začalo dělat po jeho instalaci, ale hlavně se mi teď i stává, že když stahuji nějaký větší soubor, archiv rar, nejde poté rozbalit, s hláškou "soubor je poškozen". Přitom ten stejný soubor v jiném PC stáhnu v pohodě. Problém s pamětí (kdy mi toto kdysi dělalo taky) jsem vyloučil, nechal jsem je otestovat přes noc a bez jediné chybičky. Přijde mi, že při zápisu na disk dochází k chybám a u systémových souborů to časem vede k pádu Windows. Bohužel nevím, jak toto vyřešit, nebo alespoň otestovat, abych mohl disk případně vyreklamovat, je samozřejmě v záruce. Použil jsem program HD Tune, ale ten nic nenašel, Health hlásí všechno OK, stejně tak Error test. Bechmark na zápis nemohu udělat, protože mi to hlásí "Writing is disabled". Nevím moc, jak dál postupovat, jak zjistit, kde je chyba, prosím poraďte.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový disk SSD - padání Windows
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2018, 13:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
Nejsem si jistý, ale funkcionalita nForce 4 čipsetu s novým SSD, kde je řadič stavěný na trochu jiný přístupy, plus tam bude tak sata150, nefungující TRIM, možná i SMART, jen odhaduji, nevyděl bych to osobně na špatný SSD, jako spíše použití ultra starého čipsetu, který byl už v té době hrůza.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: Nový disk SSD - padání Windows
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2018, 14:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Diska mas ted dobrej a muzes vymenit i ten zbytek komponent na něco modernějšího.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový disk SSD - padání Windows
PříspěvekZaslal v: čt 1. listopad 2018, 15:06 
Nováček
Nováček

Založen: 03. září 2015
Bydliště: Liberec
Nahoru
Ještě vyzkoušej přímo od Crucialu Storage Executive. Je to přímo od výrobce. Kontrola disku a prozkoumání SMARTU.
Poškození raru, jak popisuješ, opravdu dělá, když nesedí kontrolní součty, taky se mi stávalo, ale vždy za to mohla klasická plotna s vadnými buňkami.
Co hlásí Win v prohlížeči události...chyby před neočekávaným vypnutím?

_________________
Ryzen 2600X@4,2GHz, Asus Crosshair VII Hero, Asus ROG Strix Gaming RX Vega 56 O8G, Crucial Ballistix Elite 16 GB (2x8 GB), CL16, 3466MHz, Samsung 970 Pro 1TB NVMe M.2 SSD, Corsair Hx850, FractalDefine R5, Win 10


 Profil  
 Předmět: Re: Nový disk SSD - padání Windows
PříspěvekZaslal v: po 5. listopad 2018, 21:27 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nforce 4 nepodporuje AHCI, k diskům přistupuje v IDE modu. Jedná se tedy na 90% o nekompatibilitu se kterou nic neuděláš, leda zkusit SSD s jinym řadičem.


 Profil  
 Předmět: Re: Nový disk SSD - padání Windows
PříspěvekZaslal v: út 6. listopad 2018, 08:35 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 06. leden 2009
Bydliště: Cheb
Nahoru
ToxicTears napsal:
Nejsem si jistý, ale funkcionalita nForce 4 čipsetu s novým SSD, kde je řadič stavěný na trochu jiný přístupy, plus tam bude tak sata150, nefungující TRIM, možná i SMART, jen odhaduji, neviděl bych to osobně na špatný SSD, jako spíše použití ultra starého čipsetu, který byl už v té době hrůza.

_________________
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: R7 3700X|X470 Taichi|16GFlareX@3600CL14|5700XT|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB/Bykski|SimRacing Seat///PC2: G4560|Z170Gaming7 EK|8G2133|20TB///NAS: Synology 1515+


 Profil  
 Předmět: Re: Nový disk SSD - padání Windows
PříspěvekZaslal v: út 6. listopad 2018, 09:28 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 02. červen 2005
Bydliště: Krnov
Nahoru
Bylo mi samozřejmě jasné, že ten disk, na tak starém stroji, nebude naplno využívat svůj potenciál, ale zlepšení oproti klasickému disku i tak přijít mělo a to se potvrdilo. S problémy při zápisu jsem samozřejmě nepočítal, podle toho, co jsem se dočetl na internetu, by měl ssd disk zapojený jako IDE fungovat naprosto standardně, tedy bez chyb. Jediné, čeho jsem se v době instalace obával, bylo jeho rozpoznání v biosu, to prý občas nešlo, ale s MX500 úplně v pohodě. Proto to moje prvotní nadšení a následná nespokojenost a podezření na špatný disk. Upozornění na možné problémy s kompatibilitou nicméně byly navedením tím správným směrem.

Našel jsem toto fórum: https://www.win-raid.com/t15f37-NVIDIA- ... a-Win.html

Kde se týpek tímto problémem neustále zabývá a nabízí řešení. Mě pomohly dvě věci. Jednak připojení disku na SATA1 konektor, podle dřívějších informací měly být disky připojeny na SATA 3 a 4, ale zjevně to platilo právě jen pro ty klasické. A hlavně stažení a instalace jeho vlastních, resp. upravených ovládačů. Od té chvíle chyby při zápisu zmizely, stáhl jsem teď hru, RAR 50GB, bez jediné chybičky.

Takže díky moc všem.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 7 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.