Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 17. listopad 2019, 17:01

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 206 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Něco výkonějšího místo Synology 216 J
PříspěvekZaslal v: ne 17. únor 2019, 23:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
WiFi je dobra jako doplněk ke kabelu pro zarizeni, kde to ma smysl a jsou mobilni. Prohlásit, ze wifi nahradi kabel je hodne odvazne. Zaklad je natahat strukturovanou kabelaz idealne do kazde mistnosti (asi mimo zachoda a koupelny).


 Profil  
 Předmět: Re: Něco výkonějšího místo Synology 216 J
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2019, 07:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Sorry za trošku menší OT, ale tak nějak jste se k tomu sami dostali.

Mám docela prostorný dům a řešil jsem zasíťování skrze wifi. V každé místnosti mám minimálně 1x natažený kabel CAT5E a v současné době používám:
https://www.czc.cz/mikrotik-routerboard ... 84/produkt

Půda - 18m2
4.NP - 60m2 terasa, 60m2 2 pokoje + chodba
3.NP - 120m2 byt (velké 2+1) - mikrotik osazen ve vzdálenějších pokojích + v kuchyni ještě přidán router https://www.alza.cz/netis-wf2780-d4473618.htm
2.NP - 120m2 byt (velké 2+1)

Chtěl bych nějaké řešení, abych měl pokrytí všude na jedné wifi. Líbilo se mi řešení od mikrotiku, který se tvářil jako jedna síť, ale nešlapalo to úplně dle mých představ, proto jsem přidal NETIS. Je to o poznání lepší, přesto bych rád do budoucna jednu stabilní Wifi síť s pokrytím všude.

Je možnost jak napájení z racku, tak i zařízení, které dám na požadovaném místě síťového kabelu do zásuvky.

Cena - čim míň, tím líp. Jsem pro nejlepší poměr cena / výkon. Když to bude stát za to a bude to mít opodstatnění, tak i víc.

_________________
PC1: 9900K, Extreme 4, 16GB 3,6 Tridentz, 500GB EVO 850, 2080 X Trio, Fractal R6, Acer Predator XB271HUbmiprz
HTPC2: 8600K, Z370-I Strix, 16GB 3,2 HyperX, 120GB ADATA, 1050 Ti GamingX, Fractal Nano S, MG248Q
https://www.twitch.tv/shamp1x
ignore: renek1


 Profil  
 Předmět: Re: Něco výkonějšího místo Synology 216 J
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2019, 08:54 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 29. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkousel jsem taktez Mikrotik, Jejich CAPsMAN - Connected Access Point`s MANager, kdy se jedno z zarizeni zvoli jako hlavni, ostatni se nastavi tak aby prebirali konfugiuraci. Je tedy pravda ze uz je to davno co jsem to testoval, ale uz jen to spravne zprovoznit byla docela drbacka - je mozne ze nyni uz je to lepsi, ale...

Nakonec jsem vymenil za Ubiqiti UniFi, ktere je v tomto smeru mnohem vice uzivatelsky privetive A postupne si postavil celou sit - wifi: 2x UAP-AC Pro, switch USW-8-60W, router USG 3P. Kontroler bezi na NAS jako Docker kontejner, je ale mozne jej provozovat i na PC, v cloudu/hostingu nebo na specializovanem HW primo od Ubiqiti. Pro male instalace, pokud nejsou potreba pokrocile funkce postaci i nastaveni z telefonu.


 Profil  
 Předmět: Re: Něco výkonějšího místo Synology 216 J
PříspěvekZaslal v: po 18. únor 2019, 09:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 05. leden 2005
Bydliště: Kadaň
Nahoru
Já jsem docela pohodlnej na nějaký nastavování. Mám rád věci, který zapojím, jednou nastavím a funguje to tak jak má. Docela mě zaujalo tohle:
https://www.czc.cz/tp-link-deco-m5-3-je ... 86/produkt

Ale nevím jak moc to bude fungovat. Defakto něco podobného už mám, ale moc to nejede. Nastavoval to člověk, kterej tomu rozumí. Mám 24 portovej Switch od Mikrotiku. Nerad bych vyhodil dalších X tisíc abych zjistil, že to prostě nejede.

_________________
PC1: 9900K, Extreme 4, 16GB 3,6 Tridentz, 500GB EVO 850, 2080 X Trio, Fractal R6, Acer Predator XB271HUbmiprz
HTPC2: 8600K, Z370-I Strix, 16GB 3,2 HyperX, 120GB ADATA, 1050 Ti GamingX, Fractal Nano S, MG248Q
https://www.twitch.tv/shamp1x
ignore: renek1


 Profil  
 Předmět: Re: Něco výkonějšího místo Synology 216 J
PříspěvekZaslal v: pá 19. duben 2019, 07:39 
Nováček
Nováček

Založen: 07. červen 2007
Nahoru
Igoreso napsal:
Mohu doporucit:
https://www.qnap.com/cs-cz/product/ts-6 ... s/hardware

Driv jsem mel 2x synology,posledni byl 1511+
Presel jsem na qnap kuli parametrum,vykonu a cene.
Ten co ted mam jsem koupil za 19 999kc.
4x 1Gbit lan, moznost pridat 10Gbit.
Cpu neutahas,pamet rozsiris levneji, system mam na ssd ( 2x m.2 primo na desce)..

Jde tam i doplnit grafika a mit z toho plne multimedialni centrum.

Delam na tom praci, 3kamery, 4k videa pro 3tv a pod.

Zalozni zdroj je nutnost. Kdyz vypadne proud,muze to poskodit spubory, system a pod. Ale staci cokoliv levneho,jen aby se stihl nas regulerne vypnout.


Zdravím, přečetl jsem si diskuzi a je vidět že tomu rozumíte. Mám na vás pár otázek. Taky uvažuji o koupi nasu QNAP TS-673-4G, to co máte vy. A ted dotazy:

1) Píšete, že kupujete Nas na 10-12 let dopředu, vydrží to ten zdroj? Běh nasu 24/7 musí být záhul.
2) Systém a aplikace máte na ssd, proč je máte v Raid 1 ?
3) Jak je nas hlučný, budu ho mít v místnosti, kde budu spát, zatím není jiná možnost.
4) Je možné si koupit pouze 1 HDD a pak například další 2 a vytvořit z toho Raid 5 bez ztráty dat z prvního disku?
5) Co byste doporučil za HDD chci 8-10 TB - postupně dokupovat.
6) Ted mám Synology 215j a armem a magnetickými hdd, když chci něco nastavit/vytvořit složky je to věčnost. S Qnapem a ssd(system) bude odezva okamžitá?
7) Vy máte ted 6x8TB, to máte pole v Raid 5?

Děkuji za odpovědi.

_________________
CPU: Intel Core 2 Duo E7300, 2.66 GHz, s.775, BOX RAM: 4GB 4x1GB DDR2 6400(800Mhz)MB: Gigabyte EP43-DS3L, Intel P43 VGA: Powercolor HD 4830 512MB GDDR3 (256bit), PCI-E, HDMI/DVIZdroj: Fortron SAGA+ 450W HDD: Seagate Barracuda 1TB,250GB,160GB,500
Zvukovka: Asus Xonar DX/XDOS:primar Win 7 64-bit Ultimate CZ secondary Win XP SP3 CZ


 Profil  
 Předmět: Re: Něco výkonějšího místo Synology 216 J
PříspěvekZaslal v: pá 19. duben 2019, 16:21 
Moderátor
Moderátor

Založen: 10. leden 2007
Bydliště: Vysocina - Jihlava
Nahoru
Ano
Ochrana dat,nastaveni a pod.
V pohode.
Ano
Seagate iron wolf pro
Ano
Ano

_________________
R7 1700 na vodě / 16GB DDR4 3200MHz / Vega 56 8GB / SSD Samsung m.2 EVO 500GB / X370 GAMING PRO CARBON


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 206 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: pbjun a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.