Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 3. březen 2021, 10:00

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: so 17. srpen 2019, 15:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. září 2012
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Mam taky zvlastny problem...potrebujem urobit presnu kopiu SSD s Win 10 aj programami na druhe SSD. Pouzil som klonovanie Macrium Reflect. Vsetko prebehlo ok, povodne SSD s Win som vybral z PC, v biose nastavil Boot z toho noveho naklonovaneho a nic...hadze mi to chybu pri spusteni PC

niesom odbornik ale co sa mohlo pokazit? Ved som vytvoril presnu kopiu jedneho disku na druhy a chcel som spustit Win na tom istom PC :?: Podotknem ze Win mam normalnu krabicovku nie OEM

Mate nejaku radu?

_________________
CPU: i7 8700k@4.8Ghz GPU:Palit RTX 3070 GamingPro OC MB: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON SSD: GIGABYTE AORUS RGB M.2 NVMe SSD 512 GB, RAM: HyperX 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Predator Series PSU: Super Flower Golden King 1kW, LCD: 27" Acer Predator, 1440p, 165Hz, G-sync


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: so 17. srpen 2019, 17:50 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 16. prosinec 2009
Bydliště: SVK - Košice
Nahoru
a ta chyba je aka ?
skus urobit skusku a to vratit povodny SSD a odpojit vsetky ostatne disky ci stale nabootujes

_________________
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1909 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S20+
Time Spy: 11 610


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: so 17. srpen 2019, 23:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. září 2012
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Jj, to funguje, islo mi o to ze som chcel spravit klon, povodne ssd zformatovat a fungovat na tom druhom. Skusim este iny program.

_________________
CPU: i7 8700k@4.8Ghz GPU:Palit RTX 3070 GamingPro OC MB: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON SSD: GIGABYTE AORUS RGB M.2 NVMe SSD 512 GB, RAM: HyperX 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Predator Series PSU: Super Flower Golden King 1kW, LCD: 27" Acer Predator, 1440p, 165Hz, G-sync


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: ne 18. srpen 2019, 08:55 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Hodil by se obrazek ze Spravy disku, ale takhle to vypada bud na chybejici oddil(-y) v cili klonovani nebo nespravny zaznam v BCD. Tedy nic, co by se nespravilo s instalackou.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: ne 18. srpen 2019, 14:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. září 2012
Bydliště: Slovakia
Nahoru
Dakujem za rady, uz som to poriesil inak. Chcel som to povodne ssd dat otcovi ale nakoniec som mu dal to druhe kde som chcel spravit klon a je po probleme :-D

_________________
CPU: i7 8700k@4.8Ghz GPU:Palit RTX 3070 GamingPro OC MB: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON SSD: GIGABYTE AORUS RGB M.2 NVMe SSD 512 GB, RAM: HyperX 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Predator Series PSU: Super Flower Golden King 1kW, LCD: 27" Acer Predator, 1440p, 165Hz, G-sync


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 16:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. březen 2010
Bydliště: Bratislava
Nahoru
ahojte, v pracovnom pocitaci mam obycajny hdd s win7, ale sef mi tam nechce dat ssd, aby nemusel preinstalovavat system a vsetky apky atd., date mi prosim nejaky navod ako ten disk proste naklonovat, aby s tym nebola ziadna dalsia praca a vsetky apky a siet fungovali ako teraz?


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: út 5. květen 2020, 17:15 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Citace:
aby s tym nebola ziadna dalsia praca a vsetky apky a siet fungovali ako teraz?

Presne tak klonovani funguje. Navod najdes u kazdeho programu.
Obecne nabootujes z nejakeho media ten klonovaci program a v nem vyberes zdroj, cil a potvrdis.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: st 5. srpen 2020, 19:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. leden 2010
Nahoru
Tohle resi prece jediny sw a to Acronis, postup je ze zapojis na kabel napr ssd, provedes klon.
Je jedno zda v PC je treba HDD 500GB a ssd ma jen 256gb.
Nasledne musis idealne to ssd kde je ten klon prehodit pak na sata kabel, presne na dany port kde bylo to hdd.
Funguje to, vyzkouseno.

_________________
Win 7 64 EN a Win10, Core i5-750@4Ghz-OC, SSD Samsung 840 Pro 256GB, SSD Crucial MX500 2TB, Toshiba x300 5tb + Seagate Barracuda 7200.14 2TB 7200ot + WD Caviar Black 1TB. MB Asus P7P55D-E PRO - Intel P55 s1156, RAM Kingston 16GB DDR3 1600, CORSAIR TX650, Gainward Phoenix 1060 Golden-2126Mhz/9400Mhz-OC 6GB, CoolerMaster miditower HAF 922, BDXL VERBATIM UHD 4K USB 3.2 BD-RW. Monitor LED TV Sony Bravia 55xh9096 (jako monitor k PC), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: po 17. srpen 2020, 17:56 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Sice pozdě ale dodám ještě že novější verze Acronisu (2019 to mam otestované) dovedou provést i klon při kterym automaticky změní inicializaci disku i zavaděč windows. Tzn můžeš klonovat z MBR disku a MBR installed OS na UEFI compatible GPT partition co nabootuje ok i na M2 NVME SSD. Vše je automatické, jen je třeba mít bios na stroji kde klonuji už před klonem nastavenej korektně tak jak budu nakonec bootovat, a samo sebou nabootovat acronis flashku v EFI modu.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: po 17. srpen 2020, 18:15 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
moje čerstvá zkušenost s Acronisem "for Crucial" není úplně perfektní - po klonu to prostě nenabootovalo ani za zlatý prase. vyzkoušel jsem i z dřívějška ověřený Macrium Reflect Free, ale ten i přes nastavenou ignoraci chyb (zdrojový harddisk měl vadný povrch) prostě vyhodil chybu a odmítl se klonovat. CloneZilla nefungovala vůbec, nedokázala se srovnat s faktem že zdrojový harddisk měl větší partition než cílový (i když tam nebyly data, takže nebyl problém partition v cíli zmenšit).
nechtěl jsem se s tím už ani trochu srát (tátovo domácí PC na kterém beztak nejsou žádná důležitá data) a nakonec mi pomohl jakýsi čínsky vypadající software o kterém jsem předtím v životě neslyšel (možná to byl DiskGenius?) a doufám že už ani nikdy neuslyším :mrgreen:

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: po 17. srpen 2020, 18:26 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Hmm no, přibalený verze nevim jak jsou na tom (sorry ale torrentovaný ISO je přiliš easy catch na to abych řešil ňáký free oseakný verze), ale fyzicky vadnej disk je vždy loterie no. Dležitý je mít zdravou partition, pokud je partition jako taková nakopnutá nedovede to pak klonovat se změnou velikosti a další zásahy do dat.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: po 17. srpen 2020, 18:28 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
jo, já právě chtěl free soft bez bullshitu, a překvapivě skoro všechno co se tvářilo Free mělo nějaký háček.

_________________
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: po 17. srpen 2020, 18:34 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. srpen 2009
Nahoru
Veeam ma free agenta, ale neni to klonovani jako takovy, ale nejdriv delas backup na jiny disk/usb/smb a ten pak pomoci boot flashky obnovis na novy disk. Taky umi z vetsiho na mensi.


 Profil  
 Předmět: Re: Ako urobit clone SSD s Win na druhe SSD
PříspěvekZaslal v: ne 6. září 2020, 18:35 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 17. leden 2004
Bydliště: Chomutov
Nahoru
Stahni si tenhle image a udelej si bootovaci flashku - https://sergeistrelec.ru/winpe-10-8-ser ... rsion.html

Je tam veskery potrebny SW pro klonovani, zalohu, zachranu a desitky dalsich... Je to bootvaci WinPE, naprosto perfektni vec. Kdo ma flashku s timhle u sebe, tak ho nikdy nic neprekvapi :)

_________________
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | GigaByte B550M DS3H | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | Gigabyte WindForce GTX1060 6GB | Samsung 970 Evo Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 14 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.