Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je ne 17. listopad 2019, 16:48

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Obnova RAID5 IRS
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 18:18 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
Dobrý den, mám pomocí Intel Rapid Storage RAID5 pole ze 4 disků.
Bohužel jsem se omylem pokusil 2/4 disků inicializovat v novém systému. Zapoměl jsem že je RAID5 a myslel jsem že jako RAID1 tu půlku otevřu.
Nicméně při inicializaci to napsalo chybu a tak jsem to nechal. Nic jsem nemazal.
Když teď zpětně pomocí původní základní desky se snažím znovu sestavit pole tak ty dva disky neidentifikuje jako součást pole ale samostatné, připravené na sestavení nového pole.

Bude se zřejmě jedna o nějakou identifikaci disku.

Děkuji za rady....


 Profil  
 Předmět: Re: Obnova RAID5 IRS
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 20:10 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Nikde nevidim otaznik! Je to spravne nebo se na nic nechces zeptat?

Prehod vsechny disky na novou desku, udelej pole a nasyp na nej data ze zalohy.


 Profil  
 Předmět: Re: Obnova RAID5 IRS
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 20:19 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
Otazník tam není. Je tam popis problému s radou o pomoc.
Sestavit nové pole a nahrát zálohu není rada.
Na to můžeš čekat jen dvě odpovědi a to že zálohu mám nebo nemám.

Nicméně v mém případě zálohu mám ale není úplně aktuální.

A vzhledem k tomu jak jsem popsal, disky jsem ničím nepřepsal, nenaformátoval, jsou pořád plné.

Jde jen o nějakou identifikaci toho IRS.


 Profil  
 Předmět: Re: Obnova RAID5 IRS
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 20:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
A jak to chceš jako obnovit? Když máš v prdeli paritu a 1/3 dat?

Stále nevidím otázku.


 Profil  
 Předmět: Re: Obnova RAID5 IRS
PříspěvekZaslal v: st 21. srpen 2019, 23:20 
Začátečník
Začátečník

Založen: 15. červenec 2007
Nahoru
No to je to na co se tu ptám.

Ideálně jestli někdo ví o nějakém prográmku kterej rekonstruuje to pole.

Parita se potom přece opraví sama, jen potřebuju donutit aby ten ovladač IRS poznal ty dva disky které k tomu patří.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 5 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.