Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 18. listopad 2019, 18:14

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: raid pole 6
PříspěvekZaslal v: pá 1. listopad 2019, 15:11 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2015
Bydliště: Pardubice
Nahoru
mam malej dotaz
mam postavene raid pole 6 z 8 disku 1TB a postupne budu menit 1TB disky za 10 TB kdyz vymenim vsechny zvetsi se me pole amo automaticky na kapacitu tech 10tb disku nebo to budu mit furt stejne jako kdyz sem mel 1tb dysky a nebo budu muset rucne prepoctat cele pole aby se zvetsilo?
jeto na radici adaptec


 Profil  
 Předmět: Re: raid pole 6
PříspěvekZaslal v: pá 1. listopad 2019, 16:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červen 2009
Bydliště: Brno
Nahoru
Nechavat zvacsovat pole je v tvojom pripade absolutna sialenost. Musel by si menit disky po jednom, a po kazdej vymene nechat prepocitat pole. Sprav to tak, ze vsetok obsah zo sucastneho pola nakopirujes na jeden 10TB disk, vytiahnes ho, spravis nove RAID pole zo zvysnych siedmych, a nasledovne tam nakopirujes obsah z toho prveho disku a po nakopirovani na RAID pole ho donho pripojis a nechas ho raz prepocitat.

_________________
MTB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5, CPU: Intel Core i7-6700K@4,4GHz + Scythe Mugen 4, RAM: Patriot Viper 4 Series DDR4 16GB 3000MHz, GPU: MSI RX 470@570 4GB RAM, SSD: Intel 530 180GB + Kingston A400 480GB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design Define C, Monitor: LG IPS277L
Moto Z Play, Nexus 7 (2013) 32GB


 Profil  
 Předmět: Re: raid pole 6
PříspěvekZaslal v: pá 1. listopad 2019, 16:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2015
Bydliště: Pardubice
Nahoru
me slo o to ze bych treba kazdej mesic vymenil 1 disk protoze koupit 8 disku je celkem palka :)
ale chapu jak to myslis :)


 Profil  
 Předmět: Re: raid pole 6
PříspěvekZaslal v: pá 1. listopad 2019, 20:17 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 21. srpen 2010
Bydliště: Diváky
Nahoru
Začal bych dvěma disky a zrcadlením. Teď máš cca 6tb místa, takto budeš mít 10tb dat uceleně na jednom či druhém disku, pak s dalšími se dá pracovat dál. Jinak je to celkem skok z 6tb na 60, když tě trápí finance tak je možnost 8tb disků, které jsou výhodnější cena/kapacita. Ale proti gustu.. :)


 Profil  
 Předmět: Re: raid pole 6
PříspěvekZaslal v: so 2. listopad 2019, 20:53 
Začátečník
Začátečník

Založen: 11. prosinec 2009
Nahoru
No s takym btrfs by taketo postupne pridavanie alebo vymena diskov po jednom by nebolo vobec problem.


 Profil  
 Předmět: Re: raid pole 6
PříspěvekZaslal v: pá 8. listopad 2019, 12:56 
Začátečník
Začátečník

Založen: 28. červen 2015
Bydliště: Pardubice
Nahoru
jeste malej dotaz kdyz mam radic a na nem pole a vymenim desku a cpu tak staci pak na novou desku pripojit radic a dat ovladace a jede se smele dal?
kazdopadne budu menic radic za 6Gbs protoze 3 je malo a predpokladam lepsi vykon pri raid poli 6


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.