Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je st 8. červenec 2020, 12:26

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: út 2. červen 2020, 20:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Mam postarsi SSD Kingston HyperX ktery byl provozovan v IDE modu. Bohuzel deska odesla a na novych deskach nejde SATA prepnout do IDE modu, ale jen do AHCI. A tady nejde disk precist (nesel v tomto modu precist ani na stare desce). Ve spravci disku ho vidim, ale pise to ze musim disk inimcializovat, coz jsem z obavy o uplnou ztratu dat zatim neudelal.

Zkousel jsem obnovit data pomoci EasyUS Data Recovery, nebo zalohovat pomoci Acronis true image a ani jeden z nich disk nevidi.

Mate nejaky napad co s tim delat?


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: út 2. červen 2020, 21:36 
Začátečník
Začátečník

Založen: 10. srpen 2017
Bydliště: na Pankraci
Nahoru
Co o nem rika CDI?
Disku je snad jedno, jaky ma deska rezim, ne? Uz jen proto, ze existuji navody na to, aby Win po jeho zmene nabehly.
Pokud je to ale jak rikas ty, pak potrebujes starsi stroj, kde si data zazalohujes.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: út 2. červen 2020, 22:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
CDI ho taky nevidi.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 05:49 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Můžeš ho zkusit připojit do USB, ale obávám se, že je po něm.

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 06:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Podle mě to nebude o IDE módu...

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 07:22 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Co o něm a partitionach na něm říká diskpart?


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 11:22 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Když neni inicializovanej tak tam žádné partitiony neuvidí. Tohle opravdu neni problém IDE/AHCI, to je jen styl přenosu, na tom SSD jsou jaksi corrupted data, takže jsou tu 3 možnosti, všechny 3 jsou pro tebe špatný.

1. To SSD je mrtvý. = jsi v háji.
2. Ňákym způsobem se ti komplet rozsypala partition / flie struktura. Pokud žádné soubory nevidí recovery programy jsi taky v háji protože SSD neni HDD a nelze z něj věci jedno uflagnuté jak osmazané easy obnovit.
3. Ten duisk nejel v původní desce jako IDE/AHCI ale byl inicializovanej jako raid. V tomto případě by pro obnovu dat byl otřeba připojit vše tak jak to bylo k jiné desce s obdobnym řadičem a stejnym nastavenim.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 12:43 
Čestný člen
Čestný člen

Založen: 22. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tak že se disk nejprve musí inicializovat je snad jasný :)


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 13:28 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, to rozhodně ne, jakmile jej "inicializuje" přijde definitivně o všechny data. Při inicializaci se smaže stará tabulka filesystémů ať už tam bylo cokoliv.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 15:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 05. leden 2005
Nahoru
Ten disk se takto choval i s tou puvodni deskou, pokud jsem radic prepnul do AHCI modu. Kdyz jsem ho prepnul do IDE, normalne nabootoval. V RAIDu urcite nebyl.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 16:06 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. srpen 2009
Nahoru
Krteq napsal:
Tak že se disk nejprve musí inicializovat je snad jasný :)


Eh? :roll:


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 16:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2010
Nahoru
Největší šance na záchranu dat je GParted z USB, mountnout tenle disk vytáhnout data a pak s ním dělat co je potřeba. :)

_________________
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 19:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
termit256 napsal:
Ten disk se takto choval i s tou puvodni deskou, pokud jsem radic prepnul do AHCI modu. Kdyz jsem ho prepnul do IDE, normalne nabootoval. V RAIDu urcite nebyl.

A odkud jsi? Třeba by to někdo poblíž zkusil s tím ide režimem, nebo nějakej vrak k tomu účelu zapůjčil, spousta lidí tady ma po šuplíkách starej HW... Případně to strčit někam do servisu kde by takový PC mohli mít taky, ale tam bych se asi bál že to zabijou úplně nějakým formátováním atd.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 19:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červen 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
A ta puvodni deska byla?

_________________
Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 500GB mSata Samsung 850 EVO + HDD 1TB, 12.5" IPS) + Mini Dock Plus Series 3 + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W


 Profil  
 Předmět: Re: Jak dostat data z SSD ktery byl v IDE modu
PříspěvekZaslal v: st 3. červen 2020, 20:09 
Odborník PCT
Odborník PCT
Obrázek uživatele

Založen: 05. červen 2003
Bydliště: sluníčkář a havloid z pražské lumpenkavárny
Nahoru
Krteq napsal:
Tak že se disk nejprve musí inicializovat je snad jasný :)

dobrá rada nad zlato :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tohle s IDE režimem podle mě nemá lautr vůbec nic společného, disku je naprosto jedno v jakém režimu běží. přikláněl bych se k názoru, že umřel. kor jestli to je Kingston :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
na druhou stranu je pravda, že na staré desce mohl jet v nějakém nestandardním režimu, ale řekl bych že například HW-zašifrovaný disk se chová přece jen jinak než tohle.

_________________
Obrázek
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 15 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 8 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.