Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 4. červen 2020, 00:33

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Jak zapojit tři Hardisky?
PříspěvekZaslal v: so 23. květen 2020, 07:51 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2014
Nahoru
Zdravím.
Mám tuto desku:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA ... -rev-10#ov

Tento SSD Disk jako primární na kterém mám systém:
https://www.alza.cz/crucial-mx500-500gb ... 42.htm?o=1

Dále mám k dispozici tyto dva hardisky:
WD 10EZEX 1TB
https://cdn-reichelt.de/documents/daten ... TA_MAN.pdf
WD5000AACS 500GB
http://office.manualsonline.com/manuals ... 0aacs.html

Chtěl bych je mít zapojeny všechny a správně. Jak na to prosím?
Předem děkuji za rozumné komentáře.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak zapojit tři Hardisky?
PříspěvekZaslal v: so 23. květen 2020, 08:04 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Všechno to jsou SATA disky a takže je zapojíš do libovolného z šestice žlutých konektorů na základní desce. Pokud jsou disky formátovány a obsahují data, měly by být v systému viditelné ihned po spuštění. Pokud ne, musíš je přiřadit ve správci disků v operačním systému. Google ti najde podrobný postup.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Jak zapojit tři Hardisky?
PříspěvekZaslal v: so 23. květen 2020, 08:09 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2014
Nahoru
A musím Jumperovat nebo něco nastavovat v Biosu?

Protože když jsem zapojil k tomu SSD Disku ten starší Terovej tak to dost blblo, někdy nechtěli nastartovat Windowsy, jindy se mi zasekl PC musel jsem restartovat a zase nenaskočili windowsy dokud jsem ten Terovej odpojil. Ten Terovej jsem projel a je v pořádku.

Oba ty starší disky nemají ve zdířkách ani jeden Jumper zapojenej.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak zapojit tři Hardisky?
PříspěvekZaslal v: so 23. květen 2020, 09:12 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
V biosu si zkontroluj, zda máš nastaveno primární bootování z ssd disku. Jumpery u disků nepropojuj. Pokud nepotřebuješ stará data z terového disku, bylo by dobré jej nově formátovat včetně vytvoření nové logické jednotky. Nebyl ten terový disk dříve používán jako systémový?

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
 Předmět: Re: Jak zapojit tři Hardisky?
PříspěvekZaslal v: so 23. květen 2020, 09:49 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 19. červen 2014
Nahoru
Ano byl používán jako systémový. A při instalaci Windows, my ho stále vidí jako systémový i když na něm už systém nemám. To mohu změnit?
Mám Terový disk rozdělený na dva a tam kde bylo na něm C tak to jsem zformátoval. na D bych chtěl soubory zanechat.


 Profil  
 Předmět: Re: Jak zapojit tři Hardisky?
PříspěvekZaslal v: so 23. květen 2020, 10:05 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 08. únor 2006
Nahoru
Pomocí správy disků odstraň ten původní spouštěcí oddíl, kde byl operační systém a také můžeš odstranit speciální oddíl, který si na disku systém rezervoval. Volné místo po těchto oddílech si spojíš a nově jej připojíš jako klasický oddíl pro uložení dat. Na původní oddíl D sahat nebudeš, jen si musíš pohlídat, abys smazal ten správný (nejlépe podle velikosti, neboť písmena se mohou měnit).
Nejsem si zcela jistý, jestli ti správa disků umožní oby oddíly odstranit. Pokud ne, použiješ některou z volně dostupných utilit. které najdeš na webu. Jsou tam i návody v češtině.

_________________
MB: ASUS P9X79 PRO, CPU: Intel Core i7-4930K OC 4,4 GHz, FAN: Noctua NH-D15, RAM: Kingston 64GB DDR3 2400MHz CL11 HyperX Series, SSD: 2x Samsung SSD 840 Pro 256 GB, HDD: 2x WD Red 2 TB, GPU: SAPPHIRE R9 290 + ARCTIC Cooling Accelero Xtreme III OC+43% 1270/6680 MHz, PSU: Seasonic Platinum Series 660 W, CASE: FRACTAL Define R4 Arctic White – Window, OS: Windows 10 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: Apple Cinema Display 30" 2560x1600 Alternativně Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 6 Plus


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.