Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 5. březen 2021, 18:30

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 13:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. červenec 2005
Bydliště: praha
Nahoru
Dobrý den. Mám úplně nový externí HD ADATA 2 TB systém exfat. Při kopírování a zálohování cca 50 filmů, mě snad v polovině vyskočila hláška že na disk nelze kopírovat a kód chyby 0x80071ac3. Na různých forech a diskuzích raděj dát kontrolu chyb disku,chkdsk nebo naformátovat atd. Ve všech radách je na vině externí disk. Dal jsem funkci Oprava chyb disku a zatrhl automaticky opravovat chyby a po potvrzení mě system napsal že nemůže chyby opravit a nedokončil tuto operaci.Jaké bylo moje zděšení, když jsem kouknul na tento počítač, tak tam byl disk viděn pod písmenem D, ale nebyla u něj velikost a když jsem dal vlastnosti, tak měl velikost 0 bajtů. A už jsem se do něj nedostal. Klidně bych ho zformátoval, ale měl jsem v něm uložená nějaká data. Tak mě napadlo ho připojit k jinému portu a disk je normálně vidět i s obsahem a bez problémů jde na něj kopírovat. Takže zjevná příčina byl pravděpodobně ten port. Nikde ale na webu není ani zmínka že by to mohl způsobovat právě ten port. Takhle už jsem jednou přišel o data z jiného disku, který jsem musel také naformátovat a možná zbytečně. Stačilo by ho dát do jiného portu. Můžete mě to prosím nějak vysvětlit, proš teda system píše kód chyby 0x80071ac3? Děkuji

_________________
jaris


 Profil  
 Předmět: Re: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 14:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Samotná chyba nic neznamená je důsledkem failu kterej je důsledkem failu hardwaru, tzn samotnej error ti neřekne co se stalo, jen že se něco nepodařilo.

V praxi tu jsou reálně 2 možnosti.

1. Opravdu je to jen vadnej sata port či třeba kabel.
2. SSD interně failnulo a po výměně portu nabjehlo jen proto že mělo čas trochu vystydnout tak se inicializace zdařila. Koukni se do smartu jestli jsou tam ECC errory na sběrnici, pokud ne možnost 2 je pravděpodobnější a v tom případě si hned vše odzálohuj protože SSD pravděpodobně umírá.


 Profil  
 Předmět: Re: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 14:33 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. červenec 2005
Bydliště: praha
Nahoru
Ten disk je úplně nový Externí pevný disk 2,5" ADATA HD710 Pro 2TB žlutý (AHD710P-2TU31-CYL) a není ssd a ani není zapojen přes sata port ale přes usb nahoře na bedně. To samé se mě stalo i s jiným ext hd vestejném portu.Jinak moc nerozumím tomu"Koukni se do smartu jestli jsou tam ECC errory na sběrnici,". Nejsem tak zběhlej. Ale jinak vám moc děkuji za rychlou odpověď.


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
jaris


 Profil  
 Předmět: Re: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 14:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. červenec 2005
Bydliště: praha
Nahoru
Jinak ve správci zařízení žádný vykřičník nemám.

_________________
jaris


 Profil  
 Předmět: Re: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 14:43 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Aha, špatně jsem tě pochopil, takže ten jinej port je jinej USB port a celou dobu je to problém s externim diskem?

Tak to neni nic vázného a hlavně ani neobvyklého, sorry ale USB exteráky nejsou zrovna 100% spolehlivá věc, disky jsou energeticky náročná věc bez vlastních velkejch kondenzátorů, USB pro něco takovéh onebylo původně vůbec určené. V 99% případů to bejvá jen blbej kontakt, nebo málo proudu a disk lehne (slabší port, stará deska, moc dlouhej kebel, atd). Pokud je to desktop PC a jdeš kopírovat něco velkého, něco na dlouho je lepší jej připojit dozadu přímo na board, ne do front USB protože k těm vedou dlouhý kabely kde se ztrácí proud. 3.0 a 3.1 porty rovněž standardně dodaj více produ než 2.0 a jsou tedy lepší volba i kdyby disk byl jen 2.0


 Profil  
 Předmět: Re: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 14:44 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. červenec 2005
Bydliště: praha
Nahoru
CrystalDiskInfo nevykazuje žádnou chybu.

_________________
jaris


 Profil  
 Předmět: Re: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 14:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
No, taky žádná nenastala, prostě se ti jen odpojilo USB.


 Profil  
 Předmět: Re: kód chyby 0x80071ac3
PříspěvekZaslal v: so 22. srpen 2020, 16:34 
Začátečník
Začátečník

Založen: 31. červenec 2005
Bydliště: praha
Nahoru
Super vysvětlení. Lépe jste to nemohl napsat. Mnohokrát vám děkuji.

_________________
jaris


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 8 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Google [Bot] a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.