Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 3. srpen 2021, 22:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 12:45 
Nováček
Nováček

Založen: 04. prosinec 2014
Nahoru
Nemozem nainstalovat Win 10 na SSD Disk.Poradi niekto?


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 13:01 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Áno.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 13:45 
Nováček
Nováček

Založen: 04. prosinec 2014
Nahoru
dik :-D


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 14:28 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Dostal jsi sofistikovanou odpověď adekvátní k popisu tvojeho problému. Tady nejsme ve věštírně a členové fóra nejsou orákulum.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 14:56 
Nováček
Nováček

Založen: 04. prosinec 2014
Nahoru
Na dosku Gigabite X99-UD3 som napojil SSD Samsung 970 EVO plus. Je tam slot. V biose som nastavil bootovanie s mechaniky. Pri nacitavni windowsu mi na pol sekundy ukaze znak windowsu a koniec. nic viac sa nedeje. Ide mi o to ci som spravne nastavil Bios


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 15:05 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Záleží, jak jsi ten BIOS nastavil. "Je tam slot." znamená nejspíš, že to není SSD, ale NVME? Protože jiné 970 EVO Plus neznám.

Legacy, UEFI..
CSM on, CSM off..

Leze to z tebe jak z chlupatý deky.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 16:28 
Nováček
Nováček

Založen: 04. prosinec 2014
Nahoru
Sorry NVME.Bios mam nastaveny od zaciatku stejne,len som dal bootovanie s CD-Rom.


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 17:13 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Takže OS jsi nenainstaloval nebo nainstaloval? Asi to druhé teda předpokládám? On ten znak Windows se zobrazuje i u instalace.

Chtělo by to se rozhodnout, jestli instalaci provedeš v režimu Legacy, nebo v režimu UEFI případně se zap(vypnutým) CSM support.

Ten režim pak dodržet i během bootování do OS. Samozřejmě v Legacy režimu mít disk naformátovaný a rozdělený na partitiony s MBR a v UEFI s GPT.

Teď můžeš zkusit popřepínat, jestli ti to náhodou nenabootuje, nebo zvolit přeinstalaci. Doporučuju předtím v instalaci odstranit přes příkazový řádek a diskpart ideálně všechny partitiony a nechat instalátor OS, ať si je tam vytvoří podle své potřeby.

Po instalaci OS taky můžeš vypnout ten řadič CD-ROM, nebo alespoň jej dát někam nakonec v pořadí bootování.
Ještě by se nechalo zkusit to instalační médium na virtuálním stroji a nebo na funkčním PC, jestli je v pořádku.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 17:47 
Nováček
Nováček

Založen: 04. prosinec 2014
Nahoru
Diky za pomoc.Idem skusit


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 17:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Jinak se to všechno dalo najít pěkně popsané na internetu v Češtině nebo Slovenčině. To samé až budeš pracovat s diskpart.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: so 24. duben 2021, 21:48 
Nováček
Nováček

Založen: 04. prosinec 2014
Nahoru
Asi som spatne hladal.Ale dik za pomoz.Uz som to rozbehal.Ked som nastavil Legacy tak mi len blikala pomlcka v lavom hornom rohu.A pri UEFI sa to rozbehlo. Myslim ta instalacka. Tak este raz dik.A s diskpartom to viem


 Profil  
 Předmět: Re: AKO NA TO ?
PříspěvekZaslal v: ne 25. duben 2021, 07:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 30. červenec 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Musíš prostě nabootovat ve stejném režimu, jako byl vytvořen instalátor OS (Legacy, UEFI). I tak by se to dalo napsat. Není zač.

_________________
ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Shaquille a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.