Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 25. únor 2021, 20:42

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: rozpoznana chyba \Device\Harddisk0\D
PříspěvekZaslal v: po 18. duben 2005, 21:26 
Nováček
Nováček

Založen: 13. březen 2005
Nahoru
Pri startu windows se mi v systemovem logu objevuje temer vzdy dvakrat stejne hlaseni:
Zdroj: disk, Typ: upozorneni, ID udalosti:51
Popis:
Na zařízení \Device\Harddisk0\D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba.

Co s tim? Ja vadny disk ci co? Zatim se mi zadnou chybou neprojevil.
Mam seagate a testovaci software od seagate nic nenasel.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 18. duben 2005, 22:19 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2003
Bydliště: Ústí n. L.
Nahoru
odchazi radic nebo blbej kabel...popr zkus scandisk a memtest :wink:

_________________
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. duben 2005, 07:13 
Nováček
Nováček

Založen: 13. březen 2005
Nahoru
MaWa napsal:
odchazi radic nebo blbej kabel...popr zkus scandisk a memtest :wink:

kabel jsem vymenil, strcil ho do jineho konektoru a porad to same.
Pamet je jiz v poradku, byla vadna. Deska je nova, tak prece nebude
vadna? Cim by se to dalo otestovat?

Nedari se mi totiz tu chybu nijak jinak vyvolat - pouze se objevuje pri bootovani.


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. duben 2005, 07:38 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 04. březen 2004
Bydliště: Zeměpisná šířka 48.76° Délka 14.03°
Nahoru
skeble napsal:
MaWa napsal:
odchazi radic nebo blbej kabel...popr zkus scandisk a memtest :wink:

kabel jsem vymenil, strcil ho do jineho konektoru a porad to same.
Pamet je jiz v poradku, byla vadna. Deska je nova, tak prece nebude
vadna? Cim by se to dalo otestovat?

Nedari se mi totiz tu chybu nijak jinak vyvolat - pouze se objevuje pri bootovani.


To že je deska nová neznamená že nemůže být vadná. Na to je přece záruka. No uvidíš časem...... :)

_________________
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: út 19. duben 2005, 08:24 
Nováček
Nováček

Založen: 13. březen 2005
Nahoru
Dzin napsal:
skeble napsal:
MaWa napsal:
odchazi radic nebo blbej kabel...popr zkus scandisk a memtest :wink:

kabel jsem vymenil, strcil ho do jineho konektoru a porad to same.
Pamet je jiz v poradku, byla vadna. Deska je nova, tak prece nebude
vadna? Cim by se to dalo otestovat?

Nedari se mi totiz tu chybu nijak jinak vyvolat - pouze se objevuje pri bootovani.


To že je deska nová neznamená že nemůže být vadná. Na to je přece záruka. No uvidíš časem...... :)


Ja bych prece jenom radeji mel jistotu - tj. zda-li nevite o nejakem softwaru, ktery by mohl o teto chybe prozradit vice, ci ji umel alespon
vyvolat.

Pokud by se mi ji podarilo kdykoliv vyvolat, tak bych mohl zacit laborovat s jinyma diskama apod...


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: pá 22. duben 2005, 11:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 13. duben 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Zkus paměti pokad je maš v dualu dat do singlu,memtest popř. defaultní nastavení nebo taky flash BiOSu mě to pomohlo...

_________________
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: po 2. květen 2005, 20:27 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
sheeen napsal:
Zkus paměti pokad je maš v dualu dat do singlu,memtest popř. defaultní nastavení nebo taky flash BiOSu mě to pomohlo...

Přesně tak mám ten samej problém při DUALU
PS:kdyby to někdo rozhejbal tak dejte vědět

_________________
AMD Athlon 64 3000+ Winchester BOX, 939
MicroStar K8N Neo4-F - nForce4
Kingmax DIMM 2x512MB DDR 433MHz CL2.5
Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATAII
ASUS AX800 XT 256MB
PHILIPS 109P20 - 19"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: so 7. květen 2005, 22:56 
Nováček
Nováček

Založen: 13. březen 2005
Nahoru
Naja haje napsal:
sheeen napsal:
Zkus paměti pokad je maš v dualu dat do singlu,memtest popř. defaultní nastavení nebo taky flash BiOSu mě to pomohlo...

Přesně tak mám ten samej problém při DUALU
PS:kdyby to někdo rozhejbal tak dejte vědět


Mel jsem pamet Kingston CL2, byly vadny v DUAL. Ted mam OCZ, Nainstaloval jsem Windows XP SP2 znova a vypadalo to dobre, a uz se warningy objevily zase. Mam AMD64, nForce4. Jaky mate disk?


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 8. květen 2005, 16:29 
Čestný člen
Čestný člen
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2003
Bydliště: Ústí n. L.
Nahoru
sata pata ? pouzivas drivery od nvidie ? pokud jo tak je odinstaluj...

_________________
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: ne 8. květen 2005, 19:04 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 30. březen 2005
Bydliště: Plzeň
Nahoru
Podle toho co jsem si všiml tak se to stává lidem kteří používaj SATA.Problém v RAM bych neviděl(leda kompaktibilita) jelikož v mém případě se jedná o chybu na sestavě chipset 875,sata, ale paměti jeli v dualu bezproblému na 865G i na nforce2 se stejným diskem.Řekl bych že to bude nějaký přiblblí až banální problém ale ty se řešej nejhůř:(

_________________
AMD Athlon 64 3000+ Winchester BOX, 939
MicroStar K8N Neo4-F - nForce4
Kingmax DIMM 2x512MB DDR 433MHz CL2.5
Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATAII
ASUS AX800 XT 256MB
PHILIPS 109P20 - 19"


 Profil  
 Předmět:
PříspěvekZaslal v: čt 12. květen 2005, 15:38 
Nováček
Nováček

Založen: 13. březen 2005
Nahoru
Deaktivoval jsem NCQ (mam SATA disk s NCQ - Seagate na nForce4) - deaktivoval jsem to v driverech u hardware ve Windows a uz se to neobjevuje.

Ze by chyba v driverech?


 Profil  
 Předmět: Re: rozpoznana chyba \Device\Harddisk0\D
PříspěvekZaslal v: pá 25. září 2020, 17:21 
Nováček
Nováček

Založen: 14. leden 2014
Nahoru
Tato chyba se mi také zobrazuje ve W10 v Prohlížeči událostí a disk se mi odpojuje celkem často.
Disk připojen přes USB port. Vyzkoušeny různé USB porty počítače i jiný datový kabel i jiné napájení disku.

DiskCheckup zobrazuje zvyšující se seek error rate a uvádí že to je zapříčiněno částečným mechanickým selháním (problém servo nebo velké tepelné roztahování materiálu) - to druhé asi není pravda, jelikož disk běží dlouho a je tedy ve stabilní teplotě.

SMART a historie seek error rate podívejte prosím ZDE

Disk podporu NCQ má, ale nevím jestli jde zrušit. Ve vlastnostech ovladače nic takového nevidím.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 12 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 3 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.