Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 14. listopad 2019, 14:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: pá 25. říjen 2019, 16:29 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2011
Nahoru
Jojo vše jak píšeš jsem vyzkoušel. Ty ledky se to sekne na VGA, ale ta funguje. V jiném pc jede normálně a jiná funkční to samé. Bios byl F6b, nyní nevím, do biosu se nedostanu, vůbec nenaskočí. Prostě nic.. jen se to sekne na tom VGA a konec..


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: pá 25. říjen 2019, 18:30 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Když si vyloucil VGA, tak zbyva zdroj a deska samotna.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: pá 25. říjen 2019, 18:54 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Clear Cmos je tam jumper na desce. Když ani to nic tak to uz bude horsi najit co to presne dela.

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F10a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 5700XT-8GB OC Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: pá 25. říjen 2019, 19:13 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2011
Nahoru
No cmos jsem resetoval a dkonce i vymynil baterku.. jeste flashoval bios qflash, jelo to a opet to same led VGA a nic.. jinak se vse toci a vsechny vetraky jedou. Uz se asi chystam na reklamaci desky


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 16:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
martinmart

Mal som ten istý problém 2x vyriešila to až reklamácia dosky, stalo sa mi to keď som naflašoval bios na F4B reviziu normálne pc išlo večer som dorobil konvertovanie videa vypol PC a rano sa len točili ventilatory a nechcel nabehnuť skúsil som komplet všetko ale vyriešila to len reklamačka mojej Elitky je to nejaky bug biose stalo sa mi to keď som skúšal používať časovanie 3600 s xmp profilom

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 16:51 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2011
Nahoru
Re: Valen

Hmhm, ja mel posledni F5 verzi biosu, ale uz jsem nezapinal XMP (kdyz jsem zapnul, tak se mi po odpojeni elektriky vyresetoval bios na defaultni F3 a vse vymazalo), ale pc fungoval, tak jsem dal F5 a neresil XMP. Vse cca 14 dni fungovalo normalne, az jeden den rano zapnu pc a sek na LED vga. A absolutne nic nepomaha..


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 17:39 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
RE :martinmart
Kamo neviem čim to je ale myslím celkovo tieto MB nemajú odladene biosi ja som mal na suport liste priamo na stránkach výrobcu podporovane pamäte 3600 išli my iba s revíziou biosu F3 na XMP profile potom keď som postupne updatoval prestali fungovať s týmto profilom do súčasnej revízie F5b stále padajú a sú nestabilne či nastavím manuálne alebo čiastočne na auto, pri revízii biosu tušim F4 mi dvakrát totálne zdochla iba vetráky sa točili ale nepostlo ani bios ani nenabehol toto je moja 3tia Elitka objednal som si iné pamäte 32GB kitt od Gskillu uvidím či to bude tiež robiť ak áno otrepem tento MB výrobcovi o hlavu :sad:

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 27. říjen 2019, 20:09 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Další recenze z 25.102019 Gigabyte X570 Aorus Pro
https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/gigabyte_x570_aorus_pro_review/1

Já jsem s touhle deskou spokojenej mně jede vše a nemusel jsem s ničím laborovat.

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F10a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 5700XT-8GB OC Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: so 2. listopad 2019, 11:25 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
Tak Elitka dostala nový bios F10a, uvidíme ako funguje :)

1. Update AMD AGESA 1.0.0.4 B
2. Improve system boot time
3. Improve RAID function compatibility
4. Add AMD Raven Ridge APU (Ryzen 2400G/ 2200G) support

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: so 2. listopad 2019, 14:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. červenec 2019
Nahoru
Jak to fachá?

_________________
Ryzen 3700X - X570 GB Elite - RAM 64 GB - SPDIF Yamaha A1 & BowerWilkins - MS Sculpture - LCD 4K 32inch PD3200U


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 3. listopad 2019, 15:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. červenec 2019
Nahoru
F10s je slušný upgrade.
- konečně o dost kratší boot
- all core 4150 MHz 8c/8t, se SMT on je to o 100 Mhz méně. Proti F4j je to docela rozdíl.
- jinak spadli brutálně teploty CPU, teď mám 67C při all core, předtím běžně limitních 95C
- zapnutí PBO nepřináší skoro vůbec nic navíc, ani spotřeba se nezvedne.

_________________
Ryzen 3700X - X570 GB Elite - RAM 64 GB - SPDIF Yamaha A1 & BowerWilkins - MS Sculpture - LCD 4K 32inch PD3200U


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 4. listopad 2019, 11:12 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
GIGABYTE X570 AORUS PRO - taky už je nový BIOS - F10A - 01.11.2019
1. Update AMD AGESA 1.0.0.4 B
2. Improve system boot time
3. Improve RAID function compatibility
4. Add AMD Raven Ridge APU (Ryzen 2400G/ 2200G) support

Zatím jsem nezkoušel.

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F10a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 5700XT-8GB OC Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 4. listopad 2019, 17:58 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Bios F10A jsem tedy naflashoval na desku.
Obrázek


Rychlejší Boot systému. V biosu i nastaven Fast Boot
Obrázek

teploty CPU už nestřílej do výšin ale je to takový že si drží při hraní her svou teplotu co chladí chladič.Předtím to vystřelovalo třeba 60 - 69 stupnu. ted si drží 62stupnů po dobu hraní.
Vypadá to odladěněji. Nic dalšího jsem nezaznamenal.

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F10a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 5700XT-8GB OC Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: so 9. listopad 2019, 10:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
Dobrý deň Pani tak vymenil som DDR4 Patriot Viper stell 3600Mhz CL17 za G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD - XMP profil stabilny bez problémov F10A zatial stabilne na Elitke po osadení druhého procesora R7 3700X boost dosahuje skoro maxima 4375Mhz, Druhe pamäte Patriot Viper stell 3600Mhz CL17 osadené do Asus ROG STRIX B450-E GAMING idú stabilne bez problémovou myslím si že Gigabyte je celkovo haklivejši na pamäte preto treba za investovať do drahší :wink:

PS inak zaujmavy power plan naozaj funguje na nových biosoch :wink:
https://diit.cz/clanek/1usmus-ryzen-power-plan-zvysuje-takty-ryzenu-az-o-200-mhz

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: so 9. listopad 2019, 16:05 
Nováček
Nováček

Založen: 20. prosinec 2011
Nahoru
Re: Valen

A jede Ti XMP profil a vse jak ma i kdyz odpojis pc z elektriky a pote opet zapnes? Me to drzelo XMP profily do te doby nez jsem se odpichl od site. Ty ramky jake maji oznaceni? mam stejne tyto: https://www.alza.cz/g-skill-32gb-kit-dd ... 641018.htm

Jinak jsem daval desku na reklamaci a cekam "verze PRO".


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: so 9. listopad 2019, 18:19 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
Re: Martimart
Produktové číslo F4-3600C16D-32GTZNC
Ano sú to presne tie ktoré máš na stránke, len Alza ich ma zbytočne dráhe 5600kč je dost tu Suntechu ich máš
4764kč
https://www.suntech.cz/produkt/518223-g ... v-xmp-2-0/

áno držia bez problémov profil XMP aj po vypnutí :wink:

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: út 12. listopad 2019, 11:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. červenec 2019
Nahoru
Nová verze biosu F10C. Pro Elite i verzi PRO.

_________________
Ryzen 3700X - X570 GB Elite - RAM 64 GB - SPDIF Yamaha A1 & BowerWilkins - MS Sculpture - LCD 4K 32inch PD3200U


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: včera, , 22:19 
Nováček
Nováček

Založen: 13. listopad 2019
Nahoru
Ahoj,
mam tuto dosku a mam problem s ramkamy :(

po dlhom case som si kupil novsie pc a presiel z intelu na amd. Avsak nerobil som nejaky specificky prieskum. Proste som chcel rychle ramky silny porcak a dobru grafiku. Nejak som to kupil a dlho cakal na ryzen 3900x. Ked dosiel tak vela veci je uz po tej dobe co sa to da vratit. Zacal som to davat dohromady a vuala. Zrazu problemy a narazil som na diery v mojich vedomostiach, kedze som sa o hw moc nezaujimal od postavenia stareho pc.

Kamen urazu su ramky. Mam docela drahe patriot vyper steel 4400. Naivne som si myslel, ze nastavim profil a bude jazda. Pc ani nenabootovalo a dalo automaticky JEDEC po par restartoch. .... Tak som zistil ze ryzeny funguju trocha inak.

Mam dva problemy:
1. Ked pouzivam dual channel neviem dosiahnut vacsej frekvencie ako 3333. Pouzil som ciselka z DRAM calculator for ryzen apky. Cize realtivne dobre casovanie ale proste viac Mhz z toho nedam. Nechapem preco, ak ked mam napr voltage vysoko na 1.45

2. Ak sa bavime o single channel tak som dosiahol maximalne 3900mhz a ani som sa nepriblizil tomu co ma XMP profil v sebe (4400 a 4266). Samozrejme nieco nad ten sweet point nema moc zmysel ale aj tak. Preco mi to nejde? Napada vas?

Tu som riesil troska inu vec ale su tu nejake informacie o casovani https://community.amd.com/thread/245204

Vidim, ze podla diskusie gigabyte nie je asi stastna volba. A ani tieto ramky, ale vracat to nemam ako. Rad by som teda vysomaril co sa da s tym co mam. Dik iza hocijaky hint, ci koment :)


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: dnes, , 07:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2006
Bydliště: Praha 11 - Chodov / Praha 4 - Braník :)
Nahoru
Zjistoval jsi si kompatibilitu ramek s deskou? http://download.gigabyte.eu/FileList/Me ... sse_v3.pdf To mozna bude kamen urazu. Ja mam jen 3600, ale 4 moduly a celkem 64gb. Nemam s tim zadny problem :|

_________________
amd 3800x, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx2800super phantom glh, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define xl, win10pro 64bit.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: dnes, , 07:49 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
RE: DarkEye

No k tvojej teme ohľadom DDR4 Patriot Viper Stell som prežil svoje temne obdobie proste Gigabyte Aourus Elite aj keď oficialne podporuje tieto pamäte proste nepôjdu písal som aj na support od gigabytu a tam mi nakoniec zadreli že oni nemajú problém a že mam vymeniť pamäte a CPU som sa smial lebo taky chabý support som nevidel nikde jedine čo ti poradím kupit G.skill DDR4 tie držia profil XMP bez problémov len sú drahšie ,čo sa týka Patriotu DDR4 Patriot Stell ten beha bez problémov na Asus doskách ROG Stix od B450 - X470 - X570 aj na intel doskach a nebol problem, mam ich odskúšané hneď nabehol xmp profil a nebol problém, proste Elitka nemá rada tieto pamäte skúšal som nastavovať časovanie hrať sa stým aj OC cez ryzen master lebo v Biose to hned skočilo na default a po jednom reštarte alebo vypnutí znova to padne na default 2133 a voltaž 1,2 a nik mi nevedel poradiť ani súdruhovia v Gigabyte takto som to riešil cez 2 mesiace jediný moment kedy fungovali pamäte bol s prvým release biosom F3 potom postupne som skúšal Biosi až do F10A a ani tuk skus ich predať a kúpiť KIT dual Dual chanelu Kingstone,Gskill,Corsair PS: tato doska nevie CL17 takže bacha nato lebo ti to prepne na CL18 hneď v biose proste kúp časovanie CL16 najlepšie :wink:

_________________
CPU - Ryzen 3700X waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.