PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=141&t=276369
Stránka 2 z 3

Autor:  Richie Rich [ pá 30. srpen 2019, 11:28 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

A jake duvody jsi mel ze jsi vzal PRO a nevzal jsi levnejsi Elitku?
Ptam se protoze ja se rozhodoval dle YT Buildzoida a ciste kvuli napajeci kaskade pro budouci 16-ti jadro, ktere tam pujde. Jinak dnes jiz clovek nenajde desku ktera by neumela neco zasadniho. Treba ja pouzivam optiku SPDIF a tam mas super kvalitu zvuku i na boardu za 1200,-

Autor:  djstudio [ pá 30. srpen 2019, 14:51 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Hlavne to byla zvukova karta co ovlivnilo vyber.Na zvukovku 1220 jsem mnel zalusk zvuk zenu do audio zesilovace a hi-fi sloupove repro. Resim dost casto music na pc. Priplatek za par veci navic byl oproti levnejsi desce akceptovatelnej. Casem bude zvukovka do pci-e az bude neco adekvatniho pro mne coz zatim neni a treba ani nebude.

Autor:  djstudio [ so 31. srpen 2019, 09:15 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Hezká CZ - RECENZE: Gigabyte X570 AORUS PRO - aneb vylepšená X570 Elite
https://diit.cz/clanek/recenze-gigabyte-x570-aorus-pro-aneb-vylepsena-x570-elite

Autor:  Richie Rich [ so 31. srpen 2019, 13:41 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Proto mam Yamahu A1 abych ji mohl krmit optikou pres SPDIF. Jede to bez komprese 48kHz/24-bit, navic DAC je v te Yamaze jejiz puvodni cena byla 90 tis, takze kvalitka na kterou stejne zadna zvukovka nema a muzes to provozovat s deskou za 1200,- (coz jsem takto pouzival).

Nema nahodou ta PRO podporu ECC pameti?

Autor:  DOC_ZENITH [ so 31. srpen 2019, 14:02 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

UUh jen 48Khz? :P

Autor:  djstudio [ ne 1. září 2019, 16:30 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Dneska zkoušeno Chipset chladič v Biosu na Silent nastavení.
Při běžné práci je vypnutý. Pak online hraní BF5 - 2hodiny a tam se držel na 60stupních a Bios větráček nastavil na cca 1750otáček a nebylo nic slyšet žádné rušení a PC stable.
Obrázek

Pak jsem v Biosu našel SPD záložku kde přečte informace o Profilech v DDR4 pamětí.Taky užitečná informace.
Obrázek

Autor:  Richie Rich [ ne 1. září 2019, 17:16 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

DOC_ZENITH napsal:
UUh jen 48Khz? :P

Provokatére, ty chceš abych dostal žlutou co? Už tak si koleduju s tím Zenem 3 :)
To víš že bych tam měl radši 96kHz pro sichr, ale když maximum co slyšíš je 20kHz tak těch 48kH je OK.


Jako já ten větrák na chipsetu neslyším vůbec. Zkusím jej taky nastavit na silent a uvidím jestli to bude nějaký rozdíl.

Autor:  djstudio [ po 2. září 2019, 05:13 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Další revize BIOSU F4 z 29.8.2019

*Update AGESA 1.0.0.3 ABB
*Improve Destiny 2 gaming compatibility
*Improve XMP DDR compatibility
*Support AORUS Memory Boost
*Support JEDEC DDR4 native 3200MHz memory

Autor:  Richie Rich [ po 2. září 2019, 10:49 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Potvrzuji že ten větrák na chipsetu se po nastavení Silent přestane točit pro většinu činností.
Sice jej nebylo slyšet ani předtím, ale alespoň se nezanese prachem a prodlouží životnost prakticky na neurčito.

Autor:  Valen [ čt 5. září 2019, 21:57 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Hoši mam problém moje pamäte stále nastavuje na 2134Mhz predtým behali bez problémov na 3600 CL17, mam poslednú revíziu Biosu :(

Autor:  djstudio [ pá 6. září 2019, 05:13 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Nový BIOS - F5
* Fix compatibility of SATA hot plug and RAIDXpert2 setting



Valen - prepnul bych BIOS do EASY MODE viz screen z první stranky tady ve vlakne z 10. srpna.2019
XMP Profile 1 - pokud ma tva pamet nake profily staci odkliknout který zapnout.
A to uz nastavi casovani a voltaz.

Autor:  Valen [ pá 6. září 2019, 08:43 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

djstudio
ďakujem za info ale tuto možnosť som skúšal niekoľko krát proste aj keď nastavím XMP profil uložím ho stále beží na 2133 skúšal som aplikovať aj nový bios F4 - nova revízia ktorú si napísal ale bez zmeny pritom tento profil fungoval na pôvodnom biose F3 bez problémovou a pamäte sú priamo podporovane doskou v pdf support liste som ich našiel a full support tak fakt neviem. Pokiaľ ma niekto nejaké nápady budem rad :sad:

Příloha:
IMG_20190906_091032.jpg

Příloha:
IMG_20190906_092755.jpg

Příloha:
IMG_20190906_091300.jpg

Autor:  Shaquille [ pá 6. září 2019, 09:04 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

zkus rucne nastavit 1,35V

Autor:  Valen [ pá 6. září 2019, 10:05 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

nastavil som bez zmeny písal som aj na support Gigabytu som zvedavý čo mi odpíšu. :?

Autor:  djstudio [ pá 6. září 2019, 11:57 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

To bude chtit pockat na dalsi Bios kdyz to s F3 jelo.

Autor:  djstudio [ po 9. září 2019, 14:51 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Nahrál jsem si nový BIOS F5 tak uvidíme. Něměl jsem žádný problém s předchozí F4i spiš ze zvědavosti byl nahráván jestli je rovněž funkční.

Obrázek

Autor:  djstudio [ po 9. září 2019, 16:40 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Tak jsem se vrátil zpět k F4i Biosu.Ten už na webu GB není.

F5 ( rovněž F4) mně dělá že když dam USB Flash Disc a vytáhnu jej je stále ikonka USBčka na hlavním panelu přeplá na SATA disk co mám v PC. Odebrat to nejde hlásí to že disk je používán.
U F4i mně tohle nedělá. Proč by mněl být SATA disk jako USB,možná je nová volba v biosu ale tohle mně otravuje a na Load Default by to takhle být nemělo. Počkám na další verzi ta by mněla opravovat BOOST nových Ryzenů - dosahovat vyšší frekvence jak avizovalo AMD.

Autor:  killerek [ po 9. září 2019, 16:48 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Ted sem na jedne stare desce vypinal u disku v BIOSu hot-swap a zmizeli z toho menu na odebrani. Je to jen o nastaveni, pripadne spravnych ovladacich k radici

Autor:  djstudio [ út 10. září 2019, 05:28 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Ten HOT-SWAP jsem tam nenasel ani nic podobného.

Autor:  djstudio [ st 11. září 2019, 09:25 ]
Předmět:  Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti

Když chcete aby na desce po vypnutí PC svítilo podsvícení např. když máte průhlednou bočnici:

Obrázek

LEDs in Sleep …. On
Defaultně je to vypnuto

Stránka 2 z 3 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/