Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 19. říjen 2019, 11:03

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 55 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: st 18. září 2019, 06:17 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
X570 AORUS PRO
Nový BIOS z 9.9.2019 - F6A
* Update AGESA 1.0.0.3 ABBA

Už jsem si ho nahrál a maximální takty CPU jsou opravdu vyšší.

Obrázek

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F6a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 580-8GB Special Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 23. září 2019, 14:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Recenze - GIGABYTE X570 AORUS PRO Review
https://www.vortez.net/articles_pages/gigabyte_x570_aorus_pro_review,1.html

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F6a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 580-8GB Special Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: po 23. září 2019, 20:01 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
Tak Pani pamäte už behajú po novej revízii Biosu F5b na mojej elitke na 3600Mhz s polu XMP profilom :) asi súdruhovia v Gigabyte urobili niekde chybu keď to fungovalo v F3 a teraz až v F5b revízii biosu

Edit :
Tak Pani XMP profil bol nestabilný a padal musel som nakoniec manuálne skúšať frekvenciu a urobiť OC pamäti nakoniec som dosiahol v celku seriózny výsledok frekvencia 1796.7Mhz CL-16 RDC-17 RP-17 RAS-35 CR-1T TRC-84 tRFC-630 zatiaľ všetko stabilne :)

_________________
CPU - Ryzen 3600 waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - PATRIOT Viper 4 Steel Series 32GB DDR4 3600MHz CL 16 - 3200Mhz/ GPU - 2x Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Samsung 850 Evo 250GB, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


Naposledy upravil Valen dne út 24. září 2019, 12:17, celkem upraveno 1x.

 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: út 24. září 2019, 09:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 18. červenec 2019
Nahoru
Mně u F5b nefunguje korektně bezdrátová klávesnice při výběru OS, takže zůstávám u osvědčené F4j. Takže Gigabyte zatím nic moc. Jinak F5b zvyšuje ST boost až na 4.375 GHz v Blenderu. MT je lepší jen minimálně, takže žádná zásadní změna tam není.

_________________
Ryzen 3700X - X570 GB Elite - RAM 64 GB - SPDIF Yamaha A1 & BowerWilkins - MS Sculpture - LCD 4K 32inch PD3200U


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: čt 26. září 2019, 08:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
Zdravím Pani tak časovanie čo som dosiahol 3600 CL16 bolo stabilne ale niekedy pri štarte PC sa všetko z resetuje na default :( nakolko R5 3600 pracuje max 3200HMz pamäťami oficiálne tak očividne vyššie frekvencie bios neberie na tomto procesore :( 3200Mhz ide stabilne aj po normálnom štarte PC - Škoda :( aj tak R5ka je len dočasný procesor lebo čakám na 3950X kde je podpora už spomínaných 3600 bez problémov funguje 8)

_________________
CPU - Ryzen 3600 waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - PATRIOT Viper 4 Steel Series 32GB DDR4 3600MHz CL 16 - 3200Mhz/ GPU - 2x Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Samsung 850 Evo 250GB, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 06:59 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
Update k spomínanému problému XMP profilom na Aorus X570 Elite, tak ani 3200Mhz nieje stabilných na tejto doske, takýto istý problém majú aj iný užívatelia na Gigabyte fóre s touto doskou tak bacha aké pamäte kupujete aj keď sú uvedené v podporovanom dokumente od Gigabytu k tejto doske XMP profil ani ručne nastavenia nefungujú bude zabudovane bios lebo nič iné ma nenapadá. :sad:

tu mam odpovede od Gigabytu na riešenie problému že mam skusiť vymeniť pamäte aj CPU sa už na tej ich podpore fakt smejem zvažujem prechod na inú dosku.

text od Gigabyte :

Email-ID: 752885-1
Question: Good day.
my DDR4 does not work on 3600Mhz frequency even though I turned on the XMP profile still only going to 2133Mhz while being directly supported by the support list on the Gigabyte website, the bios has been updated to the latest version still does not work XMP profile. Thanks for help 9/6/2019 10:15 AM
Answer:

Hello,

technical team successfully tested these memory modules at 3600MHz - they should work, but please note, that your CPU is designed to run memory at 3200MHz - https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-3600 - overclocking may need some fine tuning (check memory voltage, timing, try to check with only one or two memory modules and if it works, try adding more memory).

Best regards,

Gigabyte

9/11/2019 11:19 PM

Product Info
Product Name: X570 AORUS ELITE (1.0)
BIOS Ver: F4
Brand: Sapphire
Model: 2x RX 580 nitro 8GB
Model: R5 Ryzen 3600
Operating System: Win 10 64-bit
SP: ver. 1903
Brand: other - PATRIOT Viper 4 Steel Series
Size: 32GB
Power Supply: Seasonic Prime Gold 1300W
Memory Part No.: PV416G360C7K

Email-ID: 752885-2
Question: I flash new Bios F5b XMP profile still unstable restarting PC go to default profile on 2133Mhz If I set it manually 1.35V and 3600 MHz everything works stably but if I restart PC or I turn off PC go to default 2133Mhz, I tested the Memtest 86+ everithing OK I replaced the new bios battery and I still have this problem,
when I manually set the frequency to 3200Mhz and Auto CL again
after restart go to default 2133Mhz I am angered by this problem because I bought this memory kit based on your support letter
10/1/2019 2:00 PM
Attachments: ram.jpg
Answer:

Hello,

CMOS battery should not be an issue (it should be OK for motherboards lifetime).

Did you tried to change memory modules or CPU, if possible?

Best regards,

Gigabyte


Nemáte oprávnění k prohlížení souborů přiložených k tomuto příspěvku.

_________________
CPU - Ryzen 3600 waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - PATRIOT Viper 4 Steel Series 32GB DDR4 3600MHz CL 16 - 3200Mhz/ GPU - 2x Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Samsung 850 Evo 250GB, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 07:21 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. duben 2006
Bydliště: Beroun, Praha
Nahoru
Jaký máš napětí DRAM a SOC? Nastavil si manuálně comnd rate na 1T?

_________________
Facebook page - HW novinky, Overclocking, atd.
Youtube Channel


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 09:51 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
No to jsou jedny z nejlevnějších RAM na 3600Mhz dal bych nake jiné. A nemas nahodou 4x8GB to bych videl jako takove omezeni nestability. Vymenil bych RAM a desku nechal.


Qualified Vendors List (QVL) X570 AORUS ELITE
Tak tam zadne RAM 3600mhz certifikovane nejsou max speed 3200Mhz.


X570 AORUS PRO - tam uz ram jsou az do 4400Mhz vcetne tech tvých ale to je jina deska.

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F6a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 580-8GB Special Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 13:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 25. květen 2013
Bydliště: Praha
Nahoru
Hele je to nesmysl na gigabyte jsou problemy s ramkama napric celym spekterem. Nadava na to snad kazdej druhej. Ja mam to same s jejich nejdrazsi deskou a premyslim o vraceni.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 20:09 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
djstudio
https://download.gigabyte.com/FileList/ ... atisse.pdf
pamäte sú 8em políčok spať od prvého listu pdf dokumentu a Elitka ma podporu DDR4 do 4000Mhz

inak manuálne som nastavil 1.35V a časovanie ako dávalo v XMP profile ale aj tak namiesto cl17 mi dávalo automaticky CL18 aj keď v biose bolo nastavene CL17 pamäte sú 4x8GB a vyberal som ich na základe toho že nemajú hnusne RGB pod svietenie a dajú sa dobre OC a hlavne že boli v podporovanom dokumente na stránkach Gigabytu. myslel som že sa môžem spolahnuť na značku Gigabyte ako v minulosti ale asi budem musieť siahnuť po https://www.asus.com/Motherboards/ROG-S ... -F-GAMING/ aj keď je o 100e drahšia

_________________
CPU - Ryzen 3600 waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - PATRIOT Viper 4 Steel Series 32GB DDR4 3600MHz CL 16 - 3200Mhz/ GPU - 2x Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Samsung 850 Evo 250GB, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 20:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. červen 2003
Bydliště: Brno
Nahoru
Hmm a tady je to jinak:
Qualified Vendors List (QVL) X570 AORUS ELITE
https://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_x570-aorus-elite_picasso.pdf

_________________
MB: GIGABYTE X570 AORUS PRO Bios F6a CPU: AMD RYZEN 7 3700X + NZXT Kraken X52 GPU: SAPPHIRE NITRO+ RX 580-8GB Special Edition RAM: 2x8 - 16GB Kingston HyperX DDR4 3333MHz CL16 Predator SSD: CRUCIAL MX500 250GB SSD: M2 WD Black SN750 NVMe SSD 500GB : ZDROJ GIGABYTE 750W GOLD Modular CASE: Cooler Master Cosmos S MONITOR: AOC 27" U2777PQU 4ms - 4K SYSTEM: Windows 10 PRO 64BIT 1903


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 21:02 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
Kamo pozeraš archytekturu Ryzen 2000 Picasso Ryzen rada 3000 je Matisse :wink:

_________________
CPU - Ryzen 3600 waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - PATRIOT Viper 4 Steel Series 32GB DDR4 3600MHz CL 16 - 3200Mhz/ GPU - 2x Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Samsung 850 Evo 250GB, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: ne 13. říjen 2019, 21:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. prosinec 2003
Bydliště: Praha
Nahoru
Nejake BIOSy neumi liche číslo CL. Mel si vzit 2x16GB a mel bys méně problemu.


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: čt 17. říjen 2019, 23:17 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 19. duben 2004
Nahoru
djstudio
Sorry djstudio som sa sekol Picasso je tiež rada 3000 len s integrovanou grafikov Ryzen 3 3200G a Ryzen 5 3400G tieto podporujú oficiálne 3200Mhz ako si mal odkaz v pdf a Matisse je rada bez integrovaného GPU.

PS: inak objednal som nove moduli Kit G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo (for AMD) (F4-3600C16D-32GTZNC) snáď pôjdu a k tomu R7 3700X potom dám vedieť ako som dopadol

_________________
CPU - Ryzen 3600 waiting for R9 3950X / MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - PATRIOT Viper 4 Steel Series 32GB DDR4 3600MHz CL 16 - 3200Mhz/ GPU - 2x Shapphire Nitro + RX 580 8GB/ HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Samsung 850 Evo 250GB, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
Nootas: Acer Predator G5


 Profil  
 Předmět: Re: GIGABYTE X570 AORUS PRO (AM4,X570) - info,zkušenosti
PříspěvekZaslal v: včera, , 11:43 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 07. září 2006
Bydliště: Praha 11 - Chodov / Praha 4 - Braník :)
Nahoru
Podle http://download.gigabyte.eu/FileList/Me ... sse_v3.pdf by kombinace 32GB mela jit. Mam objednane ty same, ale v 64GB kitu. Ty uz tam podporu psanou nemaji... Snad to pojede :oops:

_________________
intel 4770k @ 4,3ghz, corsair h110, msi z87 mpower, gainward gtx 1070 phoenix gs, 32gb 1866mhz ddr3, samsung 840 pro 256gb, seasonic g-series 550w, fractal design define xl, samsung t220hd, win10pro 64bit.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 55 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.