Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Pro přihlášení použijte protokol HTTPS, dosavadní HTTP již nemusí dobře fungovat, viz ZDE.

Právě je so 16. prosinec 2017, 04:26

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 92 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2017, 10:52 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Na AURA sync je na stránkách tool, který nastavuje stav, když počítač běží (synchronized) a nebo ve stavu spánku nebo vypnutý (independent)
Pokud to přestane fungovat, tak jdu sem a nastavím si to znovu. Takto mi to od BIOS 0604 verze běží bez problémů.

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS AMD Radeon R9 270 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Intel 320 120GB, SeaGate SSHD 500GB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 1709
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2017, 15:20 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Aura mi nejde od v0515 a od té doby mi i AURA utility háže ve Win10 x64 error.
Podle mě to při jednom vypnutí natvrdo (když jsem zkoušel rozhýbat RAM na větší frekvenci) prostě fyzicky chcíplo.
Asi takhle: nejsem zastánce kolotoče v PC bedně...prostě LEDek, takže mě nějaká AURA moc netankuje. Jen konstatuji fakta ;-)
Bohužel i tak mi v PC svítí minimálně 2 větráky :-D
Třeba té světelné show na stará kolena propadnu a bednu doplním o nějaké LED pásky :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2017, 23:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
aura mi jede,ale vypnul jsem ji v biosu(nemám průhlednou bočnici)
jinak jsem si hrál s časováním ram
Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Blue (CMK16GX4M2B3000C15B) ver 5.30 (hynx)
https://www.tsbohemia.cz/corsair-vengea ... 62495.html
nejn bios v0612: 2933 jsem nerozjel pří žádném nastavení
stabilní se povedlo: 2666 16-15-15-35 při 1,2V , SOC default
v biosu jsem zkoušel 15-15-15 ale nastaví se stejně 16-15-15
ještě perlička: při pokusu 14-14-14 deska 4x nebo 5x pípla, k samoopravení nedošlo, byl nutný CMOS (verzatilkou :roll: )

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 28. květen 2017, 12:40 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
To bandolier.wz:
Verzatilkou? Malý "extrém" :-D

Já se o různá časování nepokoušel, nemám na to nervy :-D
Ale CMK32GX4M2B3000C15 na CZC někdo dal na 3200Mhz (s Intelem), takže je tu i potenciál o OC nad testovanou rychlost. Máš vlastně ty samé, jen menší kapacitu a tím asi i single rank.

PS: podle posledního Memory_QVL jdou CMK16GX4M2B3000C15 (2x8GB) na 2933 MHz při 15-17-17-35 a 1.35V.
Ty bys měl de facto ty samé, jen s blue LED.

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 28. květen 2017, 15:33 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
jeli tak jen jednou, pak už nee

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 28. květen 2017, 16:27 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Už i elektronika je dneska sakra náladová...to je v ř.ti :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 8. červen 2017, 22:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
tak po nahrání nejn biosu 0803 (Beta BIOS with AGESA 1.0.0.6) už jedou na deklarované nastavení
(2933 16-17-17-35-69-1T při 1,35V)

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 9. červen 2017, 16:41 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
kde si betu sehnal?

_________________
ROG Power PC1:Intel Core i7-6700K, Maximus VIII Hero, Raijintek Triton,500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ 3400 MHz, Strix R9-390X DCIII,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 9. červen 2017, 16:52 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
flanker napsal:
kde si betu sehnal?

https://www.asus.com/Motherboards/PRIME ... _Download/

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, Alphacool nexxxos black chrome, Asus PRIME X370-PRO, PATRIOT Viper 4 2666 CL15, CrossFire Radeon 290X EKWB, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 10. červen 2017, 12:59 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Flanker: Asus jí 7.6. vypustil veřejně.
bandolier.wz: to máš dobrý, u mě zatím stále 2666MHz. Ale nebylo moc časi na hraní. Zkusil jem postup Flankera (nastavit jen frekvenci na 2933 a napětí na 1,4-1,45V a nechat desku ať si to osahá (restarty)), ale tohle OC se resetovalo.
Klasický postup jako u v0515 funguje: zapnout DOCP a jen změnit frekvenci na 2666MHz.

Možná zítra na to juknu více.

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 18. červen 2017, 23:00 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
bandolier.wz napsal:
tak po nahrání nejn biosu 0803 (Beta BIOS with AGESA 1.0.0.6) už jedou na deklarované nastavení
(2933 16-17-17-35-69-1T při 1,35V)

no chová se to zajímavě:
po zapnutí pc zhruba do 10min BSOD(restart 3xbeep), pak už běží stabilně (do vypnutí pc=klidně i 48h), teplota cpu o cca 2-3´c vyšší, vrátil jsem se na 2666 16-15-15-35 při 1,2V , SOC default, počkám na neBETA bios

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 19. červen 2017, 22:43 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
ja zase musim spoustet PC tak, ze kdyz jej poprve startuji, musim jit do biosu a chvilku pockat (nwm na co) a pak jej jen ESC opustim.. pokud toto komicke ranni vystoupeni neucinim, pc pri nabihani vzdy spadne..

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, Alphacool nexxxos black chrome, Asus PRIME X370-PRO, PATRIOT Viper 4 2666 CL15, CrossFire Radeon 290X EKWB, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2017, 18:04 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Venku je nový BIOS v0805 s AGESA 1.0.0.6a.

Jak vám šlape?

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2017, 19:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Já mám agesu na Crosshair a luxus!

zkusil bych ho, podle ěm základ ej podobný. ALe určitě před flashem dej F5 defaultní nastavení, až poté flash proces...

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Soc ... S-0805.zip

_________________
ROG Power PC1:Intel Core i7-6700K, Maximus VIII Hero, Raijintek Triton,500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ 3400 MHz, Strix R9-390X DCIII,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 27. červen 2017, 20:17 
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Obrázek uživatele

Založen: 01. listopad 2014
Bydliště: Olomouc
Nahoru
U mě se to hodně zlepšilo. Ryzen mou scénu v RotR v Geothermal Valley fakt moc nedával. Navíc vyšel patch 711 a rozdíl mezi 2400 CL16 a 3200 CL14 je pár FPS, předtím to byly desítky...

_________________
Oficiální Facebook OC profil -> Soutěže o hardware, zajímavosti a mnoho dalšího


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 29. červen 2017, 15:01 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
No, tak jsem ho nakopnul a co se týče pamětí, tak vše při starém.
Jediná funkční konfigurace je zapnout DOCP a změnit frekvenci na 2666MHz.
Při DOCP a vyšší frekvenci jekomp "zasekne" a musím jej natvrdo vypnout a smazat nastavení BIOSu.
Při vypnutém DOCP a pouhé změně frekvence si párkrát zapípá, 3 krát resne a naskočí v safe modu.
A to i při 2666MHz.

Ale netvrdím, že problém může být jinde. Např. mezi klávesnicí a židlí... :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 29. červen 2017, 15:09 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
u mne nový bios nic nepřinesl, zůstávám u 2666
ale jsem s ryzenem max spokojen, za betu bych to rozhodně neoznačil, jak někeří na živě...

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 30. červen 2017, 09:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2010
Nahoru
teď už o tom nemůže vůbec být řeč, já teda musím konstatovat že od začátku jsem s Ryzenem měl 0 problémů, vše se chová jak má, původně jsem si myslel že to budu ladit ale přirovnal bych to k tý GTX 1070 co mam v kompu, jen složit, hodinku - dvě abych věděl co a jak, pak nastavit a už jen dobrej výkon a provozní vlastnosti, dále se tomu není potřeba věnovat což nebylo úplně podle toho co jsem čekal ale co už

_________________
Ryzen 7 1700, Wraith Spire LED, ASRock X370 Taichi, 16GB G.Skill TridentZ@3466MHzCL14, MSI GTX 1070 Armor OC 8GB, Corsair Crystal Series 460X Tempered Glass finální sestava - http://imgur.com/a/Luzwo
Playstation 4 Pro + Sony Bravia 4K HDR 49"


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 30. červen 2017, 16:02 
Nováček
Nováček
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Taky si nemyslím, že by Ryzen byl nějakou betou.

Taky jsem složil, nastavil a vše jelo jak mělo. S CPU problém žádný, s RAMkou taky ne, protože AMD i Asus řekli, že při takové a takové konfiguraci pojedou na takové a takové rychlosti. Takže žádná stížnost.
Vlastni si teď jen člověk užívá případná vylepšení jako jsou vyšší frekvence RAM nebo patche do her což se projevuje na výkonu:)

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (na 2666MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 16. červenec 2017, 15:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 16. říjen 2011
Nahoru
Zdravím uvažuju o téhle desce (Asus Prime X370-PRO) pro ryzen 1700x může mi nškdo říct, zda nebrat jinou v této ceně? Dále jaké RAM (ideálně 2x16)abych z nich dokázal dostat stabilně vysoký takt? Celkem se mi líbí 8x SATA, protože mám plno dat a nemusel bych přepojovat disky. Nebo má někdo jiné doporučení?


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 92 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum