Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je po 20. leden 2020, 15:32

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 316 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 22. březen 2019, 13:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Uz som rano objednaval ale niesu skladom, kto vie kedy dojde.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 22. březen 2019, 15:31 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
příští týden, na 100%

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 1. duben 2019, 19:22 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Ako je mozne ze mi doska po vlozeni NVME ho zapne na interface: Gen 1 x 4 namiesto Gen 3 x 4?

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 1. duben 2019, 19:25 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. duben 2006
Bydliště: Beroun, Praha
Nahoru
Protože defaultně je to nastaveno na "auto". Musíš ručně vybrat Gen3

_________________
Facebook page - HW novinky, Overclocking, atd.
Youtube Channel


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 1. duben 2019, 19:57 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Mam a mal som to nastavene na GEN3 a mam stale 1x. Nepomohlo ani uplny reset biosu, vytiahnutie baterky na 10 minut. Predpokladam ze to bude nastavenie M2 link mode. Tam nefunguje ani 2 gen. Bez ohladu na to co tam nastavim mam proste PCIE 1gen 4x a rychlost ssd pod 800mb/s.

https://imgur.com/kCBOUBt

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 1. duben 2019, 22:18 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 26. listopad 2009
Bydliště: Most
Nahoru
Může to být i nějaká nekompatibilita s SSD, takže to jede v základním modu :) BIOS máš nějnovější?

_________________
My Ultra RIG ASUS ZENITH II EXTREME,AMD Threadripper 3970X @ 32x up to 4,5 GHz + HT, AIO: EK-MLC Phoenix 240 + TR4 Kit + Noctua 120mm Sterrox, , RAM:64GB GSKILL RGB DDR4 3600MHz CL16 , VGA: Nvidia Quadro K600 1GB, SSD: Optane Intel DC P4800X 375GB U.2 + M.2 Samsung 970 PRO 1TB NVME + + HP Micron 5200 PRO 3,84TB, EXT SSD: 2TB Micron 5100 MAX, 2x 12TB WD Enterprise CASE: PHANTEKS Enthoo Elite Big, PSU: Enermax MaxTytan 1250W Titanium, Corsair Gaming K70 RGB RAPIDFIRE LED + Cherry MX SPEED, EIZO FS2735, Asus RT-AX88U, Harman Kardon HK980 + Bowers & Wilkins DM-602 S3....


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 2. duben 2019, 05:42 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Ano, bios uplne najnovsi s podporou next gen cpus.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 2. duben 2019, 10:44 
Nováček
Nováček

Založen: 15. říjen 2013
Bydliště: Praha
Nahoru
Co update driverů disku?


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 2. duben 2019, 10:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Co to ma byt ten driver disku?

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: st 3. duben 2019, 08:58 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Musim ale povedat ze posledny bios dvihol urcite zase stabilitu RAM, 3333mhz a vyssie som 1T ani nepostol a teraz s 3466 1T sa dostanem po boot Winu :D

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 5. duben 2019, 13:57 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
|říká to více lidí, že se jim zlepšilo OC RAM i na Ryzenu 1000 série.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 14. duben 2019, 21:31 
Nováček
Nováček

Založen: 14. duben 2019
Nahoru
Ahoj všem,
rozhodl jsem se využít velice příjemné akce v CZC na Crosshair VI Hero (X370) a postavit si nové PC na Ryzen 2600. Mám ale problém s tím, jaké paměti zvolit. Vzhledem k poměru cena/výkon se mi líbí tyto:

https://www.czc.cz/hyperx-predator-16gb ... 03/produkt

Nevím ale, jestli jsou pro Ryzen optimální? :) Respektive jestli budu schopen na této desce s Ryzenem R5 2600 dosáhnout alespoň těch 3333 MHz?

Pak bych tu měl ještě jedne dotaz, na jehož odpověď by byla potřeba asi věštecká koule :-D
Doufám ale, že by někdo byl ochotný poskytnout svůj odhad (kupříkladu Flanker, který je s Asus nějak svázán? a mohl by tedy mít jasnější představu) - jak si myslíte, že si tahle deska s čipsetem X370 bude stát na nových Ryzenech 3xxx?
Rád bych v průběhu příštího roku upgradoval z R5 2600 na novou generaci (nejraději bych na nový Ryzen počkal, ale povedlo se mi prodat současnou sestavu se Skylake za velice slušnou sumu, čímž jsem se ovšem ocitl bez desktopu a potřebuji si obstarat nový HW během tohoto týdne...)
Jde mi o to, jestli by kvůli plánovanému pozdějšímu upgrade na 7nm Ryzen nebylo lepší zakoupit desku s novějším čipsetem B450/X470? (byť třeba s horšími vlastnostmi)
Přeci jen se nějaké změny v čipsetu odehrály (i když se zdá, že nijak dramatické) a platforma jako taková vyspěla...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 15. duben 2019, 12:03 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Heh, neco podobneho jsem ted resil v jinem tematu. Viz. https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=91&t=274423
Prispevek od "Pan Tyny" zminuje podporu novych Ryzenu.

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 15. duben 2019, 12:08 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
Tie ram bezia na tej mobo 3200 mozno 3266, 3333 nie pre ryzen 1xxx. Plati pre najnovsi bios ku dnesnemu dnu. 2600 to "mozno" rozdycha.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 15. duben 2019, 13:06 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Jo, Crosshairka by mohla tyhle Hynixy rozjet, s novým biosem. Jinak ideál jsou klasika GSkill TridentZ 3200 MHz AMD RGB a nebo GSkill FlareX či SniperX. Vše certifikované na AMD a s samsung-b čipy (takže i velký limit pro taktování)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 15. duben 2019, 14:13 
Nováček
Nováček

Založen: 14. duben 2019
Nahoru
Hm, cena je ale taky o dost vyšší. No, asi vezmu ty Predatory a vyzkouším to - tyhle paměti jedou bez potíží na 3333MHz na MSI B450 Gaming Pro Carbon AC, tak snad to bude fachat i na téhle starší desce...


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 15. duben 2019, 14:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 28. listopad 2016
Nahoru
S 1700x/x370hero ktoru som staval vcera to nefungovalo na 3333mhz. Testoval som PUBG, samo od seba sa mi bez akejkolvek chyby zavrelo. Nepredpokladam ze to bolo vadou hry, stiahol som to na 3200 a musi to byt ok. Ryzen 2 generacie by to teoreticky mohol potiahnut ak ma lepsi MEM controller.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 15. duben 2019, 14:44 
Nováček
Nováček

Založen: 14. duben 2019
Nahoru
V lepší mem controller na Ryzenu 2xxx právě doufám - jak se ukázalo v několika testech, co jsem zběžně prošel, tak lepší kompatibilita s RAM a OC možnosti na nových Ryzenech jsou způsobeny spíše vylepšeními v samotných procesorem než novým čipsetem v desce.
Btw, ono by mě docela dost zajímalo, jak moc se X370 a x470 vlastně liší po stránce HW.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 15. duben 2019, 20:00 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 12. duben 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Po stránce HW nijak, je to stejnej křemík. Liší se jen firmwarem, nečekám že by ve vztahu k Ryzenu 3000 byl mezi nima zásadní rozdíl. Pokud budou v něčem ztrácet proti X570, tak asi oba stejně. Spíš jsou X470 desky obecně vychytanější, protože jsou novější a jsou v jejich návrhu zahrnutý i zkušenosti z první generace desek pro Ryzen. Dobře udělaná deska s X370 (což Crosshairka určitě je) by neměla mít problém. Jaká bude realita ale uvidíme až po vydaní nových CPU, třeba budeme desky hromadně upgradovat :mrgreen:

_________________
Ryzen 2600X (stock) | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3200MHz | MSI GTX1080 Gaming X 8GB @ 2050/11200MHz | Asus Prime X470-Pro | Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Fucus Plus 650W | Dell U2715H


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: st 17. duben 2019, 20:45 
Začátečník
Začátečník

Založen: 29. únor 2008
Bydliště: Jablonec nad Nisou
Nahoru
Crosshair dnes vyzvednuta v CZC. :-)
Docela me zaskocilo, ze krabice neni nijak zapecetena. Proste ji muze otevrit kdokoliv a po sejmuti toho pruhledneho blistru se dostane rovnou k samotne desce.
Ale deska vypadala nepouzite a i bez poskozeni. Jsem ji raci omrknul jeste pred prodejcem...

Osadil jsem cpu a chladic a pokracovani priste. :-)

_________________
Z370 Fatal1ty | i5 8600K@5GHz&1.33V + delid + NH-D14 | 16GB 3200MHz | EVGA GTX1080
970 EVO 250GB | WD 1TB | Seasonic 550W FPG | FD Define C

Razer Basilisk, Cynosa, Kraken | Samsung 27" Curved


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 316 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.