PCTuning
https://pctforum.tyden.cz/

Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
https://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=143&t=252365
Stránka 10 z 16

Autor:  Mr_Trollfan [ út 25. červen 2019, 11:31 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Tak isto nevidim dovod preco by mali byt B450 mobo lepsie. Ukaz mi jednu B450 MOBO s lepsou vybavou a uz vobec kaskadou.

Autor:  keistown [ po 8. červenec 2019, 21:37 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Dva dotazy, ma tu nekdo Ryzen 2000 s touhle deskou? Funguje PBO? Pridavali ho az ted s ComboPI agesou nebo uz tam byl?
Druhy dotaz, zkusil nebo bude nekdo zkouset 3600/3600X? Zatim je jenom bios s ComboPI 1.0.0.2.

Pokud teda dobre chapu
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/c ... explained/

Tak PBO odemyka nova agesa i pro X370 chipsety?

Autor:  Morlith [ po 8. červenec 2019, 22:28 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Mam dosku a budem skusat 3600, nemam ale Zen 2xxx. Snad niekedy tento tyzden.

Autor:  keistown [ po 8. červenec 2019, 22:59 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Tak pokud ti tam bude spravne boostovat 3600 tak me prakticky 2000 nezajima, jenom jsem cekal ze tu bude vic lidi s 2000 aby se podelili o to, jestli to boostuje taky.

Autor:  Tronar [ po 8. červenec 2019, 23:17 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

keistown napsal:
Dva dotazy, ma tu nekdo Ryzen 2000 s touhle deskou? Funguje PBO? Pridavali ho az ted s ComboPI agesou nebo uz tam byl?
Druhy dotaz, zkusil nebo bude nekdo zkouset 3600/3600X? Zatim je jenom bios s ComboPI 1.0.0.2.

Pokud teda dobre chapu
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/c ... explained/

Tak PBO odemyka nova agesa i pro X370 chipsety?


Pokud tvoje deska ma podporu pro ryzen 3000, a neni to shit, tak bude mit PBO. (zde) PBO predtim bylo pouze pro 2nd gen Threadrippery. Na zen+ tehdy pridali XFR2 a PB2.

EDIT: "Any mobo. This is a core BIOS feature that's to be present when a 3000 Series CPU is in the socket."

Autor:  keistown [ po 8. červenec 2019, 23:30 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Shit, to je presne ono, diky moc. Nevedel jsem ze to pridali pro dvoutisicovy Ryzeny i na tristovky desky, tak tim padem je C6H asi mnohem lepsi volba nez B450 Mortar. Jenom pockat na novou Agesu. 8-)

Autor:  Morlith [ po 8. červenec 2019, 23:57 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

No vyzera to dobre, som zvedavy ako to bude fungovat. Otazne ako rychlo a kolko bios updatov budu na X370 robit.

Autor:  Tronar [ út 9. červenec 2019, 14:06 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Tak to vypada, ze 3600x na c6h jede jak ma (zde)

Autor:  MV [ st 10. červenec 2019, 08:28 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Jen se nezobrazuje teplota CPU... mno stále není kam spěchat, výrobci desek to snad doladí.

Autor:  Morlith [ st 10. červenec 2019, 20:21 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

TAk ryzen 3600 si pradie v crosshairke, bios 7106, vsetko zatial funguje, boostuje mi to k 4200 (u singlu ide cez 1,4v), all core okolo 4000 (1,325v, max 1,389), ale mam zatial obyc pribaleny chladic... takze nepekne teploty, asi to vie ist vyssie. Ako pisal Awee vo vlakne o Ryzene 3600, Bios je zatial neodladeny tak sa bojim tweakovat. Vraj, ta doska dava do procesora obcas spiky vysokych voltov. RAM ani nic som zatial netestoval, ale by default to funguje pekne.

Autor:  Skogamandry [ st 10. červenec 2019, 20:26 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Super, tak uz asi zostava len cakat na novy bios a kam sa to cele posunie

Autor:  keistown [ st 10. červenec 2019, 22:14 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Morlith:
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/c ... gen_ryzen/

tldr: Pokud sledujes volty podle ryzen masteru nebo cpu-z tak vidis spravny hodnoty, idealne pouzivat ryzen master, pokud pouzivas jiny aplikace tak dotazem na voltaz coru ho probudis a vytocis na 100%, proto si veme tak vysoky volty a hned se zase uspi a ty vidis jenom ten spike.

https://i.imgur.com/TqfJE7P.png

Power plan na Zen2 pouzivat ten pro Ryzen. Cpu pak reaguje rychleji a spravne uspava. V monitoring aplikacich to ale nejde videt, protoze opakovane probouzi uspany cory. Ryzen master by to mel ukazovat spravne.

Autor:  Morlith [ čt 11. červenec 2019, 00:01 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

keistown: jo dik to som cital
RYzen balanced mam

Inak, povedal by som, ze ani Ryzen master neudava spravne voltaze, skusal som ist z VID dole cez offset az o -0,187, a HWinfo, coretemp aj ryzen master stale davali veselo 1,35-1,38, Cpu-Z a asus suite ukazoval 1,177-1,199

Co je zaujimavejsie aj na 1,2 to stale drzi takty, ale performance klesol (Cinebench r15 multi z 1490 default na 1239, cize nieco cez 15%), a to as priznam fakt nechapem, a nenasiel som odovodnenie zatial.

Autor:  Mr_Trollfan [ čt 11. červenec 2019, 19:05 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Kto nema 7106 updatujte. 100% lepsi ako 6401.

Autor:  Awee [ čt 11. červenec 2019, 19:46 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Tak jsem si nakonec našel čas a tu 3600 jsem narval do c6h už dneska. Všechno proběhlo jak po másle a funguje mi to bez erroru. Akorát mám problém, PC nejde vypnout normálně ve winech dám vypnout a windows se vypne monitory se odpojí, ale PC je pořád zapnuté větráky se točí, rgb svítí. Nenapadá vás čím to může být?

Autor:  Pan Tyny [ čt 11. červenec 2019, 20:00 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Tohle jsem měl taky na moji CH6 pořád se starým 1600X ryznem po updatu na 7106. Stačilo dat v biosu reset na default hodnoty a pak si to nastavit znova a už je to cajk :)

A pak ještě off. potvrzení podpory u asus desek

https://www.techpowerup.com/255011/asus-reveals-listing-of-motherboards-chipsets-receiving-update-for-next-gen-ryzen-a-series-absent

Autor:  spajaa [ pá 12. červenec 2019, 11:17 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Měl jsem stejný problém po nahrání 7106 s 1600x

Autor:  Awee [ pá 12. červenec 2019, 14:35 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Nakonec mě pomohlo vypnout to kolotočářský RGB a v biosu v APM nastavit u ERP S5.

Autor:  Pan Tyny [ ne 14. červenec 2019, 07:44 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Tak officiálně potvrzená podpora Ryzen 3xxx v BIOSu 7202.

https://www.asus.com/cz/Motherboards/ROG-CROSSHAIR-VI-HERO/HelpDesk_CPU/

Akorát mě zarazilo, že tam chybí podpora pro 12jádrový 3900x, tak doufám, že to je jenom překlep.

Autor:  Delarge [ ne 14. červenec 2019, 07:54 ]
Předmět:  Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)

Vidim tam číslo 7002 a nejnovější je bios 7106, na kterým jdou 3xxx normálně.

Stránka 10 z 16 Čas je uváděn v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/