Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je út 24. listopad 2020, 05:34

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 461 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 12:37 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
muzes zkusit tento... (bude oficialne snad v dalsim power planu od AMD)
https://www.guru3d.com/files-details/1usmus-custom-power-plan-for-ryzen-3000-download.html

cold boot by mel s 1004b trvat cca 19s

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 15:04 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Dakujem, to som tiez skusal - a skusil znova a bolo to +/- rovnake, mozno zdibec lepsie. Vratil som tam ten 7501 a je to lepsie - v CB20 150+b. Cold boot je do 26s. Neviem, co mi tam nesadlo, ked budem mat cas tak sa k tomu mozno este vratim. Snad sa nejaky iny uzivatel podeli o skusenost, ci bola chyba len u mna (C6H + 3700x).


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 17:30 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. srpen 2009
Nahoru
Ma ten 7501 bios funkcni budiky v Ryzen Masteru? Nevim co je na tom pravdy, ale pry pokud ne, tak to jede nonstop v PBO at nastavis cokoliv, proto ten bios co fixnul budiky sundal i teploty.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 17:36 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Skogamandry:

taky jsem při updatu přišel v cinemabenchi o 150 bodů. A jak jsme prošel topic na overclock.net, tak se bohužel jedná o vlastnost než o nějakou chybu. Procesor sice teď jede max 60 stupňů při zapnutí benche (oproti 73 předtím), ale při aktivování všech jader se podtaktovává oproti předchozímu BIOSu o 200 Mhz z 4100 na 3900.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 17:39 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Zdravim...

keistown: nema

DAVEmon: ano velmi podobne sa to chovalo aj mne...frekvencie aj teploty


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 17:45 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Skogamandry: Já si teď nejsem jistej, u toho PC budu až v neděli, ale mám pocit, že mě tam všechny ty budíky už fungovali.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 17:48 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
DAVEmon: no tento novy ma, ale 7501 na ktory sa dotazoval keistown, tak ten nema


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 17:57 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
DAVEmon: V tej 7704 pribudli nastavenia k PBO - scalar, tusim je to tam od 2 - 10, skusal som to asi po polozku 6 a nebol tam ziaden rozdiel, potom som sa na to vykaslal. Mam dojem, ze to ani nefunguje - na chvilku tam vyskocila voltaz aj takty a potom sa to rychle zrazilo tak ako popisujes.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 18:01 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. srpen 2009
Nahoru
Netvrdim, ze to tak opravdu je, flanker tu jednou placnul vetu "ze to na tech deskach uplne nejede jak by melo..." a davalo by mi to smysl.
Od zacatku prakticky nemelo vliv jestli jsem zapinal vypinal PBO, jenom to jeste vic pridalo teploty, ale asi jenom o par stupnu.
Celkem prisly dva releasy agesy co hybaly vykonem vesmes dolu a taky snizily teploty.
1.0.0.2 -> 1.0.0.3, ale tady jsem ten drop nepozoroval, ani performance ani teploty. Mozna proto ze oba mely nefunkcni budiky, takze nemoznost ovlivnovat PBO a watty primo cpuckem a jelo to porad nakrev.
1.0.0.3 -> 1.0.0.4 a tady prisla oprava budiku a dalsi maly drop ve vykonu, ale taky poradny pad teplot. Neco na styl jak pise DAVE, cca 5 stupnu dolu, mozna vic.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 3. leden 2020, 18:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
DAVEmon, keistown = diky za info, aspon sa v tom nemusim vrtat


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 5. leden 2020, 20:17 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Skogamandry: tak jsem opět u počítače a udělal jsem takový experiment. Změnil jsem v biosu hodnotu PBO z Auto na Enabled a světe div se. Teploty sice opět skáčou na 73 stupňů, ale cinemabench ukazuje 4858 bodů a znovu ty takty lítají jak předtím :)


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 5. leden 2020, 20:59 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
DAVEmon: ja som to skusal tiez a nevidel som tam rozdiel...a tych 4858 je stale minimalne o stovku menej ako ma byt. Ja mam teploty sice trosku horsie ako ty, ale v lepsich casoch mi to dalo aj 5000b takze rezerva tam urcite je.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 5. leden 2020, 21:05 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Tak na 5000 jsem se snad nikdy nedostal. Těch 4800 byla moje hodnota před updatem BIOSU. Také já tam mám obyčejný Freezer 34, takže s tím moc nemůžu čekat zázraky. S Nějakou NH-D15 by to možná bylo něco jiného. Skoro mi přijde, jakoby AMD schválně ten procesor v defaultu podtaktovali, aby to vypadalo, že PBO "funguje" :-D


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 5. leden 2020, 21:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
Tak som to len tak prubol, mam tam tu 7501 verziu. S aktivnym skajpom a prehliadacom 4947b a cisto len CB 4993b. Ten posledny bios skratka nebude to prave. V tom chladeni by asi nebol nejak velky rozdiel, 3700 sa horsie chladia kvoli tomu nesymetrickemu ulozeniu cipov pod plechom.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 5. leden 2020, 21:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
Tak jsem trochu pátral a našel jsem, že až v 7501 tady byl bug, kdy Mattise procesory jeli out of spec, což je věc, kterou měl tenhle nový Bios opravit.

https://www.overclock.net/forum/11-amd- ... st28224224

https://old.reddit.com/r/Amd/comments/e ... i/f9tqhw1/


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 00:04 
Žlutá karta
Žlutá karta

Založen: 16. srpen 2009
Nahoru
DAVE: ano, to je presne to s tema nefunkcnima budikama.

Btw, moje 3700x v defaultu dela 4700 v CB20 s https://www.czc.cz/noctua-nh-u12s-se-am4/208714/produkt zregulovanou na 400 rpm idle, 800 rpm load.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 12:27 
Začátečník
Začátečník

Založen: 21. říjen 2017
Nahoru
DAVEmon, keistown: skusil som znova 7704 a chova sa to lepsie ako na 1x musim povedat. Teraz som to urobil ako flashback cez ten zadny USB port, predtym som to nahraval z prostredia BIOSu. Skusil som ako pise DAVE len PBO enabled. Teraz mi to tam nezraza tie frekvencie ako predtym, v CB20 sa boost drzi na 4100MHz pri 75 stupnoch a vysledku 4940b, co je uz vcelku OK aj s funkcnymi budikmi. Chladic mam Ninju niekde na 400/600ot.
Tak neviem, ci som nejak zpackal ten prvy flash, ale zda so to teda byt celkom OK - akurat jedna vec zostala a to je ten dlhy cold boot, teda nie ze by mi to nejak vadilo, ale ked sa pisalo ze to ma byt lepsie... S tym 7501 to bolo niekde na 23s. Ak by ste mali chut a cas, skuste to prosim odmerat u vas.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 18:48 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 27. listopad 2005
Bydliště: Usti n/L
Nahoru
DAVEmon napsal:
Tak jsem trochu pátral a našel jsem, že až v 7501 tady byl bug, kdy Mattise procesory jeli out of spec, což je věc, kterou měl tenhle nový Bios opravit.

https://www.overclock.net/forum/11-amd- ... st28224224

https://old.reddit.com/r/Amd/comments/e ... i/f9tqhw1/

Jo me se zdali nektere vysledky lidi s 3700x a c6h divny.540+bodu v cpu z benchmarku a nebo 5000bodu v cb20 je uplne mimo normalni vysledky.
Takze to byl bug v biosu a asus neco posral a cpu nepracoval podle specifikaci.

_________________
CPU-Ryzen 3700X,MB-MSI B450 Tomahawk,PAMET-2x16GB Kingston HyperX Predator 3333Mhz@3733Mhz CL16 1T,HDD-SAMSUNG 840 120GB+Crucial MX500 500GB+Toshiba x300 6TB+WD Blue 6TB,GK-Sapphire 6800XT 16GB,Zvuk-Sound Blaster Z,SKRIN-CM HAF 922,ZDROJ-Seasonic 750W


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 19:00 
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 14. březen 2004
Bydliště: Ostrava Poruba
Nahoru
Vyplati se jeste koupit i dnes toto prkno na ryzen 3700X? nebo co vzit podobneho s lepsi zvukarnou? co nejlevneji :-)

_________________
<-MB-> Gigabyte Z490M Gaming X | <-CPU-> Intel i5 10400 <-RAM-> 16GB (2x8) GOODRAM IRDM PRO 3600 Mhz
<-NVME-> 512GB Adata XPG SX8200 Pro | <LCD> 27"AOC 27G2U | <-GPU-> Sapphire Radeon RX 6800 XT
<-PSU-> Seasonic FOCUS Plus Gold 750W | <CASE> Metallic Gear by Phanteks NEO Micro V2 Black


 Profil  
 Předmět: Re: Asus Crosshair VI Hero/Hero Wi-Fi AC(AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 6. leden 2020, 19:30 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 30. prosinec 2006
Nahoru
HEAD: podle toho co píše ten v AMD redditu, tak si s tím hráli i jiní výrobci (nezmiňuje kteří) a tady bych to spíš házel na hlavu AMD, které tu AGESU vyvíjelo.

spajdr: pořád je to výborná deska pro jakýkoliv Ryzen. Dokonce jsem na overclock. net četl, že na tom někdo provozuje 3950x bez sebevětších potíží. A strašně se mi líbí to množství USB portů vzadu. Jediné mínus je jeden m2 slot, ale to se dá vyřešit nákupem redukce za 200,-


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 461 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 4 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.