Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je čt 23. leden 2020, 08:27

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 166 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 11. duben 2017, 17:50 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Měl jsem s BOXEM 3,9GHz asi týden (jen zvýšení násobiče),
Ale teploty v loadu už jsou vysoko,,, (lezou k 80°C)
Teď jedu na defaultu. Výkon mi stačí zatím (občasné hraní a rendering)

Deska je za obou stavů poměrně studená jen ten pasiv čipsetu je takový trochu víc teplejší, než jsem zvyklý od Intelu.

Jediný zvláštní stav mám s tou jejich fancy AURA. Občas mi ten pásek prostě nesvítí. Ale svítí tam tolik věcí ve skříni, že mi to nějak nevadí :-)

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 1903
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 11. duben 2017, 23:06 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
me ten pasek taky porad nefunguje.. fungoval asi 2 hodiny kdyz byla deska nova, pak vzdy po update biosu asi dalsi hodinu :D

takze jsem take provedl update biosu.. snizeni latenci nemohu potvrdit jelikoz stabilni frekvence ram spadla z 2666 na 2133 a vic s tim nehnu.. otresny.. troufnu si rici, ze ani tech 2133 neni rock stable.

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 22. duben 2017, 16:40 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
noveho biosu se snad nedockame...
testovany pameti s chips samsung B, 3200Mhz stabilni na gigabyte x370 G5.. tady na prime s verzi 604 agesa maximalni takt 2400mhz :D downgrade na 515, stabilni takt 2666 :D.. ps: gigabyte ma jiz davno odladene pne funkcni biosy s agesou, nechce nekdo koupit mou prime?

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 22. duben 2017, 16:46 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Ne, nechce, ale je až s podivem že Asus dodnes má na Prime horší biosy než měla jejich B350 na lunchday kde jsem instant dal 2933 s 2x16GB dual-rank moduly.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: st 26. duben 2017, 17:27 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Zdar,

ta AURA mi taky nešlape od updatu BIOSu.
Jinak BIOS v0604 mi nerozhejbal paměti na 2666MHz, takže jsem zpět na v0515 a jedou.
Njn, dual rank a SK Hynix :-/

Doufám, že se to postupně vyladí.

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 30. duben 2017, 09:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
tak jsem koupil
ASUS PRIME X370-PRO
AMD RYZEN 7 1700
Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Blue (CMK16GX4M2B3000C15B) ver 5.30 (hynx)
deska přišla s biosem tuším 0504, hodil jsem tam tedy nejn 0604 a v biosu se objevil DOCP přesně na mé ram, potvrdil jsem a deska si to nastavila přesně dle specifikací ram, pc v poho najelo
bohužel druhý den už ne, tak jedu jen na 2133 při 1,2v,
uvidíme co nové biosy, nechce se mi ted ladit ram ani taktovat cpu
výkon mi zatím bohatě stačí, a musím si zvyknout na ten bazmek w10 :(
515 mi také nejede, DOCP na mé ram je též...

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 30. duben 2017, 19:00 
Nováček
Nováček

Založen: 08. červenec 2011
Nahoru
Podla chlapika priamo z AMD, to vyzera ze v Maji maju vydat novy AGESA update, ktory by mal vylepsovat hlavne podporu Hynix RAM, tak predpokladam ze skorej sa na X370 Prime biosu nedockame...
zdroj:
https://www.youtube.com/watch?v=vZgpHTaQ10k


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 1. květen 2017, 08:07 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2010
Nahoru
Hallock teda solidně bez zbytečný marketingový omáčky, já mam stejně tohle raději než trapný show, zdá se že co se týče OC toho přibude teda hromada, tak snad to povede k lepším výsledkům

_________________
XBOX ONE X, PS4 Pro, SONY 4K HDR TV, CREATIVE Sound Blaster X Katana
výměna pasty za tekutý kov v PS4 Pro https://imgur.com/a/DwRy3CM
Lexus CT200h Daybreak Yellow


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 11. květen 2017, 09:32 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
tak jsem si včera hrál s biosem, ramky Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Blue (CMK16GX4M2B3000C15B) ver 5.30 (hynx)
jsem rozjel na 2666 při 1,2v ,ale nemám ted čas testovat, tak jsem to hodil zpět na default

jinak deska má zajímavou fičuru:
pokud nerozdejchá nastavení ram v biosu,tak se 4x restartuje(pokaždé 3x pípne) a pak najede s defaultním natavení ram (nebo možná s posledním funkčním) a ostatní hodnoty v biosu zůstanou
takže netřeba lézt do pc se šroubovákem kvůli CLEAR CMOS, což je paráda

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 12. květen 2017, 07:22 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
bandolier.wz napsal:
jinak deska má zajímavou fičuru:
pokud nerozdejchá nastavení ram v biosu,tak se 4x restartuje(pokaždé 3x pípne) a pak najede s defaultním natavení ram (nebo možná s posledním funkčním) a ostatní hodnoty v biosu zůstanou
takže netřeba lézt do pc se šroubovákem kvůli CLEAR CMOS, což je paráda


nechci byt zly, ale tohle je docela standard minimalne 8 let :D

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 19. květen 2017, 20:46 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
ted me kolega s GB X370 gaming 5 nas**l, ma uz odladenou finalni bios s novou agesou, jedou mu 3GHZ na 1T a ja se ptam, to se na to asus jako uplne v****l nebo si mysli ze jsme ovce? nemel odladenou ani predchozi agesu, s novou ma uz skluz vic nez tyden a porad nic, ani bety.

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 20. květen 2017, 09:29 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 16. červenec 2010
Nahoru
asus není jedinej kdo na to kašle, ASRock tomu taky moc nedává, sotva dostal BIOS do použitelný formy a nějaký ladění tam vůbec ještě nebylo
bandolier.wz napsal:
jinak deska má zajímavou fičuru:
pokud nerozdejchá nastavení ram v biosu,tak se 4x restartuje(pokaždé 3x pípne) a pak najede s defaultním natavení ram


jak píše kolega tohle je standart, ASRock mě potěšil tím že si můžu nastavit tuhle proceduru jen na jeden fail pokus a hned ti najede do defaultu, tohle ušetří hafo času

_________________
XBOX ONE X, PS4 Pro, SONY 4K HDR TV, CREATIVE Sound Blaster X Katana
výměna pasty za tekutý kov v PS4 Pro https://imgur.com/a/DwRy3CM
Lexus CT200h Daybreak Yellow


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 20. květen 2017, 09:42 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
no nejhorsi je, ze ten system je nestabilni s hynix. uz od zacatku kdyz sem to koupil a dostal jsem to asi jako jeden z prvnich v CZ je system nestabilni. o hloupostech ala AURA ani nemluvim, ty jsou nepodstatne tak jako podpurny OC software ktery samozrejme taky nefunguje..... nejsem si ani moc jisty LLC kalibraci, ma 6 stupnu a uz na 3tim pali do procaku 1,75V, jsem myslel ze mi praskne cevka a at delam co delam, stabilni napeti z ni nedostanu. premyslim ze vezmu osciloskop a udelam jim ostudu.
na to se neda rict nic jineho nez ze lituji nakupu. uprime, tohle je zatim ten nejslabsi asus produkt ktery jsem drzel v rukach, a to jsem mel na hlave jejich sluchatka.............

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 23. květen 2017, 20:47 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Nový QVL RAM dokument k této desce ukazuje, že hodně modulu s Hynixem posunulo frekvence nahoru. (vč. mé)
Ale nový BIOS ještě nevyšel, takže možná předzvěst na update BIOS s Agesou 1.0.0.6 :-)

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 1903
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 25. květen 2017, 14:34 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
jj, přesně, jak říkáš, prvně se to testuje na Crosshairce, kde je komunita OC nadšenců nejsilnější a pak stačí jen drobně něco upravit a hodit to na zbylé desky :)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 25. květen 2017, 19:15 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Nový BIOS 0612 (datum 15.května 2017)
Improve system stability
------------------------
Mikrokód zůstal 800111C (AGESA 1.0.0.4a), takže jemné doladění stability...
Se stabilitou na svém sestavě ale problém nemám, takže nemohu posoudit 8)

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 1903
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 25. květen 2017, 20:35 
Začátečník
Začátečník

Založen: 09. únor 2009
Bydliště: údolí zubatých žab
Nahoru
potvrzuji zlepseni, bios se zda stabilni a konecne jede ram na svou nominalni 2666.. ale zvlastne hapruje rychlost cache, dle performance profilu jsou zasadni propady v cache az na 1/4 rychlosti. vysledky nejsou uplne super.

_________________
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 25. květen 2017, 20:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Zkus prosím změřit, zda ty propady máš i při nižší frekvenci RAM (2400), jestli není spojené právě tím, že jedou na hraně a mají kvůli tomu LAGy.
Dle AIDA64 mám obdobné výsledky jako v předchozí verzi BIOS.
Mě běží stabilní profil 2400MHz 14-14-14-30 (Corsair Hynix)

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 1903
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 26. květen 2017, 10:04 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
u mne žádná změna, tak snad až s novou agesou...

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 27. květen 2017, 09:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Stabilita se uvidí časem, ale paměti CMK32GX4M2B3000C15 (čipy Hynix) zatím jely/jedou takhle:
BIOS
v0515: 2666MHz, 15-17-17-35, 1,35V (nastavení: DOCP, změna frekvence z 2933 na 2666)
v0602: 2133MHz (s nastavením v0515 to prostě nejelo, takže jsem přehodil na starší BIOS)
v0612: 2666MHz, 15-17-17-35, 1,35V (nastavení: DOCP, změna frekvence z 2933 na 2666)

Vzhledem k tomu, že ve v0612 je stále AGESA 1.0.0.4, tak to chápu.
Uvidíme co s tím provede BIOS s AGESOU 1.0.0.6.

AURA stále nejede, podle mě tam něco fyzicky chcíplo :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 166 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 1 anonymní


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.