Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 6. červen 2020, 06:29

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 168 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  další
Autor Zpráva
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 20. červenec 2017, 08:52 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
tohle je z nabídky ALza nej volba co do 2x 16GB Kit a Ryzen funcke (b-die)
https://www.alza.cz/g-skill-32gb-kit-dd ... 039892.htm
-ale taky za to pořádně připlatíš

Alternativa budou tyhle pravděpodobně Samsung D/E čipy
https://www.alza.cz/corsair-32gb-kit-dd ... 037116.htm

Každopádně prvně updatuj BIOS desky a až poté nastavuj RAM, RAM osobně doporučuju nastavi ručně co do frekvence a napětí. XMP/DOCP prpfil může i nemusí fungovat (XMP není AMP/DOPC)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 20. červenec 2017, 11:41 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Ty Corsairy jsou 4x8GB...to asi bude problém s frekvencí ne? Nebo už to u 4 modulových kitů taky poladili?

Projel jsem v rychlosti Memory_QVL TOP X370 desek u Asus, MSI, Acrock a Gigabyte a CMU32GX4M4C3000C15B jsem nenašel :-( Takže zjistit jaké čipy tam jsou je téměř nemožné....šílený.

Ale ty G.Skill mají hodně Samsungy. Už jsem koukal i po 4000MHz, ale dneska se to prostě nevyplatí...ceny jsou hrozný.
Flankere, máš už nějaké zkušenosti s Ryzenem a takto vysoce taktovanými paměťmi?

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 20. červenec 2017, 12:19 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 31. březen 2011
Bydliště: Praha, Prešov
Nahoru
ja mam, nad 3466 MHz to neskaluje a sposobuje to downgrade vykonu hlavne pri citani.. hry profituju do 3600

ale tu je to jedno, lebo ta doska je lowend...

_________________
Intel Core i7-5820K@4,5GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,4GHz, GB X99-UD4, Be Quiet Dark Power Pro 11 1kW; NVIDIA GTX 1080 FE watercooled; Fractal Design XL R2; Crucial MX100 256GB;Philips 234E5QHSB/00; OCZ RD400 512GB NVMe ; CFL 8700K ? Alphacool Eisbaer@; NVIDIA GTX 1060 FE; SSD: Samsung EVO 850 256GB; HDD:Seagate 7200.10@250GB + WD@320GB + Seagate 7200.12@1TB; Samsung SyncMaster BX2450L; Windows 10 PRO WMC; Fractal Design R4 Define@SuperFlower 550W Golden King
LUMIA 820,920,830; iPhone 6


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 20. červenec 2017, 13:34 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Já 3600 MHz na této desce s nějakým z posledních BIOSů rozjel, boot easy a testy taky. ALe ideál prostě B-die

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 21. červenec 2017, 15:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Dík za info.

no ramky bych klidně změnil. Ne proto, že by nešlapali dobře, ale pokud je Ryzen závislý na frekvenci Infinite Fabric a ta jede podle ramek, tak časem ty 4000MHz ramky by asi bodly.
Ale v současnosti je to prostě ranec peněz a jak jsem zjistil, tak 32GB fakt potřebuji (přes 16GB už jsem se dostal), takže možná časem jestli ramky zlevní.
Rozhodně mě to nijak netlačí :-D

to limbi88:
Hele, Asus Prime X370 je v poho. 8x SATA je díky X370 čipsetu, takže můžeš vybírat jen z tedlech desek.
Osobně bych nyní vybíral podle ramek. Najdi si X370 desky, zjisti si jaké poberou ramky na jaké frekvenci, zjisti jestli ramky u nás seženeš. A takhle vyřazovacím způsobem desku najdeš. Ideální ramky jsou asi G.Skill.
Ještě se můžeš kouknout na https://rymem.vraith.com/ což je výtah z databáze CPU-Z.

Koukám na Memory_QVL u desek podobné cenové relace (czcz.cz), takže:
Asus Prime X370: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Soc ... 170704.pdf
Asrock Fatal1ty Gaming X: http://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%2 ... asp#Memory
Gigabyte AX370 Gaming K5: http://download.gigabyte.ru/memory/mb_m ... ing-k5.pdf
MSI X370 Gaming Pro Carbon: https://www.msi.com/Motherboard/support ... ARBON.html >>> Compatibility >>> Memory support Ryzen series


Myslím, že obrázek si dokážeš udělat sám :)

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 11. srpen 2017, 23:16 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Nový BIOS 0807 (datum 19.července 2017)
Add CBS item
---------------------------------------
Microcode: 8001126 Agesa 1.0.0.6 (stejný jako předtím)
Na mojí sestavě stabilita také stejná jako u předchozí verze.

Otvírá se mnoho nastavení v sekci AMD CBS (chování cache, instrukce, paměti atd.)
Ale chtělo by to hloubkové studium :wink: prozatím tedy všechno na ,,auto,,

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 2004
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg; http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2020.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 19. srpen 2017, 11:55 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
Nový BIOS 0810 (datum 1.srpna 2017)
1. Enhance Memory Compatibility for Ryzen CPU
2. Improve LAN stability before entering to OS

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 2004
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg; http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2020.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 24. srpen 2017, 17:26 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Co se týče pamětí, tak u mě žádná změna. Prostě zapnout DOCP a stáhnout frekvenci na 2666MHz
Stabilita se uvidí časem.

Chtěl bych ale Flankera požádat o nějaký postup pro OC R7 (ideálně R7 1700 na téhle desce).
Žádné rozepisování, stačí bodově, ale ty podstatné věci...páč v BIOSu už je toho tolik, že lama jako já se v tom ani nevyzná :-D
Co je důležité, jak to nastavit, co hledat a jak testovat.

Jestli něco vytvoříš, budu Ti vděčný.
Jestli ne, proklínat Tě nebudu :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 26. srpen 2017, 08:24 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
tak s novým biosem 0810 mi ram jedou po zapnutí DOCP na 2933 (16-17-17-35) samo se nastavilo 1,35v na ram a 1,1 SOC, a kdovíco ještě... (CMK16GX4M2B3000C15B)
uvidíme jak to bude stabilní, teplota i spotřeba cpu je o něco vyšší (dle AIDY 2´c a cca 5w)
s žádným předchozím biosem jsem ram na 2933 stabilně nerozjel...

EDIT: stabilní to není, dnes BSOD,
VRÁcÍM se KE STABÍLNÍMU: (2666 16-15-15-35 při 1,2V) soc default 0,9

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: so 9. září 2017, 23:34 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
vyšel nový BIOS 0812(Improve System stability), nic nového, oproti 0810 na 2933 vůbec nenajede

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 11. září 2017, 17:59 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Co jsem tak v rychlosti zkouknul Asus Forum, tak je s v0812 nějaký problémek...
https://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20170910095009034&board_id=1&model=PRIME+X370-PRO&page=1&SLanguage=en-us

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: čt 21. září 2017, 18:01 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Nový BIOS v0902 (Update AGESA 1.0.0.6B) tak jsem zvědav :)

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: pá 22. září 2017, 13:03 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
@Cemada: Díky za info! Teď dost cestuju, tak nestíhám hlídat :-)
K novému BIOS 0902 (datum 8.září 2017)
Agesa 1.0.0.6B
- zatím nepodložené upravené chování v zátěži (nejspíše vyřešení Linux stuck bugu)
- podpora pro nový stepping (že by se blížil Ryzen Pro? či nové kousky s ještě lepší spotřebou?)

Šel nahoru i mikrokód procesoru
Microcode: 8001129 (nějaké úpravy tedy byly)

Výkon a stabilita zatím stejná...
Jinak stejně jako v 0812 pořád nejsou AMD CBS funkce (naštěstí netaktuju)

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 2004
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg; http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2020.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: ne 24. září 2017, 07:56 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 22. říjen 2006
Nahoru
tak jsem nahodil 0902, dal docp a pc najel v poho na 2933, mé překvapení trvalo jen do 1.restartu, deska 3xpípla a hodila to na 2133, tak jsem se vrátil na 2666 (od minulého biosu stabilně 14-16-16-31 při 1,2V)

_________________
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 31. říjen 2017, 09:51 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Nový BIOS: v1001
Akorát na webu Asusu není changelog, takže: Kdo ví co přináší?

Podle diskuze na Asus fóru to vypadá na vylepšenou podporu pamětí.

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: st 1. listopad 2017, 16:22 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
možná nová 1007 agesa? Ta umožňuje podporu Raven Ridge a pravděpodobně částenčě i Zen refresh,

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: st 1. listopad 2017, 17:00 
Pokročilý
Pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 18. listopad 2009
Bydliště: Omicron Persei 8
Nahoru
většinou když jde o nový update AGESy, tak je to u toho biosu přímo napsané

_________________
"Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: st 1. listopad 2017, 23:39 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 31. říjen 2003
Bydliště: Vyškov
Nahoru
K novému BIOS 1001 (datum 29.září 2017)

- podle reddit vlákna +0,5% výkonu RAM - nepodloženo
- zlepšení kompability k různým RAM modulům

Mikrokód CPU beze změn
Microcode: 8001129

Stabilita stejná
Výkon pro mne překvapení:
mám na syntetických testech 0,7% nahoru oproti 0902
Naposledy jsem zvednutí výkonu sledoval mezi 0515 a 0604 (+2%)

Pořád nejsou AMD CBS funkce (navnadili a nevrátili) :?

Tohle asi není k desce, ale od té doby co mám Windows 10 (1709), tak mi padá CPU v idle až k 1,42GHz (místo 1,55GHz) Poprvé jsem podezříval BIOS 0902, ale asi bude něco nového v balanced profilu přímo v OS.

_________________
AMD Ryzen R7 1700, RAM 16GB DDR4 2666MHz Corsair (running stable on 2800MHz CL16 1,2V), ASUS PRIME-X370 PRO, ASUS nVIDIA GTX 960 OC 2GB, Samsung nVME 951 128GB, Crucial MX300 500GB, SeaGate SSHD 1TB 2,5", Realtek HD1220, BD-ROM ASUS, Seasonic G450 450W, Microsoft Windows 10 Pro x64 2004
http://eviator.xf.cz/PC2014.jpg; http://eviator.xf.cz/pc2017.jpg
http://eviator.xf.cz/pc2020.jpg
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: po 6. listopad 2017, 16:46 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 11. září 2005
Nahoru
Dneska jsem kouknul na RyMem (https://rymem.vraith.com/specific/21) a s RAMkama co mám já někdo dal i 3060MHz (http://valid.x86.fr/hngfxp).

Tak jsem to zkusil.
Všechno na default, DDR4 frekvenci na 3066MHz, napětí na 1,45V, časování na AUTO...píp píp píp, nechytlo se.
To samé, ale časování dle toho borce na 16-18-18-36-54 T1. Prošlo to POSTem, neprošlo BOOTem Win10.
Tak si říkám, že zhorším časování: 18-18-18-36-54 T1. Prošlo POSTem, prošlo BOOTem a jsem ve Win. Test pamětí Prime95, po chvíli buch, black screen.

Zajímavé je, že při 2933MHz se to nechytalo vůbec. Jako by tam ty paměti měly nějakou slepou díru (nebo Ryzen?).
Každopádně to ale vypadá, že se dají popohnat na těch 3066MHz, jen možná vyladit časování. Otázkou pak je, co je lepší: vysoká frekvence a horší časování či opak?

Až bude někdy čas a nálada, zase se v tom pohrabu :-D

_________________
Asus Prime X370-Pro; AMD Ryzen R7 1700 @3,8Ghz; Prolimatech Genesis + 2x Enermax 140mm fan; 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 (konečně na 3000MHz); Sapphire Nitro+ RX 580 8GB; Crucial BX200 240GB; 2x 1,5TB Samsung; 1x 1TB SSHD Seagate; EVGA SuperNova G2 750W; CoolerMaster HAF EVO.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus PRIME X370 PRO (AM4, X370)
PříspěvekZaslal v: út 7. listopad 2017, 16:41 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
U Ryzenu si mys,ím si to chce naměřit, např přes AIDA memory test, co dá vyšší propustnost. Leckdy RAM na hraně stability sice dají vysoké sk=ore, ale třeba v hrách to zas dělá neplechu....(např B-die a RAM na 3800 MHz, kdy benchmark porjedou, ale v hrách to dělá blbosti, vs 3466 a ultra stabilní s CL 14)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 168 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  další


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.