Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je pá 23. říjen 2020, 01:31

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět: Asus ZenState - soft pro ladění Ryzenů
PříspěvekZaslal v: po 17. únor 2020, 16:50 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Tento software možná někteří znáte a přišli jste s ním do styku. Jedná se o software, který vytvořil Elmor z Asusu někdy v roce 2017. Od té doby vyšlo několik verzí a aktuálně z něj je opensoftware, dalšího vývoje se ujal nadšenec Infrared.

Obrázek
Obrázek

Primárně byl udělán pro jádra Zen a Zen+, s jádry Zen2 není funkčnost zcela ideální, ale i přesto zde můžete nastavit:
idle frekvence
all core load
single thread max boost
manuální OC
specifické mírné zvýšení výkonu pro některé benchmarky (performance BIAS)
PPT = powerlimit procáku (aktuálně ručně unguje jen pro Zen a Zen+)
EDC limit = o to, o co si řekne CPU na základě vaší desky (VRM) a to i za cenu přehřívání VRMka, tedy v peaku po kratší čas (aktuálně funguje jen pro Zen a Zen+).
TDC limit = co si řekne CPU na základě vaší desky, aniž by se VRM přehřívalo (aktuálně funguje jen pro Zen a Zen+)


download link: https://zenstates.protonrom.com/

PS: nevím, zda funguje i na jiných deskách než Asus. Nemám jak odzkoušet :)

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus ZenState - soft pro ladění Ryzenů
PříspěvekZaslal v: po 17. únor 2020, 18:37 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
A umí to posouvat turbo i nahoru nebo tam je nějakej hard limit? Jakože třeba asi nemůžeš udělat z r5 2600 pomocí aplikace 2600x ne?

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus ZenState - soft pro ladění Ryzenů
PříspěvekZaslal v: út 18. únor 2020, 09:35 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
limitem podle mě budou (pokud nenastavíš manuál) samotné PPT, EDC, TDC hodnoty a chlazení, ale čistě teoreticky lze posunout vysoko single thread boost.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
 Předmět: Re: Asus ZenState - soft pro ladění Ryzenů
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 17:54 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
Zkoušel jsem a víceméně to nic nedělá, respektive dolů to funguje, nahoru je někde limit i když nevím kde teda. :) Možná zkusím dát bios do defaultu se vším všudy co to udělá, ale pochybuju že by to pomohlo.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: Asus ZenState - soft pro ladění Ryzenů
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 18:23 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 21. květen 2011
Bydliště: Praha
Nahoru
Tak jsem to zkusil a nefunguje to jak má, alespoň ne na gigabyte. Prvně teda vše fungovalo, nastavil jsem si boost na jádro 4.1Ghz, projel CPU Z a skóre šlo nahoru, při dalším testováním ale začalo boostovat vše na takt single core a pád :D Nakonec mi nešla apka ani smazat a musel jsem použít revo.

E// Možná to chce ten bios na default, zkusím jindy.


 Profil  
 Předmět: Re: Asus ZenState - soft pro ladění Ryzenů
PříspěvekZaslal v: st 19. únor 2020, 18:53 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
No takovýhle turbo se řeší v topicu pro 3700x (kde to dělaj záměrně a je to stabilní), ale já teda nic takový zatím nepozoroval. :roll:

_________________
Obrázek


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 6 příspěvků ] 


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.