Registrace  •  FAQ  •  Pravidla fóra  •  Uživatelské blogy  •  PCTuning.cz  •  Hledat  • Přihlášení
 • Funkce report, slouží pro upozornění na porušení pravidel, ne vzkazy moderátorům.

Právě je so 28. listopad 2020, 09:47

Zobrazit příspěvky bez odpovědiZobrazit aktivní témata



Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Odpovědět na téma  [ 50 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2020, 20:05 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
I zvukovky? Nemyslim si - uz bezmala 10 let mi po mnoha ruznych PC putuje Xonar DX a nemyslim si, ze by ta karta nejak zastarala.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2020, 20:24 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
Jak je na tom treba s HD kodeky DTS MA a DD TA?
Na stereo vystup pro hrani ti snad staci temer cokoli... Nebo pouzivas nejakou hi end aparaturu?

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2020, 20:32 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 08. květen 2010
Bydliště: Praha
Nahoru
Nejvíc zastarávaj wifiny, tam vždy přijde novej standard a po pár letech nejde ani připojit novej BT headset ke starýmu čipu. U wifin je dobrý nepořídit kartu ale redukci, takovou tu jak jsou do PCI-E 1x a do nich člověk strčí mPCI-E nebo U2 wifinu ukradenou z mrtvýho laptopu, protože těch se vždy časem nakupí a jdou za čokoládu nebo free.

Zvuk se nevyvíjí, tzn ten je statickej a i 20 let stará karta hraje dobře (pokud byla ve své době kvalitní), pokud jí je kam zapojit a pokud jsou drivery, a vzhledem k tomu že jsme stále na NT6 a drtivá většina driverů ještě z dob Visty funguje, tak jakákoliv PCI-E zvukárna bejvá ok. Já bych neměl problém s integrovanym realtekem pokud by byla OK realizace, a ne přes kopírák všude stejná ala buďto 3 zdířky stereo only nebo 5 zdířek +1optika pro 7.1 max. Ale já chci digintal IN.... ne jen OUT. Tohle jsem naposledy viděl na ňákym Abitu cca 2006 bohužel, takže musí jít zvukovka do slotu.

Síťovky se vyvíjej al pomalu a byli jsme na 1Gigabit jako standard 15+ let, tzn stará solidní Intelácká server síťovka je stále good. Hlavně s tim že 10Gigabit je tu už dávno jen se nepropasoval do consumer sféry a místo jeho masovýho příchodu jako to bylo s Gigabitem nás teď krměj shitkama s polostandardama typu 2,5/5Gbit aby nám za 2 roky mohli prodat zas něco "lepšího".

Řadiče? Můj Adaptec 5805ZQ je 13 let starej a stále good i se solidnim SSD cachingem, plotňáky totiž stagnujou a jeho cca 750MB/s max při RAID5 je naprosto v klidu.

Takhle to prostě je. Největší tragédie je když člověk narazí na starej high-end board, tam bejvá použitelnost dnes horší jak u tehdejšího low-endu. Vezmu desku a co vidim, přídavný USB čipy pokud možno ňákej NEC co je useless slow a má problémy s kompatibilitou, vedle toho přídavná sata, ňákej Silicon Image řadič, no to mě polib, vedle toho wifina kterou překonal můj telefon, pod tim starej Thunderbolt 1/2, useless, na NB visí NF200 co je nekompatibilní dnes s polovinou GPU a "above 4G dekódingem", prostě porod a to vše tam blokuje PCI-E linky takže jsou aktivní tak 1-2 sloty.

Naproti tomu zde naše Asus PRIME X570-PRO, skoro holá, jen to důležitý tam je a mam k dispozici dost slotů a všechny jsou aktivní najednou a díky X570 jsou všechny GEN4 (tzn až 2GB/s na 1 linku, tzn 10Gbit LAN ve full duplexu nebude limitovaná ani 1x slotem), tzn future proof. To je deska která se ZEN3 může sloužit dekádu.


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2020, 20:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Shaquille napsal:
Jak je na tom treba s HD kodeky DTS MA a DD TA?
Na stereo vystup pro hrani ti snad staci temer cokoli... Nebo pouzivas nejakou hi end aparaturu?

Nevim, protoze to nepouzivam/nepotrebuju.

Hiend rozhodne ne, momentalni cena repro + zesilovace je odhadem 10k... cili takovy lepsi lowend. Nicmene v dobach, kdy jsem ten Xonar kupoval, onboard zvukovky dokazaly sumet pri prenosech dat na sata, usb, atd. Dneska uz mozna ne, ale co na tom - proste jen pichnu do slotu ten Xonar a mam jistotu, ze horsi jak onboard to nebude + nemusim resit, jestli MB ma lepsi nebo horsi kodek a klidne muzu koupit lowend, ktery ale ma vsechny ostatni parametry podle mych predstav.

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2020, 20:47 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
K cemu potrebujes v teto dobe digitalni vstup?
Sitovky OK
Mit plny komp plotnovych disku neni uplne to, co by vetsina hledala... Vyresim radeji NASem, nez hw radicem

Nemusis kupovat hi end desku, nezpochybnuju, ze nezestarne, zpochybnuju, ze nezestarnou pridavne karty... btw mam C6E a investice nelituju vubec (pravda, dal jsem za ni trosku jine prachy, nez stoji v kramu). Je to moznosti volby, kterou nastesti vsichni mame

havli... tzn mas pc se zesikem propojeny optikou, to se fakt kvalitni zvukovka vyplati ;)
Nepouzivas to neznamena, ze to nepouzivaji jini... Na prehravani youtube a spotify je to samozrejme ok. Chapu, ze ji ted nezahodis, i kdyby uz interni nesumela, uz jen pro ten pocit, ze mas neco kvalitnejsiho... Pokud pouzivas lepsi sluchatka, nebo mas i klasicke bedny bez zesiku, pak to jeste jakz tak chapu.

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2020, 21:11 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Obrázek uživatele

Založen: 15. září 2009
Bydliště: Hradec Králové
Nahoru
Na optiku jsi prisel kde? Nic takoveho jsem nepsal a nemam. :roll:

Pouzivam normalni line-out pro vystup do zesilovace, cili analog vystup. A prilezitostne line-in pro nahravani zvuku z ostatnich PC. Jo, mam klasicky stereo zesilovac + regalove repro, cili s trochou snahy se tam daji slyset nedostatky plynouci ze shit zvukovky. A jsem si jistej, ze kdybych pouzil onboard Realteka ALC892, tak to bude downgrade po vsech strankach. :wink:

_________________
Ryzen 7 3700X ; ASRock AB350 Pro4 ; 32 GB DDR4 2666 ; Gainward RTX 3080 ; V300 240 GB + 6 TB / 7200 rpm ; Acer XF270HU
Retro PC: Xeon X5687, Radeon X850 XT, 4 GB DDR3, Win98SE; Athlon XP 3000+, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Win98SE; Pentium III-S 1400, Voodoo2 12MB SLI, 256MB SDR, AWE32 28MB, Win98SE & DOS
Retro PC: ThinkPad 600
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: čt 20. srpen 2020, 21:34 
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Založen: 16. březen 2004
Bydliště: Praha
Nahoru
U analogu to chapu... Predpokladal jsem optiku, moje chyba.
btw neresime shit zvukovku, ale to, jesli se vyplati koupit vybavenou (hi end) desku s lepsim chipem, nebo ne...

_________________
Asus RoG laptop * AG322QCX


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: pá 21. srpen 2020, 00:10 
Začátečník
Začátečník
Obrázek uživatele

Založen: 04. duben 2007
Bydliště: Jihlava
Nahoru
DOC_ZENITH napsal:
Pro někoho jako jsem já co si stějně vše řeší přes přídavný karty je to jen dobře. Já požaduji jen stabilitu, kvalitu biosu a VRM a solidní layout/expandabilitu. Co doslova bytostně nesnáčim jsou desky s třeba dvěma 2,5Gbit síťovkama, wifinou, nabušenou zvukovkou a pod. Protože ty síťovky nemusej bejt ty co člověk chce (Aquantia je takovej druhej realtek v rychlejších síťovkách) + zastaraj, wifi tuplem zastará a zvuk, to si člověk vždy připlácí, PCI-E je tu už 15 let a solidní PCI-E zvukovka se už x krát zaplatila proti lidem co si vždy kupujou novou desku se solidnim kodekem, to samé se dá říci o ostatních integrovanejch komponentách.

Jasně však mně to taky takhle vyhovuje, radši dám míň za desku se slušným vrm co má potenciál vydržet bez problémů 5 let, než dát 2x tolik za výbavu co bych nikdy nevyužil, jen abych se dostal ke slušný desce... Jen říkám že ta cena s akcí cca odpovídá tomu co člověk dostane, koukám už i wifi je v deskách do 5 tisíc a u B550 je výbavy ještě víc.

_________________
Obrázek


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: pá 6. listopad 2020, 13:54 
Nováček
Nováček

Založen: 10. září 2009
Nahoru
Zdravím. Mohl by být problém, když do desky Prime X570-P lupnu 5900X? Taktovat neplánuji, takže VRM by to mohlo dávat ne?. Chladič bych nechal Ninja 5.

_________________
ASUS Prime X570-P, Ryzen 3700X, Scythe Ninja 5, Crucial Ballistix Black 2x16GB 3200MHz, Sapphire NITRO+ RX 5700 XT, ADATA XPG M.2 512GB, WD HDD 2TB, Seasonic Focus Gold 650W, Samsung C27JG56 27", ASUS ROG Strix Fusion 500, Logitech G502


 Profil  
 Předmět: Re: PRIME X570-PRO a X570-P a WS-X570 ACE(AM4,X570) - infa
PříspěvekZaslal v: pá 6. listopad 2020, 14:03 
Moderátor
Moderátor
Obrázek uživatele

Založen: 13. prosinec 2005
Bydliště: Brno
Nahoru
Ne, pojede to v pohodě.

_________________
ROG Power PC1:AMD Ryzen 5 2600X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo 240, 256MB NVMe + 500GB Samsung SSD, 2x 8GB GSkill TridentZ RGB 3200 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, NZXT Noctis. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora


 Profil  
Zobrazit příspěvky za poslední:  Řadit podle  
Odpovědět na téma  [ 50 příspěvků ]  Přejít na stránku předchozí  1, 2, 3


Čas je uváděn v UTC + 1 hodina


Přejít do sekce:
  

Kdo je přihlášený

Uživatelé procházející si tuto sekci: Žádní registrovaní uživatelé a 2 anonymních


Nemůžete zakládat nová témata v této sekci
Nemůžete odpovídat na příspěvky v této sekci
Nemůžete upravovat své příspěvky v této sekci
Nemůžete mazat své příspěvky v této sekci
Nemůžete připojit přílohy v této sekci

 
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad - PCT fórum, Zásady ochrany osobních údajů.